FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Musíme se z toho hlavně poučit, nabádá Václav Vašíček

Musíme se z toho hlavně poučit, nabádá Václav Vašíček J i h l a v a - Statečně se pral na hrotu útoku, měl proti soupeři velkou motivaci, nakonec ale musel skousnout jako celý tým vysokou porážku. Václav Vašíček nastoupil poprvé v letošní sezóně v základní sestavě. V zápase se dostal do jedné šance, která však gólem neskončila. Jihlava nakonec utkání ovládla a zvítězila 4:0.

 
 
 

Je to pro vás velké zklamání, zvlášť tady v Jihlavě, proti které jste měl určitě velkou motivaci?
Je to velké zklamání. Nevím, co k tomu jiného říct, hlavně první poločas to byla katastrofa. Musíme se z toho poučit do dalšího zápasu, aby se tohle už neopakovalo.

Jak bys utkání zhodnotil? Asi to budou podobná slova?
To budou podobná slova. První poločas jsme vůbec nechytli, nevím proč. Bavíme se o tom, že musíme pohlídat standardky a dostaneme z toho gól. V druhé půli, kdyby jsme třeba dali nějaký kontaktní gól, když jsme začali hrát trochu lépe, bylo by to jiné. Ale gól jsem nedali, hráli jsme pouze po šestnáctku. Potom jsme dostali dvě branky z brejků, takže zklamání.

Podepsali se na vás úvodní góly?
Myslím, že ne. My jsme si o poločase řekli, že musíme zkusit dát co nejdříve gól. Že to půjde, že to třeba ještě nějak zlomíme, když dáme kontaktní branku. To se ale bohužel nepovedlo a skončilo to, jak to skončilo.

Na začátku druhé půle do vypadalo nadějně. Měli jste míč více v držení a vypadalo to, že soupeře zatlačíte. Co se potom zvrtlo?
Sice jsem hru trochu zlepšili, ale bez efektu. Nešla tam až na výjimky snad žádná střela na bránu a hlavně jsme nedali žádný gól a fotbal se hraje na góly.

Vy jte se na hrotu musel prát s vysokými obránci Jihlavy. Někdy jste byl i osamocený. Bylo to pro vás hodně těžké?
Těžké to bylo, ale těžké to bude všude. S tímhle se musím srovnat a snažit se uhrát co nejvíce míčů, i když proti mě stojí kvalitní stopeři jako dnes. Ale jak říkám s tím se musím srovnat a musím udělat vše proto, abych vyhrál míče pro tým.

Věděl jste dopředu od trenéra Kalvody, že nastoupíte v základní sestavě?
Věděl jsem to dopředu, nějaké náznaky tam byly a včera už to bylo na tréninku na sto procent.

Vy jste silný v osobních soubojích. Myslíte, že to byl i důvod, proč vás trenér postavil do základní sestavy, vzhledem k vysokým stoperům Jihlavy?
Je to možné, protože jihlavští stopeři Šuri (Ondřej Šourek pozn. red.) i Kopi (Milan Kopic pozn. red.) jsou vysocí a jdou hodně do osobních soubojů. Takže i možná proto mě trenér poslal do utkání od začátku, jak jste říkal.

Po třech zápasech máte dva body. Teď vás čeká doma Plzeň a pak zajíždíte do Jablonce. To je poměrně složitá situace.
Příznivý los to není, ale my se musíme nachystat na další zápas. Je jedno, že je to Plzeň. Musíme se prostě snažit bodovat, i kdyby to měla být remíza. Musíme se na to pořádně nachystat a urvat nějaké body.

Dají se z tohoto utkání vzít i nějaká pozitiva?
Musíme se z toho hlavně poučit. Možná je dobré, že jsme dostali takovou facku a už se to nesmí opakovat. Musíme zlepšit výkon o sto procent.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies