FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Koněšín nahlédl do zákulisí Gambrinus ligy

Koněšín nahlédl do zákulisí Gambrinus ligy Díky aktivitě v projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal si hráči TJ Koněšín užili exkurzi na brněnském stadionu, pohoštění v restauraci a návštěvu utkání Gambrinus ligy mezi 1.SC Znojmo a Zbrojovkou Brno. Jejich průvodcem po brněnském azylu našeho týmu byl technický manažer klubu Karel Hodák.

 
 
 

Do Brna přicestovali natěšení fotbalisté TJ Koněšín hrající okresní přebor v OFS Třebíč, díky Gambrinusu je totiž čekal exkluzivní zážitek. „Je to tu hezké. Se zázemím naší III. nebo IV. třídy se to i v některých ohledech dá srovnat,“ uvědomil si při exkurzi brankář Mirek Kazatel. „Naše kabiny byly rekonstruované před pár lety, takže je to skoro podobné,“ upřesnil s trochou nadsázky. „Není to naše první návštěva stadionu a musím říct, že třeba trávník není oproti jiným, které jsme viděli, v nejlepší kondici,“ zhodnotil zelenou plochu záložník Karel Vošvara.

Návštěvu stadionu měli výkonnostní hráči obohacenou i o výklad. Toho se ujal Karel Hodák, technický manažer Znojma, a to protože Koněšín měl vlastně původně absolvovat prohlídku znojemského stadionu. „Manažer Znojma nám vysvětloval, jaká je situace v klubu, proč hrají v Brně a podělil se i o další zajímavosti,“ popsal Mirek Kazatel.

Po exkurzi následovalo pohoštění v nedaleké restauraci a poté se všichni odebrali na tribunu. Součástí výhry byly totiž také vstupenky na utkání 23. kola Gambrinus ligy. „Fandím Znojmu. Bylo by fajn, kdyby padaly aspoň góly, takže výsledek tipuju 2:2,“ přál si předstoper Koněšína a zástupce kapitána Petr Zahradníček. Příliš se nemýlil, utkání skončilo 1:1.

„Od Gambrinusu máme kompletní dresy. Navíc jsme už vyhráli několik VIP návštěv, byli jsme na stadionu na Letné, na Julisce, v Plzni i Olomouci, takže všem doporučuji se zapojit,“ nabádá ostatní kluby zástupce kapitána. „Pro menší kluby je to skvělá příležitost, jak proniknout alespoň na chvíli do nejvyšší domácí ligy,“ dodal jeho týmový kolega Karel Vošvara. „Projekt nám má co nabídnout, vždycky je to velký zážitek. Rádi bychom se ještě podívali na Eden a třeba si i zahráli s nějakým týmem z Gambrinus ligy,“ má koněšínský záložník jasnou představu o působení v projektu Kopeme za fotbal.

Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve více než 30 regionech zapojeno téměř 300 týmů.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies