FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bez Žondry možná budeme pro soupeře méně čitelní, přemítá před Táborskem trenér Kučera

Bez Žondry možná budeme pro soupeře méně čitelní, přemítá před Táborskem trenér Kučera Z n o j m o - Trenér Radim Kučera se bude muset při dvou zápasové venkovní jihočeské misi obejít bez svého klíčového útočníka - Libora Žondry. Přemítá však, že bychom mohli být nyní pro nejbližšího soupeře v podobě Táborska daleko méně čitelní. Ostatně našemu kouči se nabízí na sobotu v ofenzivě hned několik variant jak útočný tank číslo devět nahradit.

 
 
 

Zbývá pět kol do konce soutěže, čekají nás dva zápasy venku. Tlak bude samozřejmě i zde, ale nebude nás jenom přece na hřišti soupeře trochu méně svazovat? Připadá mi, že venku hrajeme poslední zápasy uvolněněji?
Ten tlak je svým způsobem stejný, ale doma je ta povinnost samozřejmě ještě větší, nutnost potvrdit body z venku, domácí fanoušci, je to daleko těžší. Tlak je i venku, ovšem může tam být odlehčení, nemusí tam být taková nervozita. V nějakém špičkovém projevu, že by někoho válcovali, není ani Hradec s Karvinou. Výsledky mají, ale výkony, co je sleduji, mají nějaké diametrální odlišnosti. Takže i u nich působí nervozita...Jedeme dvakrát ven, poslední zápasy ukázaly, že jsme venku hráli lepší fotbal než doma. Může to být naše výhoda, ale také nemusí.

V zimě proběhly v kádru Táborska určitě změny, tým omladil, skončil například kanonýr Strnad. Bude se Táborsko prezentovat stále ofenzivním pojetím hry nebo to bude jiné?
Trenér je stejný (Petr Frňka pozn. red.), snaží se určitě razit stejnou filozofii. Teď se možná dostali trochu do takového útlumu, na jaře ještě doma nevyhráli. Zimní změny mohou vést k tomu, že jsou méně sehranější. Ale tým kvalitu má. Naposled v Třinci měli spoustu vykartovaných hráčů, i některé zraněné, to vše může mít návaznost. Jak jsem ale zmiňoval, co se týče jmen a soupisky, tak Táborsko kvalitu má. Byl bych rád, kdyby utkání vypadalo herně tak jako u nás na podzim (výhra 4:2 pozn. red.).

Soupeři si jistě před zápasy s námi říkají, bacha na Žondru. Ten ale nyní nebude kvůli kartám moci hrát. Nabízí se tak opravdu spousta variant, jak v ofenzivě sestavu poskládat...
Variant mám hodně. Pro soupeře jsme možná byli v minulých zápasech více čitelní, teď to bude naopak. Budeme muset samozřejmě upravit styl hry. Pojedeme do Táborska s tím, že nám chybí stožár na hrotu útoku v podobě Libora. Ale i bez něj už jsme si párkrát poradili, věřím, že ho kluci dokáži nahradit. Ten, kdo bude hrát ne jeho postu, tak to nebude jen o něm, ale o souhře celého týmu.

Tento týden přinesl hodně deštivé, nepříjemné počasí. Máte z toho nějaké obavy směrem k utkání?
Z počasí strach nemám. Byl jsem minulý týden sledovat zápas Táborsko - České Budějovice, hřiště vypadalo dobře. O víkendu hlásí po oblačném období slunné počasí. Hraje se o body, pro oba týmy to bude stejné. Také se ukáže, jakou mají domácí nervovou soustavu, protože budou chtít doma určitě zvítězit. My zase jedem do Táborska potvrdit domácí vítězství. Zápas bude těžký a soupeř nám bude jistě chtít vrátit i prohru s podzimu. Věřím, že zápas zvládneme.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies