FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V generálce na ligu porazila juniorka těsně Moravské Budějovice

V generálce na ligu porazila juniorka těsně Moravské Budějovice L i t o h o ř - Znojmo má za sebou generálku na pondělní start juniorské ligy proti Varnsdorfu. V Litohoři se střetlo s Moravskými Budějovicemi, jež hrají Krajský přebor. Juniorka se nakonec protrápila k výhře 1:0, přičemž ovšem neproměnila několik šancí. To vše i díky dobrému výkonu brankáře Budějovic Kloudy. Ten nakonec inkasoval pouze pouze jeden gól, jehož autorem byl Bronislav Stáňa.

 
 
 

Moravské Budějovice - 1.SC Znojmo FK U21 0:1 (0:0)
Branky: 67. Stáňa.

Sestava M. Budějovice: Klouda - Novotný, Busta, Toman, Buďa, Štastný, Škoda, Procházka, Kopeček, Dušek, Stehlík.
Do utkání dále zasáhli: Kabashaj, Povolný, Svoboda.

Sestava Znojmo: Doleček (od 2. pol. Bula) - Hříbek, Jurić, Simerský, Cihlář (K) - Marić, Stáňa - Hověz, Zifčák, Melecha - Reljić.
Do utkání dále zasáhli: Šrámek, Juhaňák, Horák, Odehnal.

Znojmo nastoupilo do utkání aktivně a už v první minutě pálil z pravé strany na bránu Hověz. Brankář Klouda však vytáhl jeden ze svých mnoha dobrých zákroků. Juniorka sice měla poziční převahu, soupeř byl ale velmi houževnatým a vyrovnaným soupeřem. Ve čtvrté minutě otestoval poprvé brankáře Dolečka Stehlík, ale jeho střela postrádala razanci. Znojmo se snažilo hrát ofenzivně, ale v útoku mu scházely nápady. Když už se do nějaké možnosti náš tým dostal, úřadoval brankář Klouda. Nejprve vychytal Reljiće a pak jen sledoval jak Zifčák střílí nad bránu.

Další práci měl Klouda ve 24. minutě, kdy to zkoušel z úhlu střelecky opět Reljić. Prakticky krátce poté musel ze hry kvůli zranění odstoupit Marić, jenž poté mohl pouze z lavičky pozorovat Stáňův prudký pas před bránu, který likvidoval jak jinak budějovický brankář. Nepříjemný moment pak potkal domácího Duška, jenž dobíhal dlouhý míč. U toho byl ale dříve brankář Doleček, který svým odkopem nechtíc trefil Duška takřka z metru do obličeje. I pro tohoto hráče tak nakonec utkání předčasně skončilo už v první půli. Ta se nakonec obešla bez branek, střelu Zifčáka z hranice vápna totiž zneškodnil Klouda. Ten si o chvíli později i Reljićovu teč centru z levé strany.

Druhá půle toho zprvu příliš nenabídla. Zajímavých momentů bylo opravdu poskromnu a do 62. minuty stojí za zmínku snad pouze pokus Juhaňáka, který ale neměl gólové ambice. Ve zmíněné 62. minutě se však Znojmo propracovalo do obrovské šance. Reljić se dostal na pravé straně vápně k míči. Proti jeho střele se však už poněkolikáté vyznamenal Klouda. Tím však celá akce neskončila. Odražený míč se totiž dostal na hranici vápna k Juhaňákovi, brankář Budějovic ale zaskočil na brankové čáře jeden z jeho spoluhráčů.

O pět minut později už se ale Jihomoravané dostali do vedení. A domácí to muselo pořádně mrzet, stalo se tak totiž po jejich zaváhání. Bronislav Stáňa tak mohl jít sám na brankáře. Proti vyběhnuvšímu gólmanovi si míč posunul do pravé strany, a poté již zakončil do prázdné brány. Budějovice ale rozhodně neházely ručník do ringu a měly dobré možnosti na vyrovnání. Nejprve předvedl pěkný individuální průnik Kopeček a následně našel Stehlíka, jenž ostrou střelou olízl pouze boční konstrukci brány. O chvíli později pak znovu Kopeček převzal přihrávku za obranu, trefil však pouze vyběhnuvšího brankáře Bulu. Ten vystřídal pro druhou část v bráně Dolečka. Posledních deset minut nabídlo šanci Juhaňáka a dvě dobré standardní situace Moravských Budějovic. Žádný z těchto momentů už ale se skórem nepohnul.

Ohlasy trenéra juniorky Tibora Dudy po utkání:

Věděli jsme, že budeme hrát proti úporně bránícímu mužstvu. Naše kvalita se měla projevit. Měli jsme s tím však obrovské problémy. Bylo to znovu bez nápadu, měli jsme velké problémy se v útočné fázi prosadit. Šance jsem si sice nějaké vytvořili, jeden gól je však málo. Takže opět nejsem spokojený. Se soupeřem jsme si měli poradit lépe. Takový platonický fotbal, který jsmr hráli, se mi osobně nelíbí. Fotbal je o gólech a pokud si šance vytvoříme, měli bychom míč jakýmkoliv způsobem do brány dostat.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies