FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér U16 Steinhauser: Řadu zápasů jsme měli dobře rozehranou

Trenér U16 Steinhauser: Řadu zápasů jsme měli dobře rozehranou Po delší odmlce jsme zde opět s dalším dílem rozhovoru. Nyní jsme se dotázali vedoucího trenéra SCM a zároveň trenéra U16 (ročník 1998) JUDr. Miroslava Steinhausera. Miroslav Steinhauser v létě ukončí již devátý rok, kterým vede SCM ve znojemském klubu. Je odchovancem Zbrojovky Brno a ve Znojmě s malými výjimkami působí již od vojenské služby v roce 1987. Aktuálně je trenérem U16, která se po podzimu umístila na 11. místě tabulky.

 
 
 

Po skončení podzimu jste na 11. místě tabulky se ziskem 20 bodů, panuje s tímto počinem spokojenost?
Spokojenost jen zčásti, protože se domnívám, že jsme mohli nasbírat bodů víc. Řadu zápasů jsme měli dobře rozehranou, ale na body jsme nedosáhli.

Hráči před začátkem sezóny přecházeli ze žákovské do dorostenecké kategorie, zvládli tuto změnu? V čem je právě dorostenecký fotbal jiný?
Hlavně je rychlejší v práci s míčem, agresivnější, důraznější a je kladen důraz na taktiku. Někteří hráči to zvládli, jiní ještě ne.

V týmu máte tři brankáře, našel jste pro všechny uplatnění?
Trmal odchytal většinu utkání, ale Kubejka mu zdárně sekunduje a má výhodu v tom, že je to univerzální hráč s dobrou kopací technikou a využíváme jej na různých postech v sestavě. Anderle dostal příležitost pouze v přípravných utkáních.

V čem vidíte největší přednosti mužstva a všem naopak slabiny?
Mužstvo se zatím tvoří a ještě nějaký čas potrvá než si zvykne na jiný model přípravy a náročný dorostenecký fotbal.

Příprava Vám již začala, co bude jejím obsahem?
Příprava probíhá v tradičním duchu zimní přípravy, tzn. Posilovna, spininng, terén, hřiště a celá řada přípravných utkání.

Plánujete v zimě nějaké posílení či rozšíření stávajícího kádru?
Zkoušeli jsme 5 nových hráčů a myslím, že Bálka a Vávra určitě zůstanou a Bastl se vrací po nuceném klidu.

Jste šéftrenérem celé mládeže, co je náplní Vaší práce kromě trénování kategorie U16?
Zpracovávat měsíční plány všech kategorií, komunikovat s FAČR, ve spolupráci s trenéry našich mužstev dbát na správný rozvoj naší mládeže, dohlížet na tréninkovou činnost a zabezpečovat plochy k trénování.

Při již zmíněném přechodu hráčů ze žáků do dorostu hodně chlapců končí s fotbalem ihned či časem, čím si to vysvětlujete?
Celkovou neochotou mládeže sportovat. Nechápu, proč kluci nechtějí na sobě pracovat, při možnosti hrát za Znojmo 1. ligu.

Vyhovuje Vám nynější model bez U18? S tím, že U19 je samostatná a U17 s U16 fungují společně?
Vyhovuje absolutně.

Jste členem Komise mládeže FAČR v Praze, co je zde Vaší náplní práce?
Komise mládeže FAČR určuje celkový trend a systém výchovy mládežnické kopané. Pořádá turnaje mezikrajských výběrů, Kouba cup, Harašta cup, turnaje přípravek, žáků, memoriál Vlastislava Marečka, apod.

Vede komunikaci s trenéry reprezentací, agenty a provádí školení trenérů SCM a SpSM.

Jste trenérem U16, šéftrenérem mládeže, pracujete v Komisi mládeže FAČR v Praze, není té mládeže příliš? Je pro Vás trénování v okresních Chvalovicích příjemným oddychem od mládežníků?
Naopak, mě práce velice baví, protože se pohybuji mezi mladými a někdy se pěkně nasměji, co ti mladí provádí. Máte ale pravdu, trénování ve Chvalovicích beru jako krásný oddych a přeji si, aby se nám podařilo postoupit do vyšší soutěže.

Slovo na závěr

"Chtěl bych závěrem popřát hráčům všech kategorií pevné zdraví a sportovní úspěchy. Věřím, že v našem kolektivu trenérů bude i nadále panovat tak skvělá a pozitivní atmosféra, která bude sloužit k výchově našich mladých fotbalistů."

Nejlepší střelci mužstva: 9 – Procházka, 5 – Švejkar, 3 – Švejda

Podzim U16 v číslech
Umístění Zápasy VýhryRemízyProhryBodySkóre
111762920 21:43

HODNOCENÍ PODZIMU S TRENÉRY MLÁDEŽE

Trenér U13 Miroslav Turek: Cílem je vychovat komplexní fotbalisty

Trenér U19 Bohumil Juřica: Bodově i herně to mělo být o mnoho lepší

Trenér U14 Libor Palička: Třetí místo po podzimu je velký úspěch

Trenér U15 Dvořák: Hráč se může zlepšit pouze kvalitním tréninkem

Trenér U12 Kotlán: S kvalitními soupeři se hráč srovnává a zlepšuje se

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies