FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Juniorka doplatila proti Jablonci na neproměňování šancí

Juniorka doplatila proti Jablonci na neproměňování šancí Z n o j m o - Třetí porážku utržili znojemští fotbalisté v Juniorské lize. S Jabloncem však především v první půli nesehráli špatný zápas, ba naopak měli několik velkých šancí, které ale v síti neskončili. O výsledku nakonec rozhodovala druhá část, ve které se Jablonec dostal do vedení a postupně si vypracoval až tříbrankový náskok. Domácí dokázali skóre pouze korigovat brankou Kirschnera z 86. minuty.

 
 
7.kolo, pondělí 26.8.2013
1.SC Znojmo FK - FK Jablonec  1:3  (0:0)
Branky: 86. Kirschner – 62. Vukadinović, 73. Štemberk, 81. Ledecký.
ŽK: 88. Kirschner (ZNO) – 56. Karásek (JAB), 80. Ledecký (JAB), 87. Jurča (JAB).
Rozhodčí: Emanuel Marek - Petr Vysloužil, Polák
1.SC Znojmo FK: Doleček (K) – Šrámek, Jurić, Odehnal, Melecha – Hrošovský, Zeba – Stáňa, Juhaňák (64. Kirschner), Hájek (36. Hověz) – Vašíček.
Trenér: Tibor Duda.
FK Jablonec: Šebek – Landovský, Jurča (K), Vaníček, Ledecký (89. Šulák), Karásek, Kubista, Hronek, Vodička (70. Štemberk), Skwarczek, Vukadinović (84. Sedláček).
Trenér: Jaroslav Vodička.
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Aktivněji začali utkání hostě z Jablonce. Znojmo se ovšem rychle dokázalo hře soupeře vyrovnat a k vidění tak byl oboustranně ofenzivní a kvalitní fotbal. První velká šance byla k zaznamenání v 9. minutě, kdy převzal Vašíček kolmici za obranu na hranici ofsajdu. Brankář Šebek proti němu vyběhl až za hranici velké vápna, znojemský útočník však svoji střelu poslal pouze vedle tyče, chybělo ale opravdu málo. Tyto minuty patřily Jihomoravanům, ti dobře napadali rozehrávku Jablonce a v 13. minutě se jim to vyplatilo. Dobře zabojoval Stáňa a posílal z pravé strany pas před bránu. Vašíčkovi chyběl půlkrok, aby pořádně zakončil. Takhle trefil míč ve skluzu, a i proto šel balón těsně vedle levé tyče.

Pak si slovo vzal Baumit. Ledecký dostal ve 24. minutě dobrou zpětnou přihrávku do vápna, ale jeho následná střela mezi třemi tyčemi neskončila. Oba týmy se předháněly v útočné aktivitě a Vašíček měl o pár okamžiků později opět blízko k brance, jeho hlavičkovému zakončení chyběly centimetry. Hned z protiútoku pak pláchl po levém křídle Vukadinović, ale Jurić ho dokázal za pět minut dvanáct zastavit obranným skluzem. V 31. minutě se mohl pomyslně za hlavu chytat Jurča, ve vápně si ho totiž našel v dobré pozici míč, ale hostující hráč zakončil s prachmizernou razancí. Oba soupeři pak měli ještě v útoku dobré náznaky, ale ty postrádaly lepší finální fázi.

Druhý poločas už od domácích nebyl zdaleka tak povedený. Jablonec byl od úvodu druhé části aktivnější a nebylo tedy divu, že se také dočkal vedoucí branky. V 60. minutě ještě znojemská obrana odolala, ale o pár okamžiků později, už se dokázal Vukadin Vukadinović prosadit do vápna a neomylně zavěsil. Tento gól jakoby Jihomoravany zlomil a začal se naplňovat černý scénář z předchozího utkání v Mladé Boleslavi. Přesto ale mohlo Znojmo rychle odpovědět, Stáňa však ve své šanci neprostřelil brankáře Šebka a Jurić zakončoval své famózní sólo těsně vedle tyče.

Ke slovu se tedy opět dostali hosté. Doleček sice vychytal v 73. minutě skvěle Ledeckého, na dorážku Miroslava Štemberka už ale nestačil. A mohlo být ještě hůře, znojemský brankář se ovšem vytáhl proti střele Vukadinoviće. Přesto ale domácí kapitán musel lovit míč ze sítě i potřetí. V 81. minutě na něj totiž šli sami tři jablonečtí hráči a David Ledecký dával pohodlně do prázdné brány. Znojmo si připsalo alespoň čestný zápas, když v 86. zužitkoval hlavou standardní situaci střídající Petr Kirschner.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo): Pokud neproměníme jasné šance, Vašíček měl sám tři tutovky, tak nás soupeř zákonitě musel potrestat. Po inkasovaném gólu jsme otevřeli hru a Jablonec toho využil. Pro nás je to třetí porážka v řadě, což mě samozřejmě mrzí, je potřeba dostat kluky nahoru.

Jaroslav Vodička (Jablonec): Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, ještě jsme neproměnili hodně šancí. Viděl jsem Znojmo hrát v Mladé Boleslavi a musím říct, že si tam nezasloužilo prohrát 4:1. Měli jsme tedy ze soupeře obavu, protože hraje velice dobře. Dnes jsme ale byli fotbalovější a zaslouženě jsem vyhráli. Výrazně pomohli dva hráči z áčka.

 
Zápasový servis
Zápasová fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies