FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Derby je tu, podruhé v sezóně na Srbské proti Brnu

Derby je tu, podruhé v sezóně na Srbské proti Brnu Z n o j m o - Podruhé v této sezóně se Znojmo představí na Srbské. Normálně by to nemuselo být nic zajímavého. Vše však bude v rámci ligy, tedy žádný pohár. Je to tak velice kuriózní situace, náš tým totiž bude působit v brněnském stánku jako domácí tým. Důležitost utkání nebude jen v označení derby, ale také v tom, že se bude hrát o důležité záchranářské body. Duel startuje v neděli od 16:00.

 
 
 

Jako aprílové počasí, tak by se daly příznačně charakterizovat výkony brněnské Zbrojovky. Na jedné straně utrápená domácí remíza s Baníkem a výprask na Slovácku, na té druhé pak výhra v minulém kole nad Duklou a postup do semifinále Poháru České pošty přes Slavii. Jedno se Zbrojovce nedá upřít, když jí teče do bot, dokáže pořádně zabrat. Momentálně se brněnský tým nachází na dvanácté pozici, a to pouze díky horšímu skóre.

1.SC Znojmo FK - FC Zbrojovka Brno
Neděle 6.4.2014 (16:00 hod.)

Zbrojovka má se Znojmem shodně 22 bodů. Výhodu má však v tom, že vyhrála první vzájemný zápas. Ty totiž rozhodují při shodném počtu v konečné tabulce. Další výhoda Brna pak tkví v tom, že ačkoliv je na papíře v nedělním utkání hostem, reálně bude domácím týmem. Náš tým totiž hraje své domácí zápas právě na Srbské, která je domovištěm Zbrojovky. Svěřenci trenéra Kotala si tak střihnou o jeden domácí zápas v sezóně navíc, což může být do jisté míry opravdu velká výhoda. Otázkou ovšem je, jak na tom budou Brněnští se silami. Na odpočinek po pohárovém zápasu se Slavii mají pouhé tři dny. Je přitom zajímavé, že soupeř Brna v poháru Slavia, hraje až v úterý.

Delegace rozhodčích
Královec - Wilczek, Kříž - Houdek

Oba nedělní soupeři se velmi dobře znají. Svá první měření absolvovali už ve druhé lize v sezóně 2011/12. Již tradičně se pak setkávají v zimní Tipsport lize. Kádr Zbrojovky se výrazně opírá o svého režiséra Pavla Zavadila a o velkou oporu v Bráně Václava Hladkého. Ve velmi dobré formě se pak ukazoval v minulém ligovém utkání proti Dukle Alois Hyčka. Zbrojovka by ráda střílela více branek, to je ale zatím palčivější problém. Šance by i byly, s jejich proměňováním je však dvanáctý tým tabulky na štíru. Nejlepším střelcem celku je pětigólový Marković.

Trenéři před zápasem

LEOŠ KALVODA (ZNOJMO) - Klíčovou postavou ve hře Zbrojovky je určitě Pavel Zavadil. V utkání bude hrát velkou roli disciplinovanost. Důležité je, aby naši hráči nebyli přemotivování. Kdyby se nám podařilo vyhrát, samozřejmě by se nám lépe dýchalo.

VÁCLAV KOTAL (BRNO) - Znojmo má kvalitní hráče pro protiútoky, rychlostně i technicky vybavené. Prioritou pro nás je návrat střelecké pohody, ale musíme se pochopitelně nachystat pečlivě i na soupeře. (zdroj: fczbrno.cz)

NA PODZIM

FC Zbrojovka Brno - 1.SC Znojmo FK 2:0 (1:0)
Branky: 25. Pašek, 54. Frejlach.

Zbrojovka Brno: Hladký – Pernica (C), Buchta, Schuster, Janotka – Pašek (71. Přerovský), Glaser (83. Hyčka), Fischer, Frejlach – Skalák, Markovič (82. Kroupa). Trenér: Václav Kotal.

1.SC Znojmo FK: Drobisz - Mudra, Odehnal, Yonov (C), Cihlář - Hnaníček (74. Hrošovský), Lacko - Helísek (46. Crnkić), Heinz (56. Nepožitek), Okleštěk - Reljić. Trenér: Leoš Kalvoda.

Stěžejní hráči soupeře

Václav Hladký Luděk Pernica Pavel Zavadil Miroslav Marković

Porovnání týmů

11. místo v tabulce 22 bodů
25:31 skóre 1,14 gólů na zápas
7 čistých kont 57 žlutých karet
1 červená karta 7 bodů venku
12. místo v tabulce 22 bodů
22:37 skóre 1,00 gólů na zápas
6 čistých kont 44 žlutých karet
1 červená karta 3 body venku
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies