FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Výsledku je škoda, ale musíme se dívat dopředu, burcuje kapitán Yonov

Výsledku je škoda, ale musíme se dívat dopředu, burcuje kapitán Yonov P r a h a - Poprvé na jaře vyvedl znojemský tým s kapitánskou páskou na ruce. Vedl ho do těžkého boje proti Spartě, který nakonec neskončil podle představ. Todor Yonov litoval, že týmu nepomohl alespoň k bodu, ale bojovně nabádá k soustředění na další zápasy. V rozhovoru se vyjádřil i k ke svému přímého kopu, který nebyl tak úplně košer a nezapomněl pochválit znojemské fanoušky.

 
 
 

Kde jsi viděl hlavní příčinu prohry se Spartou?
Fotbal se hraje na góly, Sparta dala tři, my ani jeden. Když hrajete na Letné proti nejlepšími mužstvu v lize a neproměníte šance, co máte, těžko můžete pomýšlet na nějaké body.

Byl podle tebe klíčovým momentem inkasovaný gól do šatny?
Tohle se nesmí stávat, i to byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme nakonec prohráli. Ve druhé půli jsem museli hrát více dopředu, měli jsem i nějaké šance, ale nebyly proměněny. Potom je to těžké.

Byla na hřišti hodně cítit velká kvalita Sparty?
Každopádně. Sparta hraje naprosto v pohodě, momentálně je to nejlepší mužstvo v lize. K tomu, jak se prezentuje v lize, jí můžu jen pogratulovat. Ale mě zajímá především náš výkon, výkon Znojma. Díváme se sami na sebe, ale myslím, že jsme si na Spartě bohužel nezasloužili bodovat.

Ty jsi odehrál proti Spartě i některé předchozí zápasy. Viděl jsi v tomto utkání nějaký zásadní rozdíl od těch předchozích?
Naposled jsem hrál proti Spartě pohár ve Znojmě. Jsou to odlišné zápasy, je to o něčem jiném, pohár a liga. Pohár se hraje na dva zápasy, takže i když mužstvo udělá nějakou chybu, může ji v dalším zápase napravit. Ale některé věci byly podobné. Sparta prokazuje trpělivost, má skvělé držení míče a umí hned potrestat chybu soupeře. To bylo vidět i v nedělním utkání a potvrdilo se to.

Ty jsi měl v první půli jednu velmi dobrou možnost v podobě přímého kopu. Bohužel ale zeď nestála v předepsaná vzdálenosti, což dost ovlivnilo tuto šanci. Jak jsi tu situaci viděl ze svého pohledu?
Není tajemstvím, že je to moje parketa. Na přímé kopy jsme byli určeni já a Cihlík (Tomáš Cihlář pozn. red.). Domluvil jsem se s ním, že budu kopat já. Zeď stála hodně blízko, Vaclík stál na zadní tyči, zeď mu kryla přední. Hlavně jsem chtěl trefit bránu. Bohužel se to ale nepovedlo, dvakrát jsem upozorňoval hlavního rozhodčího, že zeď je strašně blízko. Bohužel mi řekl, že musím kopat. Byla to dobrá příležitost na úvodní branku utkání, ale asi jsme to špatně kopl.

Kdyby stála zeď v předepsané vzdálenosti, věřil bys, že gól vstřelíš?
Věřil bych si. Byl by to pro mě velký svátek dát gól Spartě.

Ptám se i proto, že minulý týden si z podobné pozice vstřelil gól za juniorku. Tam ta zeď byla ale v pořádku.
Tam byla zeď v pořádku. Bylo to skoro ze stejné pozice, jen trochu dále. Rozhodčí to ale posoudil, jak posoudil. Nebudu se tím dále nějak zabývat. Nedal jsem gól, dívám se dále.

Nějakého mladšího hráče bych se zeptal, jestli nebyl nervózní. Hrál jsi totiž v základní sestavě v lize po delší době. Ty jsi ale velezkušený hráč, takže tuším, že o nervozitě nemohla být řeč?
Jestli můžu být upřímný, tak nervozita nebyla. Ale sám jsem byl zvědavý jaký bude můj výkon. To ale samozřejmě musí posoudit trenér. Prohráli jsem však 3:0, takže v tomto ohledu určitě nemůžu být spokojený. Po delší době jsem nastoupil v základní sestavě, za což jsem rád. Byl jsem neskutečně šťastný, že jsem si mohl zahrát a ještě k tomu na Letné. Jen škoda toho výsledku.


Dva kapitáni Todor Yonov a David Lafata. (FOTO: Miloš Lukačovič)

Musel jsi v utkání uklidňovat parťáka ze stoperské dvojice Daniela Odehnala? Měl tam nějaké svízelné momenty.
Dan už pár zápasů v lize odehrál a vedl si v nich velice dobře. Nemyslím, že by byl nějak nervózní. Nějaké momenty se mu sice nepodařily, to se však občas stane každému. Takže jsem ho nějak uklidňovat nemusel. Otřepe se a jdeme dál, to je prostě fotbal.

Základní sestava, vedl si tým do boje s kapitánskou páskou. Cítil jsi se ve svém živlu? Je tohle to, pro co ve fotbale žiješ?
Je to to, pro co žiji. Bohužel jsem ale našemu mužstvu nepomohl k lepšímu výsledku. Strašně moc jsem chtěl, ale jak říkám, musíme se dívat dopředu. Probrat, co bylo v zápase se Spartou špatně, a co můžeme do dalšího utkání zlepšit.

Na Spartě jsme mohli pouze překvapit, teď nás ale čeká velmi důležitý zápas se Zbrojovkou Brno.
Já to řeknu takhle, pro nás je každý zápas důležitý. Sice jsme hráli na Spartě, ale rozhodně jsme tam nejeli prohrát a chtěli jsem uspět, což se bohužel nepodařilo. Teprve teď ale pro nás začínají zápasy pravdy. Myslím ale, že na to máme a ukážeme, že do ligy patříme.

Bude to souboj na ostří nože i z toho důvodu, že Brno se na Znojmo díky výhře nad Duklou dotáhlo. Zvítězila i Příbram.
Musíme ukázat zuby také a také začít kousat, protože ostatní soupeři se na nás dotahují. Koncem května uvidíme, jak na tom jsme. Každopádně musíme dále makat a bojovat.

V sektoru hostí sice bylo jen pár znojemských fanoušků, přesto jste jim přišli po utkání za povzbuzování poděkovat. To je velice sympatické gesto.
Patří jim velký dík, že si našli cestu na Letnou nás podpořit, i když byli v menším počtu. Bylo je slyšet, za to jim chci jménem celého týmu poděkovat. Jen tak dále, doufám, že na Brno dojdou v co největším počtu a budou nás povzbuzovat, abychom uhráli tři body, které jsou pro nás hodně cenné a důležité.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies