FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Páte místo z dvaceti týmů, U12 se na mezinárodním turnaji ADEK CUP ve velké konkurenci neztratila

Páte místo z dvaceti týmů, U12 se na mezinárodním turnaji ADEK CUP ve velké konkurenci neztratila Z n o j m o - O víkendu se ve Frýdku-Místku konal 4. ročník mezinárodního fotbalového turnaje pro mladší žáky. Pozvání dostal i náš klub, a tak se vydal hájít modrobílé barvy mezi konkurenci tuzemských a zahraničních týmů. A můžeme prozradit, že jsme obstáli. Ze základní skupiny jsme se propracovali do vyřazovacích bojů, kde jsme bohužel podlehli pozdějšímu finalistovi - Sigmě Olomouc. Páté místo je však velice cenným a pěkným umístěním. Stejně jako místo našeho hráče Lukáše Surovce v All-Stars celého turnaje.

 
 
 

Znojemská výprava neponechala nic náhodě odcestovala do Frýdku-Místku již v pátek a ubytovala se v Dolních Tošanovicích. Vyhnuli jsme se tak únavě z dlouhé cesty.

ZÁKLADNÍ SKUPINA

V základní skupině nás čekala nemalá konkurence. Domácí tým z Frýdku-Místku, Karviná, polský Rybnik a slovenský Senec. Právě s posledním jmenovaným týmem to byla bitva o první místo ve skupině a lepší výchozí postavení do vyřazovacích bojů.

1. SC Znojmo - MFK Frýdek-Místek "A" 2:0
Branky:
Šuba, Železný

Trenér Miroslav Paul: Od prvního utkání se vše odvíjí, proto jsem chtěli turnaj zahájit co nejlépe a soupeř byl velmi silný a atraktivní. Frýdek-Místek ve své soutěži SpSM U12 - sever doposud neprohrál, těžko říci, jestli zde na turnaji byl výběr skutečně toho nejlepšího z řad soupeře, ale podařilo se nám utkání zvládnout výsledkem 2:0 a domácí takřka do ničeho nepustit. Start se povedl.

1. SC Znojmo - Rybnik 3:0
Branky:
Kselík, Šuba, Surovec

Trenér Miroslav Paul: Druhé utkání a konfrontace s polským týmem. Utkání jsem po celou dobu měli pod kontrolou, dominovali jsme a soupeř se uchyloval k zákeřné hře a často fauloval. My jsme však hráli svoji hru, nenechali jsme se rozhodit a jen díky kvalitnímu brankáři v barvách Rybniku jsme nevyhráli vyšším rozdílem.

1. SC Znojmo - Senec 1:2
Branky:
Šuba

Trenér Miroslav Paul: Do tohoto utkání jsme vstupovali s vědomím, že se hraje o první místo ve skupině a tím pádem i přijatelnějšího soupeře ve čtvrtfinále. Vůbec se nám nepodařil vstup do utkání, kde jsme působili lehkovážně a soupeř nás potrestal dvěma brankami. Co nám bylo platné, že jsme poté přišroubovali slovenský tým na vlastní polovinu a ke své brance, když jsme vstřelili pouze jeden gól. Přístup v tomto utkání byl žalostný.

1. SC Znojmo - Karviná 2:0
Branky:
Ryška, Štancl

Trenér Miroslav Paul: Před tímto utkáním jsem již věděli, že postupujeme ze druhého místa a že nás ve čtvrtfinále čeká favorit turnaje z Olomouce, ale hráči tuto skutečnost nevěděli a nastupovali s tím, že musí zvítězit, aby postoupili. Utkání jsme zvládli a byli jsem jasně lepší, soupeř neohrozil naši branku.

ČTVRTFINÁLE

1. SC Znojmo - Sigma Olomouc 1:3
Branky:
Železný

Trenér Miroslav Paul: Na obou mužstvech bylo velmi citelně znát, že turnaj velmi náročný a hráči působili na obou stranách velmi unaveně. Inkasovali jsme první, ale nesložili jsme se a vyrovnali jsem. V té chvíli jsem doufal, že jdeme za vítězstvím více a naše morální schopnosti utkání zvládnout jsou výše, avšak jsme udělali triviální chybu při bránění standardky a bylo vymalováno. Třetí branku jsme inkasovali v závěru, kdy jsme vrhli všechny síly do útoku. Hráči však makali do úmoru a z hlediska nasazení zaslouží velkou pochvalu, byli jsme i prvním týmem, který překonal brankáře Sigmy, který do této doby nepustil za svá záda ani jednu střelu.

O 5. - 8. MÍSTO

1. SC Znojmo - B. Bystrica 4:0
Branky:
Navrátil 2, Surovec, Bakaj

Trenér Miroslav Paul: Před tímto utkáním soupeř stejně jako Sigma neobdržel branku ze hry (ve čtvrtfinále vypadl po remíze 0:0 na penalty), ale v tomto utkání slovenští narazili. Byli jsme lepší, i když unavení, tak pohyblivější a zaslouženě jsem postoupili do zápasu o páté místo.

1. SC Znojmo - Hodonín 2:0
Branky:
Šuba, Železný

Trenér Miroslav Paul: Utkání bylo o hlavě a o tom vyškrábat zbytky sil, protože turnaj už byl velmi dlouhý. Zápas jsme zvládli a hodonínští hrozili hlavně ze standartek, které měli nebezpečné. V poli jsme byli lepším a kombinačnějším mužstvem.

1.SC Znojmo vzorně reprezentavali: Dominik Vaněk - Petr Kselík, Daniel Kozyuk, Matyáš Valášek, Tomáš Navrátil, Lukáš Surovec, Petr Železný, Petr Štancl, Petr Bakaj, Patrik Poláček, Pavel Šuba, Adam Ryška

Trenéři: Miroslav Paul, František Havlík

ALL-STARS TURNAJE

Jan Koutný (Sigma Olomouc) - Lukáš Surovec (1. SC Znojmo), Michal Nguyen (Sigma Olomouc), Štěpán Veselý (Hradec Králové), Simon Studený (Sigma Olomouc), Tomáš Hendrych (Hradec Králové), Oliver Barkol (ŠK Senec), Maciej Borysiuk (Raciborz)

CELKOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRA MIROSLAVA PAULA

Jsem rád, že jsem se turnaje zúčastnili. Vyjeli jsme o den dříve, abychom se vyhnuli dlouhému cestování a dopřáli hráčům komfortnější přípravu na utkáni. Splnilo to svůj účel. Rozdělil bych turnaj na dvě části. Jsem spokojený se vstupem do turnaje a závěrem turnaje. Skupinový zápas proti Senci, na který jsme dle mého názoru jednoznačně měli rozhodl o tom, že jsme ve čtvrtfinále narazili na Sigmu, což bylo rozhodující v další fázi turnaje.

Již na začátku jsme považoval Sigmu a Hradec za jasné favority, což se potvrdilo a tyto týmy si to rozdali o titul. Takový turnaj je pro hráče, stejně tak i pro nás pro trenéry velmi vítaná zkušenost a jsem velmi rád, že jsme se ho zúčastnili. S našim účinkováním panuje spokojenost, i když nějaká "ale" se tam taky najdou, avšak alespoň je stále na čem pracovat. Chtěl bych poděkovat kolegům ve svém realizačním týmu a dvěma věrným fanouškům, který za námi takovou dálku přicestovali a hojně nás povzbuzovali.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies