FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Machala před Sigmou: Pro obě strany to bude určitě prestižní

Trenér Machala před Sigmou: Pro obě strany to bude určitě prestižní Z n o j m o - Velice speciální bude pro tým, ale především pro trenéra Oldřicha Machalu, sobotní utkání 4. kola Fotbalové národní ligy. Právě náš kouč totiž strávil v Olomouci skoro celou hráčskou kariéru a nyní se poprvé vydá na Andrův stadion v roli trenéra. Navíc proti němu na druhé straně bude stát Leoš Kalvoda, kterého znojemskému fanouškovi netřeba představovat. Souboj exligových týmů bude zajímavý i z hlediska tabulky. Na kontě Sigmy jsou totiž zatím pouze tři body, a to se rozhodně nečekalo.

 
 
 

Bude to pro vás speciální zápas? Takhle na Andrův stadión v roli trenéra proti Sigmě asi zajíždíte poprvé?
Proti A-mužstvu Sigmy je to poprvé, jezdívali jsme tam ještě hrát proti B-týmu. Navíc Olomouc trénuje Leoš Kalvoda, takže pro obě strany to bude určitě prestižní.

U trenérů asi nefunguje takovéto špičkování před utkáním?
To určitě ne. (s úsměvem) Každý chceme samozřejmě uspět, to je jasné.

Co říci k Olomouci, která je pod velkým drobnohledem?
Sigma je jednoznačně favorit soutěže, kádr má velice kvalitní s minimálně zdvojenými posty. Olomoucký kádr je určitě nejlepší ve druhé lize. Hraje se jim hůře, protože je to jak se Spartou v první lize, každý se chce na Sigmu vytáhnout. My samozřejmě také.

Může být do jisté míry naší výhodou, že Sigma je vzhledem k dosavadním výsledkům pod velkým tlakem?
Olomouc asi není pochopitelně spokojená s tím, jak začala. Sigma hraje na domácím hřišti, hraje ofenzivně, takže nás čeká hodně složitý zápas.

My máme za sebou domácí utkání proti Vlašimí, které skončilo prohrou. Je v něčem pozitivní, že tato výsledková facka přišla už teď před Olomoucí?
Doufám, že ano, protože zápas se nám nepovedl a my víme, proč to tak bylo. Vrátili jsme se na zem, protože každý zápas ve druhé lize je velmi těžký, každý může porazit každého. Vlašim hrála velmi dobře, což jsme jí umožnili i my naší nedisciplinovaností. Věřím, že se vrátíme k prvním dvěma ligovým utkáním a Sigmu hodně potrápíme.

Těžko asi zmínit nějakou silnou stránku Sigmy, tam je kvalita ve všech směrech?
Jak už jsem zmiňoval, Sigma má na druhou ligu výborný kádr. Oproti nám má výhodu právě v jeho šíři.

Vypsal jste nějakou odměnu, pokud se v Sigmě vyhraje?
Nevypsal, ale určitě na to přijde řada.

Na závěr se nejde nezeptat na horké téma poslední dnů. Co říkáte na přestup Jana Rajnocha z Liberce do Olomouce?
Je to překvapivé, protože mají na pozici stopera už jednoho zkušeného hráče - Bystroně. Teď mají další v podobě Rajnocha, bývalého reprezentanta. Na lavičce mají navíc Aleše Škerleho. Je tam trochu přetlak, uvidíme, jak to vyřeší. Sigma asi dobře ví, proč Rajnocha angažovala.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies