FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bláznivý zápas juniorky se smutným koncem

J e v i š o v i c e - Juniorka čekala na první jarní gól. V utkání proti Mladé Boleslavi se jich dočkala dosyta. Hostům jednoznačně patřila první půle, ve které si vypracovali dvoubrankový náskok. V druhém dějství to ale bylo úplně naopak. Náš tým nastoupil jako vyměněný a dokázal rychle srovnat, když pak hosté dohrávali v desíti vypadalo to nadějně. Boleslav se však ještě dvakrát dokázala dostat do vedení a těsně vítězství uhájila.

 
 
26. (UT Jevišovice), pondělí 10.3.2014
1.SC Znojmo FK - FK Mladá Boleslav  3:4  (0:2)
Branky: 49. Fukal, 56. Stáňa, 85. Hudec (pen.) – 5. Hodáć, 38. a 77. Mehanović, 87. Vraštil.
ŽK: 33. Zeba – 16. Fousek, 53. Pajer.
ČK: 70. Fousek.
Rozhodčí: Milan Plesar - Ivo Nádvorník, Gabriela Hanáková.
1.SC Znojmo FK: Doleček (K) – Honz (46. Dobrovolný), Jurić, Hudec, Hrazdílek – Zeba, Liener – Stáňa, Landšperský, Crnkić – Kirschner (46. Fukal).
FK Mladá Boleslav: Hankič – Vraštil (K), Pajer, Hodač (90. Šulc), Koreš, Eliáš, Mehanović (86. Skořepa), Kateřiňák (63. Kocourek), Kozma (86. Křapka), Geissler, Fousek.
Počet diváků: 65

Komentář k zápasu

Boleslavský uragán, nijak jinak se nedá popsat vstup hostujícího týmu do utkání. Už v první minutě musel řešit Doleček svízelnou situaci, nejprve lapil střelu Geisslera, a pak si poradil i s dorážkou Mehanoviće. Velká převaha však logicky musela vyústit v gól. Střelu z levé strany v páté minutě ještě stačil Doleček vyrazit, na správném místě se však objevil Štěpán Hodač.

Vstřelený gól však rozhodně Středočechy neuspokojil a dál provětrávali znojemskou obranu. Domácí držel svými zákroky Doleček, který se musel cítit jako na střelnici. Velkou pochvalu zaslouží zvlášť reflexivní zákrok proti tečované střele Mehanoviće. Přesto však Boleslavští skóre nakonec navýšili. Štěpán Hodač byl podruhé opět na správném místě a odražený míč poslal v závěru půle rybičkou do prázdné brány. Jihomoravané neměli dobrý poločas, ale jednu dobrou šanci si dokázali vypracovat. Crnkić však s přispěním brankáře Hankiće orazítkoval břevno.

Kdo viděl první poločas, v tom prvním si musel úžasem promnout oči. Situace na hřišti se totiž naprosto obrátila a Znojmo bylo po bouřce v kabině jako vyměněné. Ve 49. minutě se trefil po skvělém signálu teprve šestnáctiletý Jaroslav Fukal. O sedm minut později pak srovnával po samostatném úniku Bronislav Stáňa. Sobotní debutant v Gambrinus lize vůbec dělal při svém přesunu na hrot soupeři velké problémy. V 56. minutě mohl přidat druhou branku po spolupráci s Crnkićem, ale vychytal ho Hankić.

Když pak v 70. minutě obdržel druhou červenou kartu Fousek, vypadalo to, že zkáza Boleslavi bude ve druhé půli dokonána. Fotbal je ale někdy nevyzpytatelný a hosté se zásluhou Mirzada Mesanoviće dostali o pouhé dvě minuty později do vedení, které opět srovnal v 85. minutě Martin Hudec, byť byl jeho pokutový kop proměněn se štěstím. To ovšem nebyl ještě konec. Hrdinou Boleslavi se stal kapitán Lukáš Vraštil, který rozhodl bláznivý zápas definitivně pro svůj tým.

Ohlasy

Tibor Duda (Znojmo) - První půli jsme vyloženě prospali, hráli jsme velice špatně, bez pohybu, bez agresivity. V kabině byla o přestávce trochu bouřka a do druhé půle vyběhlo úplně jiné mužstvo. Výkon šel hodně nahoru, a i díky tomu jsme srovnali. Pak to bylo trochu nahoru, dolů. Soupeř nám dal dvě laciné branky.

Milan Pechanec (Mladá Boleslav) - Bylo to bláznivé utkání, hodně gólů, hodně emocí. První půli jsme měli skoro pod absolutní kontrolou. Určovali jsme tempo hry a dokázali jsme vstřelit i dvě branky. Našimi chybami ve druhé půli jsme ale domácí nakopli k větší bojovnosti a povedlo se jim vyrovnat. Pak se to lámalo ještě naším vyloučením, jsem tedy rád, že jsme to dotáhli k výhře i v oslabení. Myslím, že jsme si výhru zasloužili, že jsme byli fotbalovější, ale Znojmo nám to hodně znepříjemnilo, dvakrát dokázalo vyrovnat. Myslím ale, že při třetím gólu soupeře to penalta nebyla.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies