FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Záchrana? Dvě výhry, rovná se jistota

Záchrana? Dvě výhry, rovná se jistota Z n o j m o - Pouhé dvě kola zbývají do konce letošního ročníku Gambrinus ligy. O titulu je už sice rozhodnuto, stále nás ale čekají dramatické bitvy o evropské poháry a především o záchranu. O tu bojuje stále ještě šest týmu a jedním z nich je i Znojmo. Pokud vyhraje oba dva zbývající zápasy, má jistotu. V tomto článku se v krátkosti podíváme, jak je před finišem ligy rozvrženo.

 
 
 

Baník Ostrava - 11. místo, 31 bodů. Ze všech týmů, které ještě nemají jistou záchranu, mluví vše pro ostravský Baník. Ostravané mají jednoznačně nejlepší formu. Ve čtyřech posledních utkáních brali plný počet bodů. K jistotě záchrany stačí Baníku pouze bod. Dokonce nemusí získat ze dvou zbývajících utkání ani jediný. Stačí, když klopýtnou soupeři.

Teplice - venku, Slavia - doma


1.FK Příbram - 12. místo, 31 bodů. Situace Příbrami je prakticky stejná jako u Baníku. I Středočechům chybí k záchraně už pouhý bod. Je tak velice pravděpodobné, že příbramští fotbalisté se budou na trávních Gambrinus ligy prohánět i v příští sezóně.

Jihlava - venku, Mladá Boleslav - doma


Slavia Praha - 13. místo, 29 bodů. Slavia je sice na 13. pozici, ale její situaci není dvakrát růžová. Pražané si hodně zavařili prohrou v minulém kole se Zbrojovkou Brno. Nyní mají tříbodový náskok na patnácté Bohemians 1905. Výhodou Slavie je, že má lepší vzájemné zápasy s Příbramí, Bohemians 1905 i našim týmem. Opačná situace je to z pohledu Slavie vzhledem k Sigmě Olomouc.

Slovácko - doma, Ostrava - venku


1.SC Znojmo FK - 14. místo, 27 bodů. U našeho týmu platí jednoduchá rovnice - dvě výhry = jistota záchrany. Mohou ale nastat i jiné alternativy. I prohra v Olomouci bude stále držet Znojmo ve hře, v tom případě ale musí přijít výhra nad Duklou Praha v posledním kole a zároveň by nesměla Olomouc zvítězit. Zapomenout samozřejmě nesmíme ani na Bohemians 1905. Pokud by při této alternativě získali klokani čtyři body přeskočili by nás. Náš tým má špatnou vzájemnou bilanci právě s Bohemians a také Slavií a Baníkem. Naopak lepší bilanci má s Příbramí a zatím i Olomoucí.

Olomouc - venku, Dukla Praha - doma


Bohemians 1905 - 15. místo, 26 bodů. Bohemians 1905 mají zatím jednoho ze dvou Černých Petrů. V následujícím kole však bude hrát Znojmo s Olomoucí a Pražané věří, že výhra v Jablonci by jak posunula na nesestupové místa, samozřejmě pokud Sigma v neděli nad Znojmem vyhraje.

Jablonec - venku, Plzeň - doma.


Sigma Olomouc - 16. místo, 25 bodů. Poslední místo, špatná forma, nepříznivý los. Papírové předpoklady Olomouci vůbec nepřejí. Poslední vysoká prohra na Letné také týmu Ladislava Mináře určitě dvakrát nepřidala. I z této situace je ale cesta ven, Hanáci však musí už v příštím kole bezpodmínečně zvítězit, jinak se stanou prvními sestupujícími. V posledním kole pak jede Sigma do Liberce, který stále bojuje o evropské poháry.

Znojmo - doma, Liberec - venku.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies