FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Zápasu na Bohemce musíme podřídit vše, říká Vlastimil Hrubý

Z n o j m o - Před znojemskými fotbalisty je v neděli velmi důležitý zápas. V souboji nováčků čeká na Jihomoravany starý známý z Fotbalové národní ligy Bohemians 1905. Oba soupeře dělí v tabulce pouhý bod, bude se tak hrát o pomyslných šest bodů. Důležitou úlohu v tomto utkání bude mít určitě i brankář Vlastimil Hrubý, s kterým jsme také vedli následující rozhovor.

 
 
 

Na úvod se ještě vrátím k minulému utkání se Slavií, který se především v první půli herně nevyvedl. Měl k vám trenér nějaký proslov v týdnu?
Měli jsme v úterý hodnocení a trenér nám samozřejmě vytkl chyby a my se jich musíme vyvarovat. První poločasy nám poslední dobou nevycházejí, musíme začít hrát už od první minuty, ne až v druhé půli.

Skoro v každém zápase vás zatím potkala pasáž, kdy přišel určitý herní výpadek, což vás ale připravuje o body.
Je to pravda. Není to první zápas. Je to už několikáté utkání, kdy jsme první poločas prospali a stojí nás to body, pak musíme složitě dotahovat a leckdy se to nepodaří.

Není to taková určitá nováčkovská daň, tyhle výpadky v průhěhu utkání?
Já si myslím, že by to právě mělo být naopak, že bychom měli být plně koncentrovaní celý zápas. Řešíme to pořád, musíme se toho vyvarovat v dalších utkáních.

V neděli vás čeká venkovní utkání s Bohemians 1905, což bude velmi důležitý zápas, možná i zápas podzimu.
Samozřejmě, už potřebujeme vyhrát. Zápasu na Bohemce musíme podřídit úplně vše a dovést tři body, abychom měli klid do dalších utkání.

Vy už jste měl možnost hrát na hřišti Bohemians. Jaké je to hrát v Ďolíčku, který je známý svoji skvělou atmosférou?
Bude to hodně těžké utkání. Divácké zázemí je u Bohemians obrovské a fanoušci je budou hnát za vítězstvím. My musíme podat ne stoprocentní, ale stodvacetiprocentní výkon.

Vy jste se s Bohemians potkávali minulou sezónu v Fotbalové národní lize, oba týmy se příliš nezměnily. Asi se nebudete mít čím překvapit?
Je to pravda. Kostra u obou týmů zůstala v podstatě stejná, bude to podobný souboj jako v druhé lize.

Kde hledat silné stránky příštího soupeře?
Ještě jsme neprobírali soupeře na videu, to přijde až později. Jak už jsem jednou zmiňoval, silnou stránkou budou diváci, kteří budou dvanáctým, třináctým, čtrnáctým hráčem. Poblázní svůj tým, klokani podávají doma vždy dobré výkon.

Když pominu utkání s Jihlavou, není to psychicky svazující, že vám vítězství, nebo remíza vždy o gól uteče?
Krom zápasu v Jablonci, kdy jsme dali pět gólů, tak se nám příliš nedaří střílet branky. To se musí změnit. V zápase se Slavií jsme měli v druhé půli obrovské šance a v Gambrinus lize se každá šance musí proměnit, jinak to pak stojí body.

Máte za sebou už šest odchytaných prvoligových zápasů. Jak se osobně cítíte?
Cítím se normálně. (s úsměvem) Samozřejmě z pohledu týmu by to mohlo být lepší. Musíme si ale užívat ligu se vším všudy.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies