FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Na jaře ani jedna prohra, pevná defenziva, pracovitý tým, hodnotí Varnsdorf trenér Kučera

Na jaře ani jedna prohra, pevná defenziva, pracovitý tým, hodnotí Varnsdorf trenér Kučera Z n o j m o - Od října minulého roku jsme poprvé v situaci, kdy jsme se dostali mimo postupová místa. Po dohrávkách Hradce a Karviné jsme spadli na třetí místo. Situaci samozřejmě pozorně sledoval i trenér Radim Kučera, ten dobře ví, že jeho svěřenci jsou nyní ještě pod větším tlakem a ve Varnsdorfu budou muset bodovat.

 
 
 

Nelze začít jinak. Určitě jste trenére sledoval dohrávky Karviné a Hradce, po kterých jsme spadli na třetí pozici se zápasem k dobru...
Zápasy jsem samozřejmě sledoval, obě dvě mužstva duely zvládly. Blíží se konec soutěže, takže se každý bod počítá. My jsme momentálně na třetím, nepostupovém, místě. Na jednu stranu je na nás vytvořený tlak, že budeme muset urvat body ve Varnsdorfu, na druhou stranou se nám možná bude lépe útočit ze zadních pozic a vytvářet tlak na naše soupeře, doteď to bylo naopak. Máme utkání k dobru, ale s tím nemůžeme kalkulovat. Sedm kol musíme bodově zvládnout, každá výhra se bude počítat. Bohužel jsme ztratili body s Pardubicemi a budeme je muset někde nahnat.

I vinou zranění se na podzim Varnsdorf trápil, na jaře však doposud ani jednou neprohrál. Asi nás čeká úplně jiný zápas než na podzim?
Ani jedna prohra, pevná defenziva, pracovité mužstvo. Varnsdorf hrál o záchranu, ale po výhře s Frýdkem je z toho nejhoršího venku. Dokázal doma potrápit Hradec Králové. Budu se opakovat, ale znovu nás nečeká nic jednoduchého. Náš nedělní soupeř má na jaře dobré výsledky, ovšem každá série jednou končí. Do Varnsdorfu pochopitelně jedeme s tím, že chceme bodovat, s ničím jiným nemůžeme kalkulovat. Ale domácí budou chtít samozřejmě také uspět.

Bude mít prohra s Pardubicemi nějaký dopad na základní sestavu?
Dopad...Pochopitelně nějaké variace mám. Utkání s Pardubicemi jsme prohráli, ale neřekl bych tím, že nás soupeř něčím přehrál. Zaměřily si na urputnou defenzivu, což možná bude i ve Varnsdorfu. Nedokázali jsme si s tím poradit, měli jsme uprostřed utkání takovou mrtvou pasáž. Na druhou stranu jsme si vypracovali čtyři, pět gólových šancí, které kdybychom proměnili, možná by to vypadalo úplně jinak. Jak už jsem zmiňoval, něco podobného jako s Pardubicemi může být ve Varnsdorfu s tím, že si budeme muset dávat pozor na rychlé brejky. Věřím, že kluci se z prohry oklepou. S tím jak se finišuje, jsou nároky na tým daleko větší. Kluci ale sami ví, o co hrají. Budou chtít pochopitelně vyhrát.

Proměňování šancí, to nás asi na jaře nejvíce trápí? Hradec, Třinec, Pardubice, ve všech utkáních jsme si šance vypracovali, bohužel to tam ne a ne padnout...
Na podzim nám to tam padalo víc, šance jsme proměňovali. Nyní se nám možnosti využívat nedaří, na začátku utkání je neproměníme a potom spadneme do letargie, kdy si třeba v dlouhé pasáži nevytvoříme žádnou šanci. Pak inkasujeme a naopak si vypracujeme tři gólovky. Doufám, že kreativita ofenzivních hráčů se v nich ještě do konce sezóny probudí a ještě budou zatápět soupeřovým obranám. Kvalitu na to mají. Někdy je to i o tom, jít tomu naproti. Stačí dát ušmudlaný gól. Věřím, že začneme dávat góly a hráčům jako je Okleštěk, Šamánek nebo Šumbera, to tam začne padat.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies