FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Děláme stále stejné chyby, zlobil se trenér Machala po Retzu

Děláme stále stejné chyby, zlobil se trenér Machala po Retzu R e t z - Až do padesáté sedmé minuty mohl být s hrou v posledním přípravném utkání trenér Oldřich Machala spokojen. Pak však přišly v závěsu dvě zbytečné chyby a Retz dokázal snížit na 3:2. Tvář našeho trenéra se rázem zamračila, což korespondovalo i s rozhovorem po utkání, ve kterém lze poznat, že nový znojemský lodivod rozhodně nenosí alibisticky růžové brýle.

 
 
 

Bral jste poslední přípravný zápas již jako generálku na ligu, nebo jí bude až utkání v domácím poháru příští týden?
Spíše to bude až příští týden v poháru. Ale každý zápas, který hrajeme nám něco řekne. Zápas, který máme rozehrány 3:0 a soupeř si prakticky nevytvoří ani jednu příležitost, a pak uděláme dvě hrubé chyby. Jednou přihrajeme ve středu hřiště přímo soupeři a podruhé pak odkop na padesát metrů, jenž nejsme schopni vůbec zachytit a dostaneme z toho druhou branku. To se nám stále opakuje, je to pořád dokola. Děláme hrubé chyby a v obraně máme velké problémy.

Asi vás trápí hlavně to, že se ty chyby opakují? Stejný problém byl i v utkání s Frýdkem-Místkem.
Přesně tak, soupeř si sám nevytvoří žádnou brankovou příležitost, stačí mu jen odkopnout míč a my nejsme schopni s tím nic udělat a dostaneme hloupý gól. Pak uděláme školáckou chybu v rozehrávce. A to je špatné, protože si myslím, že směrem dopředu máme sílu. Vždycky nám to ale pokazí takový jeden moment. Mužstvo pak dostane jiný impuls a už nehraje to, co by mělo hrát.

Trenér Kalvoda v uplynulé sezóně říkal, že mu na hřišti chybí nějaký hráč, který by všechny dokázal strhnout a vzít to na sebe. Máte také takový pocit?
Měl by tam někdo takový být. Možná bychom potřebovali nějakého razantnější hráče, ale to se nedá nic dělat.

Utkání s Retzem bylo hodně důrazné a místy až tvrdé, k čemuž možná přispěli i rozhodčí. Přineslo to z tohoto pohledu vůbec nějaké pozitivum?
Na rozhodčí se vůbec nechci vymlouvat. Přineslo to hodně věcí v tom, že máme stále na čem pracovat. K dispozici je ještě čtrnáct dní. Jak už jsem říkal, zlobí nás obranná fáze, v tomto ohledu to není vůbec dobré.

Jakub Andrejko se sice v utkání zranil. Už jste ale rozhodnutý, kdo zahájí sezónu jako jednička - Andrejko, nebo Doleček?
Ještě máme čtrnáct dní, takže to ještě nechám a uvidíme, jak to bude vypadat v příštím týdnu. Před pohárem se musíme rozhodnout.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies