FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Hlavní problém? Neproměňování šancí, má jasno Bronislav Stáňa

Hlavní problém? Neproměňování šancí, má jasno Bronislav Stáňa Z n o j m o - Znojemská juniorka musela v úterý překousnout třetí prohru v řadě, tentokrát podlehla v domácím prostředí Jablonci. Jihomoravané měli v utkání řadu šancí, ale nedokázali je proměnit, v čemž vidí hlavní důvod prohry i jeden z tahounů týmu Bronislav Stáňa. Ten nastoupil v zápase oproti zvyklostem v této sezóně na kraji zálohy a rozhodně nezklamal.

 
 
 

Tradiční otázka na úvod. Jak byste zhodnotil utkání s Jabloncem?
Myslím si, že první poločas jsme byli lepší. Vytvořili jsme si nějaké dobré šance, které jsme ale bohužel nedokázali proměnit. Do druhé půlky jsme šli s tím, že budeme hrát zodpovědně, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Dostali jsme gól a asi jsme se z toho sesypali, nevím...

Čím to je, že se vám druhé poločasy v poslední době nedaří, podobné to bylo i v Mladé Boleslavi.
Nedáme šance a tím se nedostaneme do zápasu...

...Bylo to i proti Jablonci o první brance? Určitě to bylo o první brance. Myslím si, že kdybychom dali první gól, tak jsme suverénně vyhráli. S Jabloncem se dalo hrát.

Je opravdu ten největší problém v proměňování šancí?
Je to tak. Měli bychom se nad sebou zamyslet a šance proměňovat. Na tréninku je to všechno v pohodě, ale když přijde zápas, tak je vše jinak. Ze začátku to šlo a teď nevím...musíme se zvednout.

Vy jste nastoupil netradičně na kraji zálohy. Jak vám tento post vyhovoval?
V Brně jsem také hrával většinou na kraji a tady ve Znojmě mě trenér postavil do středu zálohy. Zápas s Jabloncem hráli Zeba s Hrošovským, takže jsem se posunul na kraj. Nevadí mi to, jsem rychlostní typ, takže také mohu utéct po lajně. Můžu hrát kdekoliv, střed i kraj.

Šlo vidět i v utkání, že hrát na kraji zálohy vám nečinní problémy. Měl jste tam několik dobrých akcí. Chybělo pouze zakončení.
Chybělo, i já jsem měl v utkání dvě tři vyložené šance. Kdybychom dali góly, tak jsme utkání určitě dovedli do vítězného konce.

Svými výkony patříte k tahounům juniorky, cítíte větší zodpovědnost?
Cítím, jsou tam ještě mladší kluci než já, kteří vyšli z dorostu. Snažíme se jít do zápasu bez nervozity.

Patříte do širšího kádru A-týmu. Pošilháváte třeba po lavičce náhradníků v Gambrinus lize?
(Usmívá se) Musím podávat především výkony v Juniorské lize a pak už to záleží na trenérovi.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies