FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kalvoda: Chceme-li se zachránit, musíme tyto duely zvládat

Kalvoda: Chceme-li se zachránit, musíme tyto duely zvládat Z n o j m o - Máme dva dny před dalším ligovým zápasem, a to znamená jediné. Rozhovor s trenérem Leošem Kalvodou o příštím soupeři. Tentokrát jim bude Bohemians 1905. A půjde o velmi důležité utkání, což samozřejmě pociťuje i náš tým. Soupeři máme navíc po podzimu, co vracet.

 
 
 

Očekáváte od Bohemians obvyklý herní projev, tedy houževnatost, bojovnost, zarputilost?
Určitě, Bohemka se od 80. let, co já ji pamatuji a hrával jsem, prezentuje stále stejným stylem. Hodně na něj sází. Musím říct, že v mnoha případech ji to dovedlo k úspěchu.

Bude Ivan Lietava hlavní zbraní soupeře?
Na podzim nás Bohemka porazila 2:0 a bylo to bez Lietavy. Oni sazí na aktivní, bojovný výkon. Lietava je koncový hráč, takže v něm bude mít soupeř určitě velkou sílu v šestnáctce, v té je velice nebezpečný.

Erich Brabec nemohl minule nastoupit kvůli karetnímu trestu, myslíte, že se vrátí do základu?
Bohemka má sice po vítězném utkání, ale myslím, že se vrátí. I když nevím, jestli nebude unavený potom včerejším komentování ve studiu Ligy mistrů. (s úsměvem)

Jedna taková zajímavá statistika. Poslední tři zápasy ze čtyř jsme hráli vždy proti týmům které měnily trenéra. Konkrétně to byl pro soupeře vždy druhý zápas pod novým kouč. Jednalo se o Jihlavu, Slavii a teď to bude Bohemians. Může to být pro nás určitá nevýhoda?
Dostanou nový impuls, ale každý zápas začíná za stavu 0:0. Je to samozřejmě pro ty týmy změna, hráči se chtějí pod novým trenérem ukázat, bude to vlastně pod Klusáčkem první utkání venku. Ale myslím, že až taková změna by to neměla být. Když jsem je minule viděl hrát, tak tam moc změn v herním stylu nebylo.

V zápasech proti Bohemians vždy platilo pravidlo, že domácí tým zvítězil. Nyní však hrajeme v brněnském azylu.
Domácí zápasy hrajeme v Brně, tak já to momentálně jako domácí prostředí beru. Byl bych rád, kdyby se zmíněná statistika potvrdila. (s úsměvem)

Dle mého dojmu, v zápasech proti přímým konkurentům - Zbrojovce, Bohemians, Jihlavě atd., svazuje hráče větší míra zodpovědnosti. Jaký na to máte názor vy?
To jsou utkání, kde se hraje o šest bodů. A svazuje jim to nohy, to už jsem vypozoroval a poznal. Lépe se jim hraje proti týmům, kde o nás říkají, že nic neuhrajeme a můžeme jen překvapit. Tam hraji uvolněně a hrají lépe. Ale bohužel, jestli se chceme zachránit, tak musíme zvládat i utkání s přímými konkurenty.

Jak to vypadá s absencemi?
Hudec si obnovil zranění. Hříbek trénuje, ale na zápas to ještě nebude. Cihlář má čtyři žluté.

ABSENCE - Martin Hudec (obnovené zranění), Roman Hříbek, Tomáš Cihlář (žluté karty)

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies