FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Třeba ze mě bude ještě záložník, usmívá se letní posila Rostislav Šamánek

Třeba ze mě bude ještě záložník, usmívá se letní posila Rostislav Šamánek Z n o j m o - Zajímavou posilu získal v letním přípravném období náš tým. Do Znojma přišel na hostování ze Sokolova útočník Rostislav Šamánek, jehož můžete znát z působení v Jihlavě a Zbrojovce Brno. V přípravě prokázal svoji variabilitu a vyzkoušel si i hru na kraji zálohy, kde se mu vedlo velice dobře. V rozhovoru jsme probrali i nový termín domácích zápasů a další zajímavé témata.

 
 
 

Ve Znojmě si absolvoval v podstatě celou letní přípravu, jaká byla z tvého pohledu? Byla nějakým způsobem odlišná od tvých předchozích angažmá?
První týden přípravy jsem začal v Sokolově a pak jsem přišel do Znojma. Jsem rád, že mi Sokolov umožnil nastoupit ve Znojmě. Tréninky jsou kvalitní, hodně s míčem, na hřišti. Na druhou stranu i v Sokolově byly tréninky hodně na hřišti. Myslím, že v letní přípravě se kondice dá natrénovat dobře i na hřišti s balónem narozdíl od zimní, kdy člověk potřebuje více zabrat. Tréninky jsou srovnatelné, každý trenér má něco svého, co do tréninkového procesu přinese.

Dalo by se říct, že po příchodu do Znojma si byl v kabině jako "doma", ještě ve Zbrojovce si hrál s Tomášem Oklešťkem atd...
To je pravda, s Oklim jsem byl v Brně, ale už od dorostu jsem v Jihlavě nastupoval také s Hřibisem (Roman Hříbek pozn.red.) a Cihlou (Tomáš Cihlář pozn.red). Když to tak vezmu tak skoro polovinu týmu jsem znal osobně a hodně dobře. Zbytek hráčů jsem musel poznávat, ale řekl bych, že 60% procent kabiny jsme se znal velice dobře.

Jaká byla letní příprava z tvého pohledu, jak bys zhodnotil svoje výkony?

Vždy jsem byl útočník, dříve mi to moc na kraji zálohy nesedělo. Teď ale musím říct, že příprava se mi na tomto postu vcelku povedla. Třeba se ze mě stane ještě záložník. (s úsměvem) Nahrál jsem i na pár gólů, což se mi moc nestávalo, spíše jsem góly dával. Když budu hrát a budeme vyhrávat a podávat dobré výkony, tak nemám problém s tím, když budu na branky nahrávat. Já věřím, že i ze zálohy se dá dostat do zakončení, nemám s tím problém.

Hrála v přesunu do Znojma hlavní motivace, že jsi chtěl být blíže domovu (Rosťa bydlí v Jemnici pozn. red.) nebo ještě něco jiného?
Jednou z motivací bylo to, že jsem chtěl jít blíže k domovu, ale nebylo to jen o tom.

Půjdeme trochu zpátky do minulosti. Pamatuješ si na zápas, kdy jsi ve Znojmě hrál za Zbrojovku? Vybavuješ si ho?
Vzpomínám si na něj moc dobře, protože jsem shodou okolností nastoupil právě v záloze. V utkání jsme od vedení měli nůž na krku, hráli jsme za trenéra a chtěli jsme zápas zvládnout. Ale jak to tak bývá, možná i kvůli velkému tlaku, utkání se nám nepovedlo. Pak na nás začali od fanoušků Zbrojovky létat i kameny, takže to nebylo nic příjemného. Pár kamenů mi přilétlo kousek vedle nohy. Ale takový je život. Když se vyhrává je vše v pořádku, když se prohrává, tak se s kritikou musí počítat.

Jaké jsou dle tebe ambice Znojma v této sezóně?
Já osobně mám ambice vždy nejvyšší. Druhá liga je momentálně tak nečitelná, že si netroufám odhadnout. Jsou týmy, které pasuji na špici tabulky. Je tam Táborsko, které nám dalo v přípravě velkou lekci. Myslím, že letošní sezónu bude v horní polovině tabulky pár týmu odskočených a zbytek bude hodně vyrovnaný. Uvidíme, jak to dopadne, může se stát, že někdo překvapí. Doufám, že my budeme nahoře nebo alespoň v první polovině tabulky.

Hrával si dříve za Jihlavu za Zbrojovku Brno, sleduješ tyto týmy po očku, jak se jim daří?
Celkově fotbal sleduju opravdu hodně, ať už je to Rakouská liga, Bundesliga atd. Myslím si, že mám v tomto fotbalově poměrně široký rozhled.

Logicky se nabízí otázka i k pohárovému utkání v Pelhřimově. Jaký to dle tebe bude zápas?
Abych se přiznal, čekám hodně těžký zápas. Pohárová utkání jsou zrádná, v Sokolově jsme s nimi moc dobré zkušenosti neměli. Většinou jsme vypadli ve druhém kole. Dvakrát po sobě na pokutové kopy. Přijdou lidi, soupeř brání, enormně běhá. Pokud se mu nedá rychle gól třeba do pětadvaceti minut, tak je čím dál nebezpečnější, může se mu povést nějaký brejk. Pokud se jim povede skórovat, je to samozřejmě ještě těžší, nehrají na 100 ale 200%, protože se chtějí před favoritem ukázat. Když přistoupíme k utkání zodpovědně, tak si myslím, že se kvalita ukáže a zvládneme to.

Poslední otázku bude směřovat k lize. V ní budeme hrát své domácí zápasy v páteční večery. Co na to říkáš, těšíš se?
Těším se na to moc, víš, že jsem kolikrát vyzvídal. (smích) V neděli zápas, pak se jde do práce, takhle je možnost mít trochu volno. I z hlediska osobního hlediska je pátek určitě nejlepší. A především pro fanoušky je to určitě atraktivní. Je to večer pod osvětlením, je tady prý dobrá klobáska, tak si dají klobásku, pivo, podívají se na fotbal a pak skončení zápasu se mohou vyrazit bavit do města, do hospůdek, restaurací, celý víkend před sebou. Doufám, že diváci si cestu na stadion najdou, byl bych rád, kdyby chodili a pomohli nám na hřišti.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies