FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Matúš Lacko: Prohrát můžeme, ale musí být vidět bojovnost

Matúš Lacko: Prohrát můžeme, ale musí být vidět bojovnost J i h l a v a - Pokazili jsme to a chyběla bojovnost. To byla nejčastější spojení v rozhovoru s Matúšem Lackem po vysoké prohře s Jihlavou. Slovenský záložník byl hodně kritický k výkonu Znojma na Vysočině, věří ale, že se z toho tým poučí. Zároveň poděkoval výborným znojemským fanouškům, kteří modrobílý tým po celý zápas vydatně povzbuzovali. Více už v rozhovoru.

 
 
 

Asi to pro vás nebude lehké, ale zkuste utkání s Jihlavou zhodnotit?
Prohrát můžeme, ale jak trenér říkal, pokud se nedaří herně, tak musíme alespoň bojovat a my jsme ani nebojovali. V tom vidím největší problém. Prohrát můžeme, ale musíme bojovat a nechat na hřišti vše, a to jsme nesplnili.

Nepřišlo od vás podcenění soupeře?
To určitě ne. My jsme to nepodcenili, ani jsme nechtěli. Pro nás je každý soupeř těžký, než si v lize na vše zvykneme. Věděli jsme, že na to máme, ale prostě jsme do toho nedali bojovnost, srdíčko a pohyb.

Jihlava měla hodně ostrý start, pořádně do toho na začátku šlápla?
Šlápla do toho, to se dalo očekávat. Trenér nás na to upozorňoval. Upozorňoval nás i na standardní situace soupeře a my jsme to zaspali.

Dostali vás úvodní dva góly Jihlavy dolů?
Připravovali jsme se na standardky, že je má soupeř nebezpečné a my hned z první nebo druhé dostaneme gól. Trochu to mužstvo poznamená, ale na nás nebylo potom ani vidět snaha to nějak otočit, a to je ta největší chyba. Musíme se z toho poučit a nezaspat nikdy začátek zápasu. A dát to doho hlavně bojovnost.

Na začátku druhé půle to vypadalo herně nadějně, co se potom pokazilo?
Jihlava se stáhla do obrany a tím pádem to vypadalo, že jsme ji zatlačili. Soupeř čekal na brejky a dva z nich využil a vyústilo to ve výsledek 4:0.

Byla vysoká prohra s Jihlavou potřebnou fackou?
I kdybychom prohráli 2:0, tak jsme viděli, že Jihlava má šance a mohlo to skončit klidně 5:0. Tou fackou je to, že jsme ji mohli porazit, máme na ni, ale pokazili jsme to.

Může tato vysoká porážka nějak poznamenat vaše sebevědomí do dalších zápasů?
Myslím si, že ne. Musíme se z toho poučit. Nyní budeme hrát s Plzní, budeme se snažit uhrát dobrý výsledek a potom uhrát co nejvíce bodů doma. Půjdeme do všech utkání naplno, ze zápasu s Jihlavou se musíme poučit, nebude to procházka růžovým sadem.

Mluvil jste o Plzni. Ta vás čeká příští týden, pak zajíždíte do Jablonce. Ocitli jste se tak poměrně v obtížné situaci.
Sami jsme si to pokazili, čekali jsme, že budeme mít po třech kolech více bodůk, tedy alespoň já jsem to čekal. Musíme někde překvapit, máme na to, každý se musí podívat na svůj výkon a dát do něj v zápase celých stoprocent.

Nelitujete nyní zpětně trochu toho, že jste nezískali tři body s Teplicemi, kde jste měli celkem blízko k výhře?
Blízko k výhře jsme měli v prvním poločase, ve druhé půli už nás Teplice zatlačily. Je to hlavně o prvním gólu, Jihlava nám dala branku hned na začátku, my jsem přestali hrát. To samé bylo na Dukle, kde jsme měli výpadek a dostali jsme gól. I s Teplicemi tam byl výpadek. To si v první lize nemůžeme dovolit, protože každý soupeř to potrestá a těžko se pak nepříznivý výsledek dotahuje.

Není pro vás stadión v Jihlavě trochu zakletý? Nebodovali jste zde nikdy ani ve fotbalové národní lize.
Nevím, vždy je nějaký soupeř, proti kterému se nedaří. My jsme to chtěli prolomit, protože když jsme je porazili ve druhé lize u nás doma, proč bychom je neměli porazit u nich. Je tu ale nějaké to deja vu, které nemůžeme zlomit.

Pozitivem zápasu s Jihlavou byla určitě podpora znojemských fanoušků.
To bylo něco úžasného. Doufám, že je výsledek s Jihlavou neodradí, že si budou fandění užívat, budou nám fandit a stát při nás. My se jim musíme odvděčit lepším výkonem.

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies