FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na úvod zimní přípravy jsme v rámci Tipsport ligy podlehli Sigmě Olomouc

Na úvod zimní přípravy jsme v rámci Tipsport ligy podlehli Sigmě Olomouc Z n o j m o - První utkání v zimní přípravě má za sebou náš tým. V rámci Tisport ligy jsme podlehli Sigmě Olomouc 2:4. I přes prohru to byl však solidní výkon. Lepší řešení některých situací nás mohlo přiblížit remíze. Do vedení nás dostal již v 15. minutě Serenkov, ovšem Sigmě se povedlo ještě do přestávky výsledek otočit. V druhé půli jsme ještě stihli utkání zdramatizovat Stehlík, na body to ale nestačilo.

 
 
Tipsport liga, středa 13.1.2016
SK Sigma Olomouc - 1.SC Znojmo FK  4:2  (2:1)
Branky: 15. Serenkov, 71. Stehlík – 24. Moulis, 34. Chorý, 56. Malec, 84. Malec
SK Sigma Olomouc: 1.pol: Buchta – Štěpán, Rode, Radaković, Falta – Zahradníček, P. Ševčík, Šindelář, Houska, Moulis – Chorý
2.pol: Buchta – Hála, Rajnoch, Štěrba, Vepřek – Šindelář, Plšek – Yunis, Petr, Navrátil – Malec
1.SC Znojmo FK: 1.pol: Doleček – Serenkov, Mezlík, Pokorný, Stáňa, Helísek, Njire, Hříbek, Ulimbaševs, Urbanec (c), Žondra
2.pol: Konvalina – Zezula, Vavřík, Šumbera, Nepožitek, Stehlík (c), Kolařík, Alaca, Odehnal, Bělíček, Ledecký

Komentář k zápasu

Oba týmy nasadily do obou poločasů rozdílné jedenáctky. Sigma byla v úvodním dějství aktivnějším týmem. Na šance ale výraznější převahu neměla. Naopak, skóre utkání jsme otevřeli jako první my, byť první šanci utkání měla Sigma. Po rohovém kopu v 15. minutě jsme dostali Olomouc pod tlak. K míči se dostal na hranici vápna Jevgenij Serenkov a trefil se přesně k tyči. Mohlo to vypadat ještě lépe. Ulimbaševs však poslal centr v malém vápně jen těsně vedle tyče.

Poté se otěží ujala Sigma. Ve 24. minutě sice ještě zlikvidoval šanci Olomouce dobrým zákrokem Doleček, na dorážku Pavla Moulise už byl ale krátký. O deset minut později pak využil stejný hráč chyby našeho týmu v rozehrávce a neservíroval míč před prázdnou bránu Tomáši Chorému. Následně domácí vyprodukovali rychlý brejk, který skončil střelou z hranice vápna nad bránou. První půli pak zakončil obstřel Stáni, jenž šel metr od pravé tyče.

Jak už bylo v úvodu zmíněno, do druhé půle vlétla nová jedenáctka, stejné to bylo i na straně Sigmy. Na hrotu se pohybovala naše nová útočná posila Jindřich Stehlík, jenž se v utkání rozhodně neztratil, ale k tomu později. Začátek druhého dějství pro nás nezačal optimálně. Nejprve sice musel Buchta likvidovat střelu Kolaříka, v 56. minutě však vystřelil dvoubrankový náskok svému týmu Tomáš Malec. Pak přišly naše chvíle. Zvláště duo Šumbera - Ledecký dělala domácím za podpory Kolaříka a Nepožitka problémy. Není tedy divu, že tato dvojice byla u našeho druhého gólu. Šumbera našel přesným pasem na pravém křídle Ledeckého, který vysunul Vavříka. Ten pak servíroval Jindřichu Stehlíkovi před prázdnou bránu.

Náš tým cítil šanci na vyrovnání a měl jen kousek k tomu, aby dokončil některé nadějné akce. Ve velké šanci se zjevil opět Stehlík, ale pálil těsně vedle. Těsně mimo skončil i technický pokus Ledeckého. Sigma však prokazovala svoji prvoligovou kvalitu a výhru si nenechala vzít. Definitivní pojistku jí dal svým druhým gólem v 84. minutě Tomáš Malec. Náš mladý brankář Jakub Konvalina navíc musel třikrát velice dobře zasahovat, proti velkým šancím soupeře.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): První zápas, těžký zápas, ale Sigma je také v náročné fázi přípravy. Apeloval jsem na kluky, aby hráli v maximálním tempu, což dodrželi. Sigmě jsme byli dobrým soupeřem, udělali jsme některé individuální chyby, které možná pramenily z nekoncetrace a soupeř toho využil. Olomouc vyhrála zaslouženě, měla více šancí. Ale i my měli dobré možnosti, které jsme však neproměnili.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies