FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Leoš Kalvoda: Jsem rád, že jsme stále ve hře

Leoš Kalvoda: Jsem rád, že jsme stále ve hře B r n o - S trenérem Leošem Kalvodou bývá na tiskových konferencích po utkání většinou vždy veselo. To bylo nyní ještě znásobeno důležitou výhrou 4:1 nad Libercem. Zkušený lodivod byl v dobré náladě, i tentokrát ale poukazoval i na nedostatky ve hře a rozhodně se nenechal uchlácholit vysokou výhrou. Před Znojmem je ještě těžká práce. V článku vám nabízíme přepis právě z tiskové konference.

 
 
 

Velké nervy, ale nakonec určitě spokojenost?
Co k tomu zápasu říct. Jsem rád, že jsme stále zůstali ve hře o záchranu. Kluci v sobě mají jako kolektiv vnitřní sílu a chtějí udělat pro Znojmo vše. To dokázali především v druhé polovině, i když v kabině musela být trochu bouřka. V hráčích ještě bylo naštvání z Příbrami, a to se přeneslo do utkání. Znojmo je fotbalově dobré mužstvo, ale chybí ještě trochu více odolnost a v pravou chvíli se fotbalově naštvat. Dnes to hráči prokázali.

Byl ten obrat skóre způsoben tím zmíněným naštváním?
Jenom tím naštváním to samozřejmě nemohlo být. Neproměněnými šancemi už jsem ztratili několik utkání. To jsou body, které se snažíme dohnat a chybí. Rejlić obejde brankáře a pak to dá vedle brány.

Bylo i utkání, kdy nebyla bouřka v kabině?
Každý poločas. (s úsměvem)

Pořád to vychází?
Zatím ano, asi sáhnu i k tělesným trestům. (smích)

Takže už před zápasem...
To zase nemůžu dělat, aby měl kdo hrát, zase tolik nás není. (smích) Máme 27 bodů a čekají nás těžké zápas - na Slovácku, možná boj o všechno v Olomouci a pak proti Dukle, která hraje v pohodě.

Liberec hrál bez klasického útočníka, analyzoval jste to nějak?
Měl tam hrát Káva, který hraje za libereckou juniorku. Na konec šel na hrot Fleišman. Byl jsem překvapený, ale věděl jsem, že je to důrazný hráč a mohl nám dělat problémy, a také nám je dělal. Kluci to zvládli, ale pořád je na čem pracovat. Stále nám chybí větší kvalita ve finální fázi a dohrávání brejků. I proti Liberci jsme měli hodně šancí, sice na tom stále pracujeme, nic jiného na tréninku neděláme, ale pořád to není ono.

Vašíček prohrál na začátku druhé půle, a pak z toho byl gól. Co jste mu říkal?
Prohrál jednoduchý souboj, kdy dostal míč na prsa, měl si ho zpracovat, udržet, nebo se alespoň nechat faulovat. Takový hráči jako je Vašíček, Lacko a Hnaníček už by měli tým táhnout.

Ale nakonec to odčinil.
Odčinil. Když vedeme, tak je nás pak plné hřiště. To je normální, ale když jde o to, otočit výsledek, tak je to jiné. Zápas s Libercem byl prvním otočeným utkání v sezóně. Jsem rád, že jsem tu sílu konečně dokázali a je to v nich, jen si věřit. Pořád jim říkám, že je to jen fotbal. I když jsem na ně třeba nas..ý, když na ně řvu z lavičky, tak z toho se přece nemohou po...t. Já taky dnes mluvím jako dlaždič. (smích)

Budete ještě pracovat na lepším řešení útočných akcí?
To právě děláme na tréninku pořád, jestli to neděláme moc. Asi budeme bránit, třeba nám to půjde lépe dopředu. (s úsměvem)

Říkal jste, že 30 bodů by mělo stačit k záchraně. Trváte na tom i nyní?
Mám z toho strach, raději bych to o bod posunul. (s úsměvem) Horší je to, že máme špatné vzájemné zápasy s ostatními soupeři v boji o záchranu. Lepší je máme akorát s Příbramí, ale ta už je z toho venku.

Na týmy ze severu Čech vám to poměrně jde - Liberec, Teplice, Jablonec.
Jde nám to spíše na týmy, které hrají nahoře a chtějí hrát fotbal. I Liberec dnes přijel vyhrát. To ostatně říkal i trenér Vavruška před zápasem. Nevyhovují nám týmy, které brání.

Na kterých, ze zbývajících tří zápasů se nejvíce těšíte?
Těším se na všechny, v Olomouci to bude taková třešnička na dortu, nebo dortička na třešni. (smích)

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies