FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Kalvoda: Důležitá bude disciplinovanost a nasazení

Kalvoda: Důležitá bude disciplinovanost a nasazení Z n o j m o - Na neděli se chystá zápas s velkým Z. Z jako Znojmo, Z jako Zbrojovka, Z jako Záchrana. Ví to samozřejmě i trenér Leoš Kalvoda, který ovšem zachovává klid. Jeho svěřenci se budou muset poprat v "domácím" zápase s venkovním prostředím, které bude samozřejmě v Brně na Srbské velmi umocněno naším soupeřem, který je zde opravdu doma.

 
 
 

Jak byste okomentoval trochu vtipnou situaci, jak vy říkáte, hrajeme v Brně proti Brnu, ale doma?
Bohužel to tak vyšlo, na podzim jsme mysleli, že už bychom nyní hráli doma, zatím to ale nevyšlo. Nic jiného nám tedy nezbývá. Musíme se s tím porvat.

Pokud bychom hráli opravdu doma, bylo by to určitě velkou výhodou v tom ohledu, že Zbrojovka v této sezóně ještě venku nevyhrála.
Myslím, že až takovou roli to nehraje. My už jsme si v Brně zvykli hrát, i když samozřejmě Zbrojovka je tam opravdu doma. Jak už jsem říkal, my s tím nic nenaděláme.

Měl jste informátora ne včerejším pohárovém utkání Zbrojovky s Duklou?
Měl jsem. (s úsměvem) Mám i dvd ze zápasu, takže v tomto ohledu by neměl být problém.

Už jste si ho stihl prohlédnout?
Díval jsem se. Myslím, že proti nám možná nějaká změna v sestavě bude, ale mělo by to být v podstatě totožné, lišit se to moc nebude.

Jakou roli může hrát roli postup Brna v poháru, potažmo možný úbytek sil dle vašeho názoru?
Úbytek sil neberu v potaz, každé vítězství psychicky pomůže.

Bude klíčové chytit začátek utkání?
Samozřejmě každé utkání se vyvíjí jinak, ale každý tým to nakopne, když se povede začátek utkání. Týmu se pak hraje daleko lépe, když se úvod vydaří a třeba se i povede dát gól. Hráči chytnou obrátky.

Před minulým domácím zápasem s Bohemians 1905 tým absolvoval soustředění v Rosicích. Plánuje se něco podobného i teď?
Ne, zůstáváme doma a pojedeme přímo na zápas jako vždy.

Zápas bude rozhodně důležitý. Přesto to ještě není ten typ utkání s nožem na krku. Jak se na to díváte vy?
Každý domácí zápas je svým způsobem stěžejní. Navíc v tomto kole bude hrát Olomouc s Bohemkou, Slavia s Jabloncem. Chci tím, říct, že pro každý tým bojující o záchranu je domácí zápas velmi důležitý. Kdyby se nám povedlo vyhrát, samozřejmě by se nám daleko lépe dýchalo.

Cítíte sám na sobě nějaké větší napětí nebo tlak?
Beru to úplně normálně, jako každý jiný utkání.

Silné stránky Zbrojovky? Její hra asi hodně závisí na režisérovi hry Zavadilovi?
Marković vepředu a ústřední postavou je samozřejmě Zavadil. Po stranách je tam Janotka, v solidní formě hrající Hyčka. Pokud bude hrát Košťál, tak musíme přidat i nebezpečné standardní situace.

Utkání bude určitě hodně vyhecované, jde o derby. Důležitou roli bude tedy hrát i disciplinovanost?
Určitě. Disciplinovanost bude hrát velkou roli. Vyhecované to bude, to v každém případě. Důležité je, aby hráči nebyli přemotivováni.

Budou v kabině od hráče, kteří dříve hráli v Brně něco vypsáno?
Zatím jsem nic nezaregistroval, ale určitě tam něco bude.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies