FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Sparta ovládla i čtvrtý vzájemný zápas v sezóně

Sparta ovládla i čtvrtý vzájemný zápas v sezóně P r a h a - Z Generali Areny se letos body nevozí, potvrdilo se to i v 22. kole Gambrinus ligy. Náš tým držel se Spartou krok, v závěru první půle ho ale srazil gól do šatny. Znojmo ještě zkusilo ve druhé půli zabojovat, ale další dva góly, z nichž jeden byl smolný, ho připravilo o dobrý výsledek. Svěřence trenéra Kalvody ale v sezóně čekají daleko klíčovější souboje.

 
 
22.k. TV FANDA, neděle 30.3.2014
AC Sparta Praha fotbal - 1.SC Znojmo FK  3:0  (1:0)
Branky: 45. Lafata (Hušbauer), 54. Kadeřábek (Dočkal), 75. Hušbauer (Dočkal)
ŽK: 59. Odehnal, 74. Reljić
Rozhodčí: Pavel Franěk - Robert Hájek, Dušan Pospíšil
AC Sparta Praha fotbal: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa – Hušbauer, Vácha (72. Mareček), Matějovský – Dočkal, Lafata (C) (84. Juliš), Krejčí (78. Konaté).
1.SC Znojmo FK: Hrubý - Helísek, Odehnal, Yonov (C), Mudra - Hnaníček, Buchta - Cihlář (62. Diarrassouba), Haurdić (46. Reljić), Crnkić (58. Gál-Andrezly) - Vašíček.
Počet diváků: 7661
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Do utkání nastoupil náš tým v trochu odlišném složení. Do základní sestavy se vrátil kapitán Todor Yonov. Na pozici defenzivního záložníka se posunul místo vykartovaného Lacka ze stopera Josef Hnaníček. Po třech utkáních také přišel návrat k rozestavení 4 - 2 - 3 - 1. Sparta měla od úvodu poziční převahu, což se ale dalo očekávat. Už ve třetí minutě musel likvidovat nepříjemný střílený centr Kadeřábka Hrubý. Poté si musel poradit i s pumelicí Matějovského.

První vážnější možnost Znojma přišla v 17. minutě. K přímému kopu se postavil Yonov, ale napálil pouze zeď, která ovšem měla k předepsané vzdálenosti hodně daleko. Znojemský kapitán marně urgoval hlavního sudího. Hned vzápětí pak mohl udeřit po Dočkalově centru Krejčí, jeho hlavička prolétla jen těsně vedle tyče. S s technickou střelou Váchy z 26. minuty si pak poradil Hrubý.

Ve 40. minutě přišla chvíle našeho týmu. Helísek poslal před bránu prudký centr, který stačil ale Vašíček pouze líznout hlavou. Udeřit napřímo, byl to jasný gól. Z protiútoku pak vychytal Krejčího Hrubý. Když už se zdálo, že se půjde do kabin bez branek, Sparta udeřila. Hušbauer patičkou posunul v pokutovém území míč na Davida Lafata a vyhlášený kanonýr nekompromisně zavěsil míč pod břevno. Stal se tak nejlepším střelcem historie Gambrinus ligy.

Začátek druhé půle mohl být velmi příjemný. Brabec vyrobil minelu a Vašíček mohl jít z pravé strany sám na brankáře. Vaclík ale zachoval chladnou hlavu a vytáhl dost možná klíčový zákrok utkání. Posléze si bravurně poradil i s Buchtovou dorážkou hlavou. Sparta pak potvrdilo známe pořekadlo a v 54. minutě udeřila. Pavel Kadeřábek se nádherně položil do Dočkalova centru a hlavou poslal míč přesně k tyč.

Znojmo už se poté rozhodlo hrát vabank. Do hry přišel druhý hrotový útočník. Velkou šanci však měla v 64. minutě Sparta. Yonov ale v poslední chvíli dokázal zblokovat střelu váhajícího Krejčího. V 69. minutě už ale musel zasahovat proti Lafatově velké možnosti Hrubý. Náš gólman si pak vybral slabší chvilku při střele Josefa Hušbauera, která má proklouzla mezi nohama. I to se ale občas stane, Vlastimil Hrubý jinak několikrát tým hodně podržel. Za tohoto stavu už se Znojmu hrálo velice těžko, přesto se zkoušelo vsítit alespoň čestný gól. Nadějnou možnost měl po přiťuknutí Gála-Andrezlyho Hnaníček, ale střela zpza vápna mu nesedla.

Ohlasy

Vítězslav Lavička (Sparta): Věděli jsme, že po dvou nepovedených zápasech venku, hlavně v Ostravě, musíme zabrat. Z týmu jsem ale cítil dostatečnou sebereflexi a kluci si uvědomovali, že všechno nebylo v pořádku. Oproti Baníku se odhodlání zlepšilo a z toho mám moc dobrý pocit.

Leoš Kalvoda (Znojmo): Věděli jsme, co nás čeká, ale trochu mě zklamali hráči. Ne však přístupem, ale ustrašeností a bojácností hrát fotbal, na jaký jsme od nich zvyklí. Sparta byla silnější na míči a nepustila nás do hry. Šance jsme měli jen po chybách soupeře, ale Sparta prokázala, že je to náš tým číslo jedna. Je z ní cítit vnitřní síla a myslím, že ligu už dotáhnou do úspěšného konce a těžko ji bude někdo ještě honit.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies