FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Slovácko má plno šikovných hráčů, varuje trenér Kalvoda

Slovácko má plno šikovných hráčů, varuje trenér Kalvoda Z n o j m o - Jestli šlo v minulých kolech do tuhého, tak nyní to bude doslova boj na ostří nože. Bitva o záchranu bude nesmírně dramatická a bude rozhodovat doslova každý bod. Náš tým zajíždí na Slovácko a bude hájit nesestupovou pozici. Trenér Leoš Kalvoda varuje především před Liborem Doškem, zároveň ale ví, že soupeř nemusí spoléhat jen něj.

 
 
 

Ani netřeba zmiňovat, že zápas na Slovácku bude důležitý. Teď už bude každý ze tří zbývajících utkání takové malé finále.
Pochopitelně. Všechny tři zbývající utkání budou nesmírně důležité. V každém kole se něco děje, kdo by předpokládal, že Olomouc doma prohraje s Baníkem.

Vzpomínáte ještě na podzimní zápas se Slováckem?
Dostali jsme gól po ruce. Ve druhé půli jsme měli velký tlak, ale i ty nejvyloženější šance jsme nedokázali proměnit.

Myslel jsem i z toho pohledu, že jste pak musel být v dalších zápasech nuceně na tribuně?
To je taková drobnost. (s úsměvem)

Trochu odbočím, bylo to vůbec poprvé v lize, co jste musel být nuceně na tribuně?
V první lize jsem nebyl nikdy, ve druhé lize jednou, když jsem trénoval HFK Olomouc.

Zpět ke Slovácku. Pokud měli naši soupeři v posledních zápasech nějaké šance, bylo to vždy po standardních situací. Slovácko navíc bude nebezpečné v těchto situacích dvojnásob.
Viděl jsem několik zápasů Slovácka na jaře. Namátkou třeba s Brnem, kde dalo pět gólů. Všechno to bylo po centrech ze strany, i když to nebylo ze standardek, ale ze hry. Došek chodí do soubojů jako tank, všechny převálcuje. Ve Slovácku je plno šikovných hráčů ať už na standardky, nebo přímo do hry - Kerbr, Diviš, Petr, Valenta a další. Velmi hodně hráčů z kádru Slovácka je tak schopno vstřelit branku jak ze hry, tak ze standardek, nemusí se spoléhat jen na jednoho střelce.

V týmu nemámě nějaké extra vysokého hráče, to může být při standardkách poměrně problém?
Hlavně neumíme bránit osobně, a i kdyby bránil někdo Doška osobně. Tohle se nám potvrdilo v Příbrami. Helísek bránil osobně Hájovského a ten pak nastřelil tyč. I když je hráč menší, jde o to vyvést útočícího hráče nějak z konceptu. Navíc Došek je opravdu velmi silný v osobních soubojích. Osobní bránění má navíc i své nevýhody, když bude rozhodčí chtít, tak pískne penaltu, protože většinou je všechno takové osobní bránění faul, bránění rukama, držení. Rozhodčí tohle většinou nepískají. Až se to začne pískat, tak všichni přejdou na poziční bránění, jak to děláme my.

Mohlo by se zdát, že Slovácku už o nic nejde. Ale náš sobotní soupeř ukázal například proti Baníku a Sigmě, že to tak zdaleka není.
Slovácku jde stále o nejlepší umístění v lize, takže motivované určitě bude.

Nebojíte se, že jsme si vystříleli v utkání proti Liberci náboje?
Každý zápas začíná za stavu 0:0. Spíše si myslím, že výhra nad Libercem by mohla hráče nakopnout. Samozřejmě hrajeme venku, bude to trochu jiný zápas než proti Slovanu. Když k tomu utkání ale přistoupí hráči tak jako ve druhé půli právě proti Liberci, nemuseli bychom odjíždět s prázdnou.

ABSENCE: Martin Hudec (dlouhodobě zraněný), Miloš Reljić (žluté karty).

 
 
 
 
Zápasový servis
fotogalerie
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies