FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Šimon Šumbera: Hrát za Znojmo je pro mě výzva a zodpovědnost

Šimon Šumbera: Hrát za Znojmo je pro mě výzva a zodpovědnost Z n o j m o - Letní posila Šimon Šumbera má za sebou první týden v letní přípravě a také první utkání ve znojemském dresu 1.SC. V páteční přípravě proti Slovácku odehrál celý druhý poločas. Jaké jsou dojmy mladého záložníka z utkání a prvních dnů ve Znojmě a spoustu dalšího si můžete přečíst v našem nedělním rozhovoru.

 
 
 

Šimone, máš za sebou první týden letní přípravy. Jaké jsou dojmy a pocity z kabiny, z prostředí, tréninku?
Kluci mě vzali, takže dojmy jsou dobré. Z tréninkového hlediska je to pro mě příjemná změna. Trénujeme kondičně vše s míčem, takže jsme ve hře a není to žádné monotónní běhání, takže super.

V pátek si odehrál proti Slovácku celý druhý poločas, jak ses na hřišti cítil?
Byl jsem unavený, ze začátku jsem byl trochu zbrklejší, přece jen jsem s klukama chvíli. Navíc proti nám bylo prvoligové mužstvo. Ale když se vše rozleželo i únava a zvládli jsme prvních deset, patnáct minut, tak to bylo dobré. Už jsme v rámci únavy pracovali na maximum.

A z pohledu týmu bys utkání zhodnotil jak? Asi škoda neproměněných šancí?
Šancí bylo i v první půli dost. V druhém poločase, když jsme hráli z bloku, tak nás soupeř celkem tlačil, ale k ničemu jsme ho nepustili. Slovácko mělo jeden závar, který vyřešil Cihla (Tomáš Cihlář pozn. red.). Naopak, my jsme měli solidní šance, škoda koncovky, mohli jsme nepříznivé skóre 0:1 klidně otočit.

Jsi první letní posila Znojma a očekává se, že bys mohl být jedním z klíčových hráčů ve středu zálohy, je to pro tebe výzva?
Jednak je to pro mě výzva a hlavně zodpovědnost. Ve Zbrojovce jsme nehrál, ale když jsem nastoupil, byl jsem rád za každou minutu. Nicméně většinou jsem hrával za farmu (Líšeň pozn. red.), kde jsem měl pevnou pozici. Jestli se v přípravě ukáži pro trenéra jako kvalitní hráč na pozici středního záložníka, tak to beru jako výzvu a nezříkám se jí.

Cítíš na sobě tlak? Fanoušci budou zvědavi na tvé výkony?
Pod tlakem jsme asi všichni. Já možná trochu víc, když jsem nový a jsou očekávání. Je na mě, abych se s tím popral, v profesionálním fotbale už jsem čtyři roky a měl bych to zvládnout.

Kdybys mohl fanouškům prozradit tvoji největší fotbalovou přednost, jaká by to byla?
Největší přednost...levá noha a průniková přihrávka.

Vnímal si Znojmo v minulé sezóně? Ostatně ty jsi zde nastoupil za Zbrojovku v pohárovém utkání, vybavuješ si ten zápas?
Jasně, zápas si vybavuji. Okli (Tomáš Okleštěk pozn. red.) nám to trefil do šibenice v úvodu utkání. Posledních dvacet, třicet minut jsme měli tlak, ale gól jsme nedali. Širší kádr hrál v základu, takže to byl takový můj první ostřejší start od první minuty. To jsem ale ještě hrál z levého kraje.

Ještě k předchozí otázce, Znojmo si tedy sledoval?
Znojmo jsem sledoval už z toho důvodu, že tu byl trenér Grmela, kterého znám. Zajímalo mě, jestli Znojmo hned postoupí do první ligy, jestli na tom bude podobně jako Olomouc. Viděl jsem i některé zápasy a sestřihy. Hrával jsem dříve ve Zlíně, takže mě například zajímaly zápasy se Zlínem. O Znojmu jsem věděl.

Na závěr ještě jedna otázka na kabinu, Jak se ti líbí mezi novými spoluhráči?
Kabina je super, kluci jsou fakt dobrá parta, doufám, že mezi ně zapadnu a budeme spolu vycházet i na hřišti.

ŠIMON ŠUMBERA
ŠIMON ŠUMBERA se narodil 5. ledna 1991 ve Zlíně. S fotbalem začínal ve Zborovicích a postupně prošel přes Kroměříž až do Zlína, krátce hrál také v Šardicích. Právě ve Zlíně nakoukl poprvé do druhé ligy. Pak jeho kroky vedly do Zbrojovky Brno, kde si zahrál v uplynulých dvou sezónách i Synot ligu a nastoupil k sedmnácti prvoligovým zápasům, v nichž vstřelil jeden gól. V této sezóně odehrál v Synot lize deset utkání. (POZICE - ZÁLOŽNÍK) (Foto: fczbrno.cz)
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies