FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

David Helísek: V druhé půli nefungovalo vůbec nic, úplně jsme se sesypali

David Helísek: V druhé půli nefungovalo vůbec nic, úplně jsme se sesypali Z n o j m o - V průběhu druhého poločasu v Hradci Králové přebral od střídajícího Tomáše Oklešťka kapitánskou pásku. David Helísek si ale tohoto okamžiku vzhledem k vývoji druhé půle příliš neužil. V druhém dějství jsme proti v deseti hrajícímu Hradci propadli a domů si odvezli nepříznivý výsledek 1:3 a věděl to samozřejmě i třiatřicetiletý zkušený obránce z Radějova. Po nepovedeném duelu vznikl s Helim velice zajímavý rozhovor.

 
 
 

Heli, na úvod se nejde nezeptat jinak. Zápas dobře rozehraný, stav 1:1, v úvodu druhé půle vyloučení hradeckého hráče. Co se stalo, že to mělo nakonec takový černý průběh?
Myslím si, že tam bylo z naší strany podcenění situace. Od té doby, co hrál Hradec v deseti, jsme si mysleli, že to půjde samo. Chtěli jsme hrát co nejrychleji dopředu místo toho, abychom si míč rozdávali do krajů a soupeře unavili. Pak by neměli síly na brejky, které vznikaly tím, že jsme to hodně otevřeli a na křídle byly volné prostory. Chytat ty dvě hradecké motorky bylo pak těžké.

Při neúčasti Mezly (Radek Mezlík pozn. red.) jsi byl na hřišti nejstarším a nejzkušenějším hráčem, po vystřídání Okliho (Tomáš Okleštěk pozn. red.) si převzal i kapitánskou pásku. Šlo vůbec něco změnit při tom průběhu, kdy se na nás valil jeden útok za druhým?
Jak jsem zmiňoval, změnit jsme měli to, že jsme měli míč více podržet. Neměli jsme v každé situaci jít za každou cenu dopředu. V druhé půli to byl z naší strany strašný chaos, dá se říct, že nefungovalo skoro nic. Nevím...úplně jsme se sesypali.

My jsme si v podstatě ani po inkasovaném gólu nevypracovali nějakou velkou šanci. Naopak Hradec i ve vedení stále hrozil...
Hradec potřeboval doma vyhrát, tím, že hráli v oslabení zjistili, že nemají co ztratit. Tak do toho chodili na sto procent. Jeden bojoval za druhého, což u nás nebylo. Odehráli jsme to nezkušeně.

První půle přitom bylo povedená, měli jsem několik velkých šancí. I vzhledem k tomuto kontrastu s druhou půli to hodně mrzí?
Stává se nám to poněkolikáté. Už v úterý v Třinci jsme byli v první půli lepší a ve druhé jsme úplně přestali hrát. První poločas v Hradci jsme hrozili hlavně ze standardek. Paradoxně jsme dostali hloupý gól právě z naší standardky, kdy nám utekli z brejku. Ale podařilo se nám vyrovnat, říkal jsem si, že je to dobré, že nás to nakopne. V druhém poločase ale bylo na hřišti jen jedno mužstvo - Hradec.

K červené kartě je asi zbytečné něco dodávat? To už bylo takové dokonání zmaru v druhého půli?
Byl to zbytečný zkrat, v prvním momentě jsem to neviděl, až dnes na videu. Vesy (Vlasta Veselý pozn. red.) ví, že udělal chybu, bohužel se to nedá vrátit.

Abychom ale nebyli negativní, jak zmiňoval trenér Kučera po utkání, stále jsme první a máme vše ve vlastních rukou...
Dnes jsme si ještě rozebírali Hradec, já věřím, že tímto je to za námi a od úterý se začneme připravovat na Sokolov. Z naší strany to musí být v sobotu úplně jiný výkon, i chuť se porvat o dobrý výsledek.

Určitě to nebylo tak, že byste prohráli schválně nebo vám to bylo lhostejné, hrajeme o postup, určitě vás to mrzí i z toho důvodu, že do Hradce dojelo hodně našich fanoušků. Asi to není tak, že byste schválně něco vypustili nebo nechtěli bojovat o postup?
Samozřejmě jsme schválně neprohráli to je jasné. Bojujeme o postup, o prémie, pro fanoušky. Musíme uznat i to, že Hradec má také nějakou kvalitu, i když hrál samozřejmě v deseti...Nic, jdeme dál, příští zápas vyhrát. Když všechno vyhrajeme, tak postoupíme.

Kdybys mohl pozvat fanoušky na sobotní utkání se Sokolovem, určitě je budeme hodně potřebovat, zvlášť po utkání s Hradcem...
Určitě je budeme hodně potřebovat. Chtěl bych zmínit, že jsme poprvé v sezóně ztratili dvakrát za sebou body, a to že už někdo píše, že na takový fotbal nebude chodit...Fanoušek se ukáže podle toho, když se nedaří a fanoušci přijdou podpořit svůj klub. Samozřejmě teď můžeme fanouškům slíbit, že výkon bude jiný, ale může to dopadnout jinak. Pochopitelně ale chceme v sobotu odčinit utkání s Třincem a především Hradcem a za každou cenu vyhrát.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies