FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Znojmo čeká rozjetý Jablonec

Znojmo čeká rozjetý Jablonec Z n o j m o - Gambrinus liga pokračuje pro znojemské fotbalisty těžkým losem, po mistrovské Plzni totiž čeká na Jihomoravany v pátém kole Jablonec. Severočeši v minulém utkání porazili Baník 4:0 a ukázali tak svoji vzrůstající formu. Po náš tým to tedy nebude nic jednoduchého. Utkání začíná v Sobotu v 17:00.

 
 
 

Stálice české fotbalové scény - FK Baumit Jablonec

Klub byl založen v roce 1945. Ze začátku své historie se pohyboval v nižších soutěžích. V roce 1963 ovšem postoupil do druhé ligy a v roce 1974 se dokonce objevil na dvě sezóny v lize první. Po sestupu se Jablonečtí pohybovali mezi druhou a třetí ligou. Vše se však změnilo po rozdělení Československa. Do prvního ročníku Gambrinus ligy sice ještě Severočeši nepostoupili, protože prohráli při dělení soutěží baráž s Bohemians Praha. O rok už to ale vyšlo a Jablonec si stříbrnou pozicí v druhé lize zajistil postup mezi elitu.

FK Baumit Jablonec - 1.SC Znojmo FK
Sobota 17.8.2013 (17:00 hod. - Jablonec)

Od úvodu svého působení v Gambrinus lize rozhodně nehrál Jablonec druhé housle, právě naopak. Třikrát se dokázal umístit na bronzové pozici a v ročníku 2009/10 dokonce obsadil stříbrnou pozici. Mezi největší úspěchy klubu bezesporu patří dvě vítězství v domácím poháru - 1997/98, 2012/13 a čerstvě také triumf v Superpoháru.

Vítězství v Superpoháru, vstup do sezóně Jablonci vyšel

Jak už bylo zmíněno, Jablonec prožil podařenou minulou sezónu. V tabulce se umístil na čtvrtém místě a ovládl Pohár České pošty. I vstup do nové sezóny byl pro Baumit velmi dobrý. V souboji mistra ligy a vítěze poháru totiž dokázal porazit Plzeň a získal Superpohár. Pohodu pak přenesl Jablonec i do evropských pohárů, kde se dostal do čtvrtého předkola Evropské ligy a narazí na španělský Betis Sevilla.


Karel Piták je mistrem Evropy do 21 let roku 2002. Fotbalovou kariéru začínal v Hradci Králové a pak podstatný čas strávil ve Slavii Praha. Potom se zkušený záložník vydal na své doposud jediné zahraniční angažmá. Se Salzburgem získal tři mistrovské tituly. Pak už zakotvil do Jablonce, s kterým slavil v minulé sezóně vítězství v domácí poháru. (Foto: ©Getty Images/Uefa.com)

I v lize předvádí Jablonec celkem zdařilé výkony. Nový ročník Gambrinus ligy zahájil remízou se Zbrojovkou Brno. Pak sice přišla prohra se Spartou, po níž ale následovaly dvě výhry nad Slováckém a Ostravou. Zvláště vítězství nad Baníkem 4:0 ukázalo vzestupnou formu jabloneckého týmu. Trenér Roman Skuhravý ale rozhodně příštího soupeře nepodceňuje: „Znojmo v žádném případě nepodceňujeme. Viděli jsme ho dvakrát na videu a víme, že nás proti nováčkovi nečeká nic jednoduchého. Mají výborně organizovanou hru, poctivou obrannou fázi, z níž vyrážejí do rychlých protiútoků. Pro nás je ale strašně důležité, abychom do toho dvojzápasu s Betisem Sevilla šli bez sebemenšího psychického problému, což by mohlo přinést nezvládnutí sobotního zápasu. Chceme vyhrát a hrát útočně. V minulém zápase se nám dařilo proměňovat šance, věřím, že v tom budeme pokračovat,“ uvedl jablonecký kouč.

Delegace rozhodčích
Pavel Franěk - Patrik Filípek, Ladislav Gallo - Petr Mikel

Hubník místo Lafaty

V minulé sezóně ztratil Jablonec jednoho ze svých hlavních tahounů a hlavního střelce gólů. David Lafata totiž přestoupil do Sparty. Severočeši se s tím ale poměrně dokázali vyrovnat a už v jarní části minulého ročníku si sehnali nového snipera Michala Hubníka. V kádru navíc zůstaly ostatní stěžejní postavy. Zvláště Karel Piták má momentálně skvělou formu a nejen on, dobře si vede i čerstvý reprezentant Ondřej Vaněk.

Vzpomínky na vzájemné zápasy

Znojmo se s Jabloncem naposled potkalo ještě, když oba kluby hrály druhou ligu v sezónách 1992/93 a 1993/94. Tehdy měli Jihomoravané s Jabloncem poměrně dobrou bilanci, dvakrát dokázali zvítězit, z toho jednou na půdě soupeře. Jednou se oba týmy rozešly smírně a poslední měření skončilo výhrou Jablonce.

On-line textový přenos
FK Baumit Jablonec - 1.SC Znojmo SK (Sobota 17:00)
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies