FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Jarní výsledky Dukly mě hodně překvapily, říká trenér Kalvoda

Jarní výsledky Dukly mě hodně překvapily, říká trenér Kalvoda Z n o j m o - Náš tým čeká závěrečné utkání premiérové sezóny Gambrinus ligy. I trenér Leoš Kalvoda ví, že už záchranu nemáme ve vlastních rukou, přesto se to v případě výhry nad Duklou může podařit, pokud zaváhají ostatní soupeři. Zkušený kouč by zároveň rád viděl na stadionu v Jihlavě, kde "poslední domácí" zápas sehrajeme, co nejvíce diváků.

 
 
 

Začnu takovou kuriozitou. Není moc zvykem, že by tým v lize společně s pohárem hrál doma hned na třech stadiónech.
To se nedá nic dělat. Jak už jsem říkal, my jsme o tom věděli a s tím jsme do toho šli. Nic jiného nám nezbývá, než to poslední utkání odehrát v podstatě venku, i když nehrajeme v Brně ale zase na jiném stadiónu - v Jihlavě. Myslím, že klukům už to ani nepřijde.

Bral byste místo Jihlavy raději Brno?
To je úplně jedno.

Dukle se na jaře vůbec nedaří, uhrála pouhých osm bodů.
Dukla uhrála na jaře osm bodů, ale pořád má kvalitní mužstvo. Nevím, co se s týmem stalo, zase až tolik změn tam v zimě nebylo. Disponuje jedním z nejlepším střelců ligy - Pospěchem. Mají zkušeného gólmana, v poli Gedeona. Před sezónou jsem je pasoval, a podzim tomu nasvědčoval, že budou hrát o poháry.

Překvapil vás takový útlum?
Překvapilo mě to hodně. Přišla na ně asi nějaká krize.

Náš sobotní soupeř se sice trápí, určitě se ale bude chtít rozloučit s fanoušky výhrou?
Ale asi spíše na dálku. Dukla je specifické mužstvo, které má po republice mnoho fanoušků, ale těch skalních není moc.

Jak to vypadá s Vašíčkem? Bude moci v sobotu hrát?
Je to takové na vážkách, není to na sto procent.

Fanoušci probírali, proč při úzké lavičce v Olomouci nejel na zápas Stáňa a Kirschner. U Stáni je to jasné (zranění), co Petr Kirschner?
Mohou se někdy podívat na zápas juniorky, jakou má formu a jestli by to na Gambrinus ligu stačilo. On je dobrý fotbalista, ale momentálně má i závěrečné zkoušky ve škole, navíc hraje i za devatenáctku. Je toho na něj dost. Na to, aby nastoupil za áčko, je to zatím málo. A brát dorost, juniorku a áčko, to je ještě velký rozdíl. Hlavně na sobě musí stále pracovat.

Asi není jednoduché zrovna v klíčové fázi sezóny pracovat s tak úzkým kádrem?
Určitě není. Ono je ideální, když odehrajete celou sezónu v jedenácti lidech, pokud není nikdo zraněný a nemá karty. Pokud ale problémy přijdou, pak se úzký kádr projeví.

V koutku duše věříte, že by se záchranu mohla povést i přesto, že už to nemáme ve svých rukou?
Sigma hraje v Liberci, i když tomu už o nic nejde. Bohemka hraje s Plzní, která už také o nic nehraje. Takže budou hrát uvolněně a může se stát, že když do toho Bohemka s Libercem šlápnou, mohou uspět a pak se nezachráníme. Ale v prvé řadě se musíme dívat na sebe, porazit Duklu a čekat, jak dopadnou ostatní zápasy.

V Jihlavě se nám dlouhodobě nedaří, nepovedlo se nám zde uhrát ani bod. Může to být problém, i když soupeř bude jiný?
To nemá vliv. Myslím, že se bude hrát skoro bez diváků. Nevěřím, že by tam na poslední utkání přijela nějaká větší návštěva, nebo že by přišli jihlavští diváci. Samozřejmě bych ale byl rád, kdyby tam někdo byl, ať se nehraje před prázdnými tribunami.

ABSENCE - Martin Hudec (dlouhodobé zranění), Erik Liener, Bronislav Stáňa (oba zranění), Emir Zeba (karetní trest), Václav Vašíček (nejistý start).

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies