FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

U19 se vstup do sezóny výsledkově nevydařil, rozhodla efektivita

U19 se vstup do sezóny výsledkově nevydařil, rozhodla efektivita Z n o j m o - Mnoho šancí, ale pouze jeden gól. Tak bys se dalo shrnout ze znojemské strany první ligové utkání. Na ČAFCE jsme přivítali Prostějov, který naopak ukázal v zakončování velkou efektivitu. Svěřenci trenéra Kafky měli převahu, ovšem jak už bylo zmíněno, žehrali na neproměňování šancí. Prostějov naopak z dokázal své možnosti využít a do přestávky si vypracoval nadějný dvoubrankový náskok. V druhém dějství už se pak pouze povedlo snížit Slavíkovi.

 
 
1. (Čafka), neděle 17.8.2014
1.SC Znojmo FK - 1. SK Prostějov  1:2  (0:2)
Branky: 76. Slavík - 19. Petržela, 39. Gottwald.
ŽK: Holčapek, Bogner, Kolařík - Prokop, Pospíšil, Sečkář
Rozhodčí: Josef Černý - Dalibor Černý, Vladan Vodák
1.SC Znojmo FK: Konvalina (C) - Hříbek, Holčapek, Bogner, Sokol, Slavík, Morong, Kolařík, Pelán, Tofl, Fukal. Náhradníci: Kříž M., Ondrovčak, Chu Huu, Kříž J., Landšperský
1. SK Prostějov: Konečný - Pospíšil, Prokop, Sikora (C), Gottwald, Blahoušek, Klimeš, Sečkář, Matocha, Petržela, Vogt. Náhradníci: Klimeš, Vincourek, Abrahám, Tovaryš, Štverák, Barnet

Komentář k zápasu

Efektivita, to byl hlavní rozdíl mezi oběma týmy. Náš tým vstoupil do utkání velice aktivně a už v prvních vteřinách se rýsovala dobrá možnost, ovšem pouze rýsovala, což byl podstatný problém první půle a vlastně i druhé půle. Prostějov kontroval v 6. minutě hlavičkou Sečkáře, která šla jen těsně nad. O chvíli později se pak na druhé straně situace prakticky opakovala, i Bogner totiž hlavičkoval nad.

V 17. minutě jsme se pak mohli dostat do vedení. Centr z pravé strany proskákal až na zadní tyč, kde se zjevil sám před poloprázdnou bránou Fukal, ovšem v obrovské šanci bránu přestřelil. Ještě před touto šancí se zastřelovali Prostějovští. Střela Gottwalda na zadní tyč šla jen těsně vedle.

O pár okamžiků později už z toho byl ale vedoucí gól pro hosty. Konečný nejprve vytěsnil střelu Kolaříkovi a na druhé straně se pak zrodil krásný moment. Lukáš Petržela napřáhl z dálky a byla z toho nádherná branka. Znojmo inkasována branka nerozhodila a mělo více ze hry, ovšem nebylo to nic platné. Naopak Prostějov dokázal využít sebemenší prosto k protiútoku. Z jednoho brejku pak padl i druhý gól. Sečkář nabídl míč před prázdnou bránu Jakubu Gottwaldovi a ten už měl snadnou práci.

Do druhého dějství se pochopitelně svěřenci trenéra Kafky opět tlačili dopředu a soupeř naopak vyčkával na rychlé protiútoky. Znovu se nedařilo proměňovat šance, i když jich zdaleka nebylo tolik jako v první půli. Bogner například pálil z bezprostřední blízkost nad. Ale jak již bylo zmíněno, hosté čekali na rychlé výpady a dočkali se také šancí. V 61. minutě byl Sečkář dříve u míče než vybíhající gólman Konvalina, jenž musel až za velké vápno. Hostující hráč však následně přesně nezacílil.

Náš tým se dočkal kýženého snížení v 76. minutě, kdy po rohovém kopu skóroval hlavou s pomocí břevna Milan Slavík. Další gól už však bohužel nepadl i přes několik standardních situací v závěru zápasu. Prostějov si tak ze Znojma odváží cenné tři body.

Ohlasy

Róbert Kafka - trenér Znojma: "Čekali jsme, že soupeř bude hrát agresivní fotbal, což se potvrdilo. V první půli jsme si vytvořili pět tutových gólovek, které jsme ale neproměnili a soupeř nás trestal po chybách. Do druhé půle jsme udělali změny v sestavě, kluci se snažili, dokázali jsme snížit, na zvrácení výsledku to bohužel nestačilo.

Radim Weisser - trenér Prostějova: "Samotné utkání bylo ve vysokém tempu s nebezpečnými situacemi před oběma brankami. Soupeř hrozil ve vzduchu po dlouhých nakopávaných přihrávkách na útočníky. Nám se podařilo v prvním poločase gólově vyřešit dva rychlé protiútoky. V druhém poločase jsme si vytvořili několik slibných situací, ale bez gólového efektu, a soupeř v závěru po rohovém kopu dal kontaktní gól."

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies