FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

David Helísek: Za ty roky už jsem si na zimní přípravu zvykl

David Helísek: Za ty roky už jsem si na zimní přípravu zvykl O l o m o u c - David Helísek patří v kádru Znojma věkem k jedněm z nejzkušenějších hráčů. Povoláním krajní záložník na podzim pendloval právě mezi zálohou a obranou a vypadá to, že jarní část Gambrinus ligy načne na krajním beku, kde stabilně hrává v zimní přípravě. Zápas proti Olomouc v Tipsport lize mu hodně sedl a společně s dalším krajním obráncem Janem Mudrou soupeře pěkně proháněl v útočnými výpady.

 
 
 

Zimní příprava. Jak jste na tom, máte ji rád, nemáte?
Za ty roky už jsem si na zimní přípravu zvykl, takže už mi to tolik nevadí. Pod trenérem Kalvodou je ale příprava hodně náročná.

Zažil jste v minulosti třeba nějakou extrémní zimní přípravu vhledem k počasí?
Ani ne. Spíše bych řekl, že loni ve Znojmě bylo hodně sněhu. Na tartanu bylo dvacet centimetrů, takže myslím, že loni to bylo trochu extrémní.

Vy jste už v letní přípravy nastupoval na pozici krajního obránce. Na podzim v Gambrinus lize jste pak střídal posty záložníka a obránce. Nyní tedy opět na krajním beku. Jak jste si zvykl na tuto pozici?
Ty pozice jsou celkem podobné. Krajní obránce by měl také podporovat co nejvíce útok, ale samozřejmě musí se více bránit. Lépe se ale cítím na záložníkovi.

Podle zápasu s Olomoucí šlo vidět, že vám tato pozice už poměrně sedí. Obranu Sigmy jste pěkně proháněl.
Já už jsem to kdysi hrával v Dunajské Stredě. Ono je to jen o tom zvyku. Když hraje člověk zálohu, tak si na to snáze zvykne, než když musí třeba z útoku do obrany.

Jak jste viděl utkání proti Olomouci?
První půli nás Olomouc trochu přehrávala, ale do šancí se nedostávala, a to bylo důležité, že jsme vzadu udrželi čisté konto. V první půli byla sestava Sigmy silnější, v té druhé už měli mladší hráče. Tam to pak bylo naopak a soupeře jsme zase přehrávali my. Moc šancí jsme však také neměli, takže 0:0 je asi zasloužený výsledek.

Každým dnem začíná počasí přituhovat, už se těšíte do Turecka?
Kluci říkali, že je tam dvacet stupňů, ale málo sluníčka. Aspoň to slunce by mohlo svítit, protože to dodává energii. Když je zima, ale svítí slunce, tak je to kolikrát lepší, než když je tepleji, ale zataženo

.

Jsme sice teprve v polovině přípravy, ale nemáte jí už "plné zuby", těšíte se až začne Gambrinus liga?
Do startu je ještě měsíc. Já jsem zažil i přípravy ve třetí lize a tam se začínalo až v březnu. Takže tam byly tři měsíce zimní přípravy. V první lize není příprava zase tolik dlouhá, takže to rychle uteče.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies