FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

S dresem 1.SC Znojmo FK po Evropě za 30 dní

S dresem 1.SC Znojmo FK po Evropě za 30 dní V předchozích sezónách si 1.SC Znojmo FK udělalo velmi dobré jméno. Vše samozřejmě dobrými a sympatickými výkony na trávníku. Nezklamalo pak ani v první lize. Skvělou reklamu klubu, městu a regionu však nedělají jen hráči, ale také výborní fanoušci. Jeden z nich, Robert Knebl, se rozhodl pro velice zajímavou akci a s dresem 1.SC navštívil řadu zajímavých míst po Evropě. Vznikl z toho krasný cestopis, o který vás fanoušky a čtenáře nemůžeme ochudit. Přejeme příjemné čtení.

 
 
 

Co je projekt „S dresem 1.SC Znojmo FK po Evropě za 30 dní? Jak to všechno vzniklo? Proč jsem se k tomu odhodlal? Jaký byl můj cíl? Jak jsem toho dosáhl? Na všechny i jiné otázky se dozvíte více v tomto článku, který jsem se rozhodl napsat a pokud ne, tak je možné se mě ptát v diskusním fóru klubu.


Kde všude byl dres 1.SC Znojmo FK.

Proč? Především pro sebe na památku, ale možná také pro inspiraci a motivaci dalších příznivců našeho fotbalového klubu, že obyčejných a neobyčejných míst, kde se dá vyfotit s dresem 1.SC Znojmo FK je celá plejáda, a že rozhodně klubový web, či Facebook určitě uvítá další fotky, které dokazují vaši příslušnost ke klubovým barvám a fanouškovství, ať už na zajímavých místech nebo se zajímavou osobností.

Od myšlenky k realitě

Můj cíl byl zpočátku asi více reálný a malý, než jsem sám doufal. A to odjet do cizího státu na nějaké zajímavé místo s dresem 1.SC Znojmo a vyfotit se tam a pak to předat redaktorovi Zdeňku Plánkovi jako důkaz, že nejen velkokluby jako Chelsea, Bayern, Real Madrid, Barcelona, či česká Sparta Praha nebo Plzeň, má fanoušky, kteří se fotí po celém světě v klubovém dresu. Ale i znojemský „rodinný“ klub s nevysokým rozpočtem má své příznivce nejen v nedalekých Dyjákovicích, kde je fanklub 1.SC Znojmo FK přímo příkladný, ale že je i pár fanoušků ze Znojma, kteří se hlásí ke klubovému nadšení úspěchů tohoto klubu.


Italské Benátky? Tam nesmí dres 1.SC rozhodně chybět!

Nevěděl jsem kam pojedu, nevěděl jsem, jak se tam dostanu a ani za co se tam dostanu a netušil jsem ani kdy. Protože v době, kdy mě tato myšlenka přepadla, jsem na tom finančně rozhodně nebyl tak, že bych si nějaký výlet do zahraničí mohl dovolit. Jediný cíl, který jsem si dal, byl, že to bude do konce roku 2014. Jenže jak jsem si v hlavě představil toto přání, tak mi ještě ten den volal bratranec Richard, zda-li bych s ním nechtěl jet do Itálie, kde bude i příbuzenstvo z rodiny. Takže cíl se zdál být splněný dříve, než jsem si myslel, že ho uskutečním. Mezitím, co jsem činil patřičné kroky k tomu, abych si mohl vzít v práci dovolenou, abych si zajistil vše potřebné, abych si užil dovolenou, tak jsem si samozřejmě nezapomněl přibalit do kufru i dres 1.SC Znojmo FK jako bonusové přání, které se splní díky tomu, že pojedu na dovolenou do Itálie.

Najednou se malé přání stalo nejen reálnou skutečností, ale můj mozek přemýšlel ještě dál a dál. Pak už se v hlavě rodilo dalších pár nápadů jako „nejvzdálenější místo s dresem“ nebo „nejvíce států za 30 dní (měsíc)“ najednou jsem si přál, aby to bylo originálnější a zajímavější. Vše samozřejmě v radosti a nikoliv na výkon.


Fanshop ukrajinského fotbalového klubu Karpaty Lvov.

Nezaměřoval jsem se na to, jak toho dosáhnout, ale dres jsem měl připravený vždy, když jsem se vydal na cestu ze Znojma. Zkrátka být připraven se vyfotit kdekoliv a kdykoliv. A tak to vše začalo. A bylo mi jedno, zda-li se na to místo dostanu pěšky, na kole, v autě, autobusu, či na palubě výletní lodi. Ano, všechny tyto způsoby cest jsem totiž zažil. Cesta s dresem Znojma měla mnoho podob.


I Švejk se alespoň na chvíli stal fandou Znojma.

V Bibli se říká, že na začátku bylo slovo. Tak u mě na začátku byla jen myšlenka „dres 1.SC Znojmo FK na zajímavém místě“. A samozřejmě s tím spojené se s dresem vyfotit v cizím státě. I přesto, že mě pak napadaly další možnosti, tak jsem se na ně nezaměřoval účelně a jen jsem si říkal, že se vyfotím s dresem, kde to bude možné a půjde to, pokud ho budu mít u sebe. A pak za 30 dní jsem byl sám překvapený, když jsem se díval na fotky, kde jsem s ním všude byl, a tak jsem si udělal rekapitulaci v podobě umístění všech fotek z různých míst nejen na můj Facebook, ale i malé shrnutí do tohoto článku. Ne všude jsem byl však zvěčněn. Pro větší přehlednost jsem si fotky většinou ihned ukládal, ale také bylo spoustu míst, kde jsem s ním byl, ale nestihl jsem se vyfotit z různých důvodů, ale rozhodně mám úplný důkaz toho, že jsem byl ve čtyřech zemích Evropy.

Za 30 dní dresem 1.SC Znojmo FK ve 4 státech Evropy

Dne 20.7. 2014 jsem se vydal vlakem v 18:55 do města Břeclav. Odtud s bratrancem autem přes Rakousko do italského městečka Caorle (oblast Benátska). Pěšky jsem se procházel v dresu v tomto městečku a slunil i u moře na pláži. V Itálii jsem také navštívil Benátky (Venezia), kam jsme se dopravili výletní lodí z Caorle, takže s dresem jsem vyfocen i na palubě výletní lodi brouzdající Jaderské moře.

NEJVZDÁLENĚJŠÍ MÍSTA

Znojmo - Zoločiv - 812 km (Ukrajina)
Znojmo - Lvov    - 752 km (Ukrajina)
Znojmo - Benátky - 700 km (Itálie)

Dále se objevil dres 1.SC i na slavném mostě v Benátkách, či mezi kanály tohoto historického místa. Z Itálie jsme se vraceli 28.7.2014 přes Rakousko domů a já v tuto chvíli už věděl, že cíl byl splněn. To, že jsem pak šel 12.7. 2014 darovat krevní plazmu do nedalekého Retzu v Rakousku v dresu bylo jen potvrzení druhého státu, ve kterém jsem s dresem byl.

Dres 1.SC Znojmo FK v geografickém centru Evropy!

To jsem však netušil, že se s dresem budu pohybovat i v dalším státě. Dne 14.7.2014 jsem měl příležitost jet na Ukrajinu a samozřejmě cesta vedla také přes Slovensko (v Levoči jsem sice dres na obědě či večeři měl, ale fotka by to byla vskutku nezajímavá) a tak foto, které jsem měl připravené z koupání v Liptovské Maře (Liptovský Mikuláš – Slovensko) snad bude jako důkaz stačit na cestě zpátky z Ukrajiny. Ale už zase přeskakuji. Na Ukrajině mám opravdu spoustu míst, kde jsem se fotil v tomto dresu a možná je to tím, že jsem cítil, že jsem vzdálen velmi daleko od ČR a tak jsem si říkal, že to bude možná „prozatím“ nejvzdálenější místo fanouška 1.SC Znojmo FK s dresem. Osobně ale budu rád, když mě někdo překoná, protože pak budu vidět, že „bláznivý“ fanoušek nejsem jenom já.

Na Ukrajině jsem se vyfotil například v Užhorodu na slavném tržišti, v Zoločivu jsem si v dresu zahrál uprostřed náměstí na piano, u Mukačeva jsem se koupal s dresem v řece Tis, ve Lvově jsem se fotil u různých památek, ale také ve fanshopu prvoligového týmu FK Karpaty Lvov s jejich dresy, v čokoládovně, v restauracích a jiných místech. Dále jsem se také fotil u geografického centra Evropy uprostřed krásné krajiny, které je asi 17 km od Rachiva (Ukrajina).

Suma sumárum jsem se vracel z Ukrajiny 19.7.2014 ve 2:00 hod. ráno a věděl jsem, že můj osobní projekt „S dresem 1.SC Znojmo FK za 30 dní“ se mi podařilo zrealizovat od 20.6.2014 do 20.7.2014.

A to jsem ještě poslední třicátý den tj. 20.7.2014 stihl s dresem navštívit jeden turnaj v Dobšicích, kde jsem odehrál dva zápasy, a pak se přemístil se synem do Dyjákovic, kde obec uspořádala exhibiční zápas fanklubu 1.SC Znojmo FK především z hráčů TJ Ajax Dyjákovice proti exligovému „A“ týmu Znojma. V dresu jsem přijel autem za doprovodu mého prvorozeného syna, ale i Jiřího Malára, který je prozatím jediným oficiálním maskotem tohoto klubu a proto jeho přezdívka na dresu je příznačná „Okurka“.


Utkání Fanclubu Dyjákovice a 1.SC Znojmo FK

Ten den to byla i pro moji maličkost taková malá oslava, protože jsem si mohl zahrát za fanklub 1.SC Znojmo FK tvořený především z hráčů Dyjákovic společně i se svým synem. To, že jsem vstřelil 2 branky v tomto velmi přátelském exhibičním utkání, a pak po utkání proměnil penaltu, už byla jen třešnička na dortu za projektem 30 dní po Evropě s dresem Znojma.

Přání na závěr

Přál bych si, aby fotek s dresem 1.SC Znojmo FK viděl více nejen po celém Evropě či světě, ale především na stadiónech, kde naši hráči potřebují naši podporu a hlasivky. A pokud nějaký čtenář dočetl až sem, tak budu moc rád, pokud se vyfotí třeba i tam, kde teď žije nebo prožívá dovolenou a pošle to redaktorovi Zdeňkovi Plánkovi (viz. kontakt na webu), aby to umístil například na web či Facebook 1.SC Znojmo FK jako důkaz, že fanoušci 1.SC Znojmo FK jsou a fandí.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies