FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Leoš Kalvoda: V Turecku bychom chtěli stabilizovat sestavu

Trenér Leoš Kalvoda: V Turecku bychom chtěli stabilizovat sestavu Z n o j m o - Před kanceláří trenérů byla ráno k vidění spousta bagáže. I to byl znak, že Znojmo odlétá na soustředění do Turecka. Ještě před odletem jsme tak využili možnosti a připravili obsáhlejší rozhovor s Leošem Kalvodou. Řeč byla samozřejmě o Turecku, ale také o aktualitách v kádru.

 
 
 

Fenin ve Znojmě? Záleží na Martinovi, říká trenér Kalvoda

Na začátku přípravy jste říkal, že před Tureckem chcete mít o kádru jasno. Jak to tedy vypadá?
V podstatě už je to téměř jasné. Stále je ale otazník ohledně dalšího útočníka k Vašíčkovi.

Nejde přehlédnout hlavní téma posledních dnů - Martin Fenin. Zeptám se takhle, kolik procent tomu dáváte, že Martin bude na jaře ve Znojmě?
Kolik procent? To záleží na Martinovi, jak se dohodne se Slavii. Samozřejmě my o něho zájem máme, to bych lhal, že ne. Vše ale záleží na domluvě s ním třeba i ohledně podmínek ve smlouvě. Vím, že Martin je trochu problémový hráč, takže tam pro klub musí být nějaké pojištění. Už jsem s ním o tom mluvil a řekl jsem mu, že jeden nějaký menší průšvih a hotovo, konec. Ale on má zájem, chtěl by se tu nastartovat.

Nemůže třeba uškodit ten velký mediální zájem v jednání?
Myslím, že ne. Už jsme vedli i nějaký neoficiální rozhovor s vedením Slavie. Oni by se tomu nebránili. Nemůže to ničemu uškodit, jedině, že by ho vzal jiný klub.

Jak to vypadá s Martinem Hudcem. Stihne začátek jara?
To je spíše otázka pro Martina. Nyní má individuální přípravu.

V týdnu se podepsal Peter Gál-Andrezly. Je to hráč do základní sestavy?
My jsem měli před zápasem s Frýdkem-Místkem poměrně tvrdé tréninky, které byly vyvrcholením kondičního bloku společně se zápasy. Takže byli v sobotu všichni trochu zatavení. Ale když jsem ho viděl v předchozích utkáních, tak musím říct, že je to kvalitní hráč. Samozřejmě nemůžu říct, jestli do základní sestavy, to nemá nikdo jisté.

Jak to vypadá s Patrikem Hrošovským, čekání se prodlužuje?
Plzeň se vrátila ze soustředění v Turecku. Patrik nastupoval ve dvojici s Horváthem, druhé záložní duo pak bylo Hanousek - Hořava. Pátého odlétá Plzeň na další soustředění na Kypr a tam by se mělo rozhodnout. Ale tohle čekání je pro nás poměrně složité.

Pokud by nevyšel Patrik, je tam i někdo jiný, kdo by mohl hostovat na jaře ve Znojmě?
Ne. Máme zájem o Patrika, nyní ale záleží, jak se k tomu postaví Plzeň. jestli si ho trenér Uhrin v kádru nechá, nebo ne. Já spíš tipuji, že zůstane v Plzni.

Podle vyjádření trenéra Olomouce Psotky v minulých dnech je asi jarní působení Radima Nepožitka ve Znojmě nereálné?
Ano.

Turecko bude takovou menší generálkou, míní trenér

Při rozhovorech, které jsem dělal s hráči, se do Turecka těší. Jak se těšíte vy?
Těším se hlavně na to, že můžeme kvalitně trénovat na perfektních trávnících. Kdyby tady byly stejné podmínky, tak bychom nikam nejeli.

Bude to asi příjemná změna, odpočinout si od hřišť s umělou trávou?
Změna to bude i pro kluky. Za dva roky, co jsem tady, tak nikde na zahraničním soustředění nebyli, jen jednou v Rakousku. Většinou se trénuje v domácích podmínkách, takže to pro ně musí být určitě zpestření.

Je třeba u hráčů i větší chuť do zimní přípravy, když ví, že je čeká týdenní soustředění v teple?
Nevím, možná se někteří netěší, některým se nechce od přítelkyně. (s úsměvem) Je to ale jejich povolání, takže musí. Myslím, že většina se určitě těší.

Co od soustředění v Turecku očekáváte?
Bude to hlavně herní soustředění, máme naplánované tři přípravné zápasy. Chtěli bychom stabilizovat sestavu, zátěž však rozložit na všechny hráče, proto přemýšlíme o sjednání ještě jednoho přípravného utkání, takového tréninkového.

Je něco, co budete speciálně pilovat?
Už tam budou taktické věci, standardní situace. Budeme pilovat herní projev, kterým se chceme na jaře prezentovat. Bude to ale i zaměřené na to, aby hráči nevypadli z kondice.

Vzhledem ke kvalitě soupeřů, berete tohle soustředění jako takovou menší generálku?
Určitě. Právě proto jsem zmiňoval, že tam by se měla stabilizovat sestava.

Kterého ze soupeřů, který vás v Turecku čeká, považujete za nejsilnějšího?
Myslím, že to budou stejně kvalitní soupeři. Machačkala už sice není tak silná jako dříve po odchodech několika hráčů, ale stále je to kvalitní tým. Všechny tři celky řadím zhruba na stejnou úroveň.

Někteří fanoušci si můžou říct, že si hráči jedou do Turecka užívat. Čeká je ale asi spíše tvrdá práce?
Laci (Matúš Lacko pozn. red.) v jednom z rozhovorů říkal, že se tam jede utužovat kolektiv. Nevím, co si pod tím utužováním kolektivu představoval, ale utužovat ho budou hlavně na hřišti a v tréninkovém procesu. (s úsměvem)

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies