FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na tréninku je zdravá konkurence, což je super, chválí si Luboš Ilizi

Na tréninku je zdravá konkurence, což je super, chválí si Luboš Ilizi Z n o j m o - Brankářské duo Jiří Doleček, Jakub Andrejko doplnil v zimní přípravě dvaatřicetiletý zkušený slovenský gólman Luboš Ilizi. Ten má z českou ligou již své zkušenosti. Zachytal si jak první (Plzeň), tak Fotbalovou národní ligu (Sokolov). Jak hodnotí první týden zimní přípravy a spoustu dalších zajímavostí již v našem rozhovoru.

 
 
 

První týden zimní přípravy je za vámi, jak ji zatím vnímáš?
Zimní příprava je vždy náročná, je to o běhání, o kondici, o síle. Myslím, že náročnou zimní nebo letní přípravu nemá nikdo rád, ale je třeba to odběhat, aby byla síla, kondice. Pak to bude na sezónu super.

Do Znojma jsem přišel kvůli tomu, abych mu pomohl. Abych dal o sobě svými výkony vědět a pokračoval v tom, co jsem v kariéře začal.

O brankářích se traduje, že moc nemusí běhání, můžeš to potvrdit?
Myslím, že ani hráči to nemají rádi. Pro nás pro gólmany je odrazová síla, krátké sprinty. Vytrvalostní běhy jsou trochu náročné, ale myslím, si že to zvládáme. Je to fajn.

Tví dva brankářští parťáci jsou téměř o deset let mladší. Dle mého pohledu vám to však klape i přes tento rozdíl na tréninku velmi dobře.
Funguje to v pohodě, to že jsou mladší, nehraje žádnou roli. Je to fajn, na tréninku si vyjdeme vstříc, panuje zdravá konkurence, což je vždy super.

Když se díváš na mladé gólmany, motivuje tě to, vyhecuje tě to?
Nemyslím si, že by mě mělo tohle vyhecovat. Vždy se totiž snažím na každém tréninku podat svoje maximum. Zdravá konkurence je super, ale myslím si, že to na mě nemá nějaký extrémně velký vliv. Každý trénink a zápas se snažím jít naplno.

Ty jsi na tom s fyzickou konstitucí velice dobře. Už na první pohled jde z tebe respekt. Sledoval si to i při utkáních, že se některý hráč s tebou bál jít do souboje? Je to výhoda?
Výhoda to určitě je. Snažím se na sobě pracovat i mimo gólmanských tréninků, abych byl fyzicky silný, zdatný. Aby v soubojích drželo tělo pohromadě, abychom se mohl tělem opřít při nějakém centru nebo zpětném balónu. Co jsem odchytal ligové zápasy třeba v Plzni nebo i Maďarsku, tak ten respekt tam byl. Když nějaký hráč vidí brankáře, že je udělaný, tak má strach.

Mluvil jsem o tvé konstituci, i přesto si ale velice obratný, což se ukázalo, když jste na jednom z tréninku zkoušeli gymnastiku a lehčí akrobacii.
Díky. Nejsem kulturista, cvičím pro sebe, abych svoje tělo dokázal i ovládat. To znamená i koordinaci, výbušnost, odrazovou sílu. Hodně jsem obratnost i trénoval, takže tyhle věci zvládám v pohodě.

Chytal jsi na Slovensku, v ČR, naposled pak v Maďarsku. Na které angažmá nejraději vzpomínáš?
Už v sedmnácti letech jsem chytal za Spartak Trnava. Stadion byl stále plný a bylo to pro mě velice zajímavé i tím, že jsem začínal s velkým fotbalem. Potom jsem byl v Púchově, odkud jsem odešel do Viktorie Plzeň. Tam to bylo také dobré, ale nejlepší to bylo ve Vasas Budapešť v Maďarsku. Tam jsem odchytal celou sezónu a byl jsem kapitán. Měl jsem deset čistých kont a bylo to pro mě velice úspěšné angažmá. Potom jsem byl ještě v dalším maďarském klubu - Šoproni. Tam to bylo také fajn, ale ve Vasasu to byla opravdu vydařená sezóna.

LUBOŠ ILIZI
LUBOŠ ILIZI je slovenský brankář, který se narodil 13. října 1982 v Nitře. Zde absolvoval svoje první fotbalové krůčky, odtud jeho kroky zamířily do Spartaku Trnava. Na Slovensku pak také hájil bránu Topolčan a Púchova. Poté se vydal do České republiky. Konkrétně si ho v roce 2006 vybrala Viktoria Plzeň, za kterou odchytal v silné konkurenci sedm zápasů. Nejvíce v Česku ale odchytal na hostování za Baník Sokolov. Jeho posledním působištěm byla maďarská Šoproň, v Maďarsku působil i ve Vasas Budapešť.
 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies