FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Staršímu dorostu se vůbec, ale vůbec nedařilo. Prostějov si připsal vysokou výhru

Staršímu dorostu se vůbec, ale vůbec nedařilo. Prostějov si připsal vysokou výhru Z n o j m o - Přímý souboj o páté místo jsme proti Prostějovu nezvládli. Soupeř byl od úvodu utkání lepším týmem a připsal si nečekaně vysokou výhru. Ke třem bodů nakročil už v první půli, kdy vstřelil tři branky. Ani velká bouřka v kabině od trenéra Luďka Zlámala během zápasové pauzy nevedla v druhém dějství ke zkorigování výsledku. Shrnuto a podtrženo, na toto utkání honem rychle zapomenout.

 
 
14. (Čafka), čtvrtek 5.5.2016
1.SC Znojmo FK - 1. SK Prostějov  0:6  (0:3)
Branky: 13. a 36. Marčík, 23. a 61. Zapletal, 79. Píchal, 83. Hýbl
ŽK: 35. Matocha (Prostějov)
Rozhodčí: Ondřej Cieslar - Dušan Laštůvka, Aleš Richter
1.SC Znojmo FK: Šurkala - Šmíd, Švejda, Fessl (54. J. Švejkar), Garčic (73. Kulíšek), Landšperský, Fukal (c), Wascher, Franc, Pelán, J. Kříž (60. Tofl)
1. SK Prostějov: Šarman - Moštěk, Blahoušek (62. Veselý), Prokop (c), Marčík (76. Popelka), Závodný (76. Hýbl), Přikryl (79. Smékal), Zapletal, Matocha (70. Pavelka), Píchal, Škrabal
Počet diváků: 50

Komentář k zápasu

Do utkání s Prostějovem jsme nastoupili bez zraněných Zdeňka Hříbka, Adama Duckého a Tomáše Procházky, chyběl také Ali Alaca. Jirka Švejkar byl připraven alespoň na lavičce náhradníků. Zpátky v základu se naopak objevil s kapitánskou páskou Jarda Fukal. Utkání mu ale stejně jako celému týmu pořádně zhořklo. Ale pěkně postupně. Právě náš kapitán se dostal do první zajímavější situace, když zahrával v samém úvodu utkání přímý kop. Zkoušel to chytře po zemi, ale prostějovskou zeď nenachytal, nevyskočila.

Pak už bohužel převzali otěže utkání hosté, kteří byli jasně lepší. Začali diktovat tempo a jejich svižný projev přinášel také šance. Šurkala musel krýt nejprve střelu z úhlu Přikryla, Píchalovi o chvíli později chyběl jen krůček, aby otevřel skóre. V 13. minutě už ale bylo zle. Šurkala se sice vyznamenal proti střele Přikryla, poté se však dostal k pohodlné dorážce Adam Marčík. Přesně o deset minut později předvedl krásnou akci Michal Zapletal, udělal šikovnou kličku našemu brankáři a zavěsil do prázdné brány.

Prostějov byl i nadále při chuti. Zapletal orazítkoval tyč. Kontrovat a zvýšit naše naděje na dobrý výsledek mohl po přihrávce Fukala David Fessl, střela z první mu ale příliš nesedla a šla těsně vedle tyče. A tak udeřilo na druhé straně. Svůj nájezd na bránu proměnil i trochu se štěstím Adam Marčík a uzavřel pro nás černý první poločas.

V druhém dějství to ovšem nebylo o nic lepší. Snažili jsme se sice s utkáním něco udělat, ale žádnou loženku jsme si nevypracovali. Naopak Prostějov vyrážel do rychlých kontrů a nakonec navýšil skóre do velice nepříjemných výšin. Šurkala ještě stačil dobrým zákrokem zneškodnit velkou šanci Blahouška, pak už však stejně jako v první půli třikrát kapituloval.

V 61. minutě se podruhé v utkání prosadil Michal Zapletal, když zapletl hlavy naši obraně a trefil se přesně k tyči. Do střelecké listiny se zapsal i David Píchal a vysokou výhru Prostějova uzavřel po krásné kombinační akci v 83. minutě František Hýbl.

Ohlasy

Luděk Zlámal (Znojmo): Toto utkání se nám hrubě nepovedlo po všech stránkách, ale velký podíl na tom měl soupeř z Prostějova, kterému upřímně gratuluji k výkonu.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies