FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Skvělý obrat proti Liberci a záchrana stále žije!

B r n o - Důležitý zápas s Libercem měl zápletku jako z filmového plátna. Znojmo nejprve v první půli neproměnilo velké šance, aby v úvodu půle druhé inkasovalo. Náš tým se však nadechl ke skvělému výkonu a čtyřmi góly dokonal famózní obrat po brankách Reljiće, Crnkiće a dvou brankách Vašíčka. Na konce se tak mohly slavit životně cenné tři body.

 
 
27.k. Brno (Srbská), sobota 3.5.2014
1.SC Znojmo FK - FC Slovan Liberec  4:1  (0:0)
Branky: 59. Crnkić, 62. Cihlář, 86. a 90+2. Vašíček – 49. Pavelka.
ŽK: 20. Reljić, 38. Zeba – 9. Coufal, 52. Pokorný, 89. Budnik.
Rozhodčí: Proske – Paták, Pospíšil - Zelinka.
1.SC Znojmo FK: Hrubý – Hříbek, Buchta, Hnaníček (C), Mudra – Cihlář (74. Gál-Andrezly), Zeba (80. Haurdič), Crnkić, Lacko, Reljić (89. Stáňa) – Vašíček.
FC Slovan Liberec: Kovář – Coufal, Rajnoch, Pimpara, Pokorný – Obročník (84. Bouška), Pavelka, Kolár, M. Jarolím (C), Frýdek (88. Novotný) – Fleišman (58. Budnik).
Počet diváků: 875
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Znojmo začalo aktivně, leč ihned na začátku se projevila velká bolest našeho týmu - proměňování šancí. Ve čtvrté minutě obešel Crnkić gólmana, skórovat však nedokázal. Jihomoravané se i nadále tlačili do útoku, soupeře spoléhal na rychlé brejky, ke kterým se ale za celý zápas v podstatě nedostal. Znojmo ale mohlo neproměněných šancí litovat, tedy alespoň zprvu.

V úvodu druhé půle se totiž dokázal po centru Kolára prosadit hlavou David Pavelka a situace pochopitelně nebyla z pohledu Znojma vůbec dobrá. Odpovědět mohli svěřenci trenéra Kalvody po centru Crnkiće a hlavičce Reljiće, ten ale ve velké šanci mířil nad. Kýžené vyrovnání proti absencemi zdecimovanému Liberci přišlo v 59. minutě. Centr Hříbka z pravé strany vytvořil závar před bránou. Nejlépe se orientoval Nermin Crnkič a nekompromisní střelou srovnal.

Strhla se nesmírně zajímavá podívaná. Už v 62. minutě byl obrat dokonán. Náš tým využil rychlý brejk a Reljić naservíroval míč přesně na hlavu Tomáše Cihláře, který koníčkem poslal míč do brány. Vstřelené góly otevřely stavidla zajímavé podívané. Dobrou šanci na srovnání měl Budnik, ale jeho zakončení šlo těsně mimo bránu. Pak se dlouho nic nedělo, rozruch vyvolal až Reljić. Ten mířil sám na bránu. udělal kličku Kováři a před sebou měl prázdnou bránu, míč však poslal těsně vedle.

Znojmo to ale nemuselo mrzet. Definitivní pojistku na tři body dal Václav Vašíček, který dobře napadal, skluzem získal na brankáři Kovářovi míč a pak už měl před sebou pouze prázdnou bránu. Stejný hráč se pak trefil ještě v nastaveném čase a upravil tak skóre zápasu.

Ohlasy

Leoš Kalvoda (1. SC Znojmo FK): Samozřejmě jsme spokojeni. Mám velkou radost, že jsme vyhráli a otočili výsledek proti silnému Liberci. Díky tomu jsme stále v boji o záchranu. Kluci se přesvědčili o tom, že mají vnitřní sílu a kvalitu. Byla v nich vidět zloba ještě z té Příbrami, zdravě se nabudili. Ovšem až ve druhém poločase. Po tom prvním byla pořádně bouřka v kabině. Přiznám se, že tam lítaly i některé věci, ale to k tomu patří. Čeká nás ještě velice těžký los, budeme bojovat dál.

David Vavruška (FC Slovan Liberec): Vzal bych to od druhého poločasu, kdy se začalo něco dít. První poločas byl z obou stran víceméně opatrný. Místo abychom se po gólu Pavelky dostali do pohody, tak jsme vlastní nedisciplinovaností přišli o dobrý výsledek. Místo toho jsme inkasovali čtyři góly. Na hřišti nám zbylo bylo torzo hráčů, dokonce bylo dnes připraveno pět hráčů z juniorské ligy, máme tam i dorostence. Momentálně doplácíme na šířku kádru. Také další kluci mají málo ligových zkušeností a bylo to vidět. Nejsme v dobrém rozpoložení, musíme se morálně semknout a vybojovat kýžené čtvrté místo, což je náš cíl. I když to dneska nedopadlo dobře, není nic ztraceno.

 
Zápasový servis

Preview

Reportáž

Ohlasy

Další

Video

  • Tomáš Cihlář po vítězném utkání s Libercem | přehrát
  • Václav Vašíček po vítězném utkání s Libercem | přehrát
  • 27.kolo 1.SC Znojmo FK -Liberec 4:1 (0:0) 3.5.2014 | přehrát
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies