FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Václav Tomeček: Jsem vděčný za každou minutu na hřišti

Václav Tomeček: Jsem vděčný za každou minutu na hřišti Z n o j m o - V prvních dvou kolech Gambrinus ligy vždy naskočil do hry jako střídající hráč. Václav Tomeček však skromně čeká na svoji šanci a je vděčný i za tyto minuty. V rozhovoru jsme se ještě vrátili k předchozímu utkání s Teplicemi a řeč přišla i na příštího soupeře, jímž je Jihlava.

 
 
 

Sice jste do utkání s Teplicemi zasáhl na posledních deset minut. Mohl byste přesto zápas zhodnotit?
Myslím si, že jsme byli lepším týmem, protože jsem i více drželi míč. Hlavně v první půli jsme byli nebezpečnější. Radek Buchta měl šanci, byly tam i nějaké náznaky a centry. Kdyby tam něco spadlo, mohli jsme hrát klidněji, takle jsem šli pořád do plných. Teplice hrály spíše na brejky. Bod ale asi dobrý i vzhledem k náročnému počasí. Herně to bylo z naší strany dobré, jen to chce více chodit do vápna a do koncovky. To nám chybí.

Strávil jste sice na trávníků zhruba deset minut, dělalo vám i za tak krátkou dobu problémy tropické počasí, které panovalo?
Ani ne, je to trochu i o hlavě. Deset minut se dá. Ostatní hráči už jsou unavení a vy se cítite lépe. Myslím, že ve vedru problém není. Podle mě je to výmluva, když si někdo stěžuje na počasí.

S jakými úkoly vás poslal trenér Kalvoda na hřiště?
Hlavně bránit, tedy s defenzivními úkoly.

Takže poslední minuty byly hlavně o tom, udržet remízový stav?
Hlídali jsme výsledek s tím, že by se mohl povést nějaký rychlý brejk. Ale spíš už se utkání dohrávalo.

Proti Dukle jste naskočil jako střídající hráč, stejný scénář se opakoval i proti Teplicím. Jste rád, že sbíráte starty i takhle po minutách?
Určitě. V klubu jsem nový a jsem vděčný za každou minutu na hřišti. Uvidíme jestli přijde šance, nebo jestli se mi v závěrečných minutách povede něco udělat.

Vy jste si ligu mohl vyzkoušet už minulou sezónu v Jihlavě. Panovala tedy u vás nějaká nervozita při prvních ligových startech za Znojmo?
Nervózní jsem ani nebyl, nervózní jsem spíše na té lavičce, protože když třeba člověk vidí některé šance soupeře, tak trne, co bude. Když přijdu na hřiště, tak to ze mě spadne.

Po prvním utkání na Dukle mohli mnozí výsledek označit za náhodu. Po zápase s Teplicemi se však ukázalo, že to určitě náhoda nebyla.
Kdo naše utkání sledoval, tak viděl, že to nebyla hra na náhoda, že to byly vypracované šance, akce. Soupeři s námi budou muset počítat.

Máte dva body na kontě po dvou ligových kolech. Spokojenost?
S bodem z Dukly byla určitě spokojenost. Proti Teplicím...ale ano, musíme být skromní. Je to začátek, a když se neprohrává, tak je to pořád dobré.

Co jste říkal na atmosféru? Na zápas proti Teplicím dorazila vzhledem k brněnského azylu poměrně slušná návštěva.
Byl to pátek, což není pro fanouška zrovna typický den. Myslím, že vzhledem k tomu přišlo poměrně dost diváků. Navíc fandili, povzbuzovali a bylo je slyšet.

V příštím kole vás čeká Jihlavy. Vy jste za ni v minulé sezóně hrál. Pokud můžete srovnat, jaký rozdíl je ve hře Jihlavy a Znojma?
Jihlava hraje defenzivně a spoléhá se na brejky. Má jednoduchý přechod do útoku. Snaží se k soupeřově bráně dostat jednou, dvěma přihrávkami. My hrajeme více kombinačně a více v pohybu. To jsou asi největší rozdíly. Jihlava navíc hraje ještě agresivněji a důrazněji v osobních soubojích, ve Znojmě se hraje více technicky.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies