FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

V bitvě o postup startujeme jihočeskou misi, v jejím úvodu zajíždíme na půdu Táborska

V bitvě o postup startujeme jihočeskou misi, v jejím úvodu zajíždíme na půdu Táborska Z n o j m o - Květen, měsíc pravdy. I takhle bychom mohli shrnout zbývajících posledních pět kol aktuálního ročníku Fotbalové národní ligy. Na úvod "maturitního měsíce" na nás čeká jihočeská mise, kdy sehrajeme dvě utkání na hřištích soupeře. V sobotu zajíždíme na půdu Táborska, kde jsme doposud nikdy nezvítězili. Rádi bychom tuto bilanci napravili už proto, že boj mezi TOP 3 je opravdu velice dramatický a těsný.

 
 
 

Táborsko minulé sezóny výrazně čeřilo vody v horních patrech tabulky Fotbalové národní ligy, ale to je věc již velmi známá. V sezóně 2013/14 mu jen o chlup uteklo konečné druhé místo a i v minulém ročníku druhé ligy patřilo k tomu nejlepšímu a obsadilo místo šesté. Aktuální sezóna je ale pro Táborsko tak trochu jiná. V zimě sáhlo vedení klubu k omlazení kádru a v týmu tak skončili například kanonýři Strnad a Slepička. Naopak v útoku se na Soukeníku prohání třeba mladý útočník Sparty Praha David Surmaj. V dresu Táborsku ale samozřejmě nechybí ani tradiční opory - Javorek, Presl, Džafić, Ciku, Traoré, Ciferský atd.


26. k. FNL
Sobota
7. KVĚTNA
17:00 hod.
On-line Twitter

FC MAS TÁBORSKO

1.SC ZNOJMO

Stadion Soukeník

Tým ze Sezimova Ústí se po podzimu umístil na sedmé pozici. Stejnou příčku okupuje i na jaře. Jihočeši se samozřejmě chtěli posunout tabulkou výše. Na jaře se zatím ale Táborsku nedaří. Tedy, abychom to uvedli na pravou míru, nedaří se výsledkově. „Říkám to už poněkolikáté, že soupeři nás nepřehrávají, vždy dostaneme gól ze střední vzdálenosti. Pak jsme křečovití a hodně se nadřeme,“ nastínil situaci na oficiálních webu klubu fctaborsko.cz trenér Petr Frňka. Minulé utkání v Třinci se však jeho svěřencům nepovedlo a prohráli 0:2. Bylo to ale i vinou ztrát v podobě zraněného Javorka a vykartovaných Traorého, Presla a Hanzlíka.

Jihočeši doma zatím na jaře čekají na výhru, doma posbírali za toto období ve čtyřech utkáních dva body. Proti našemu týmu mají v zádech bilanci vzájemných zápasů s předchozích sezón. Ze Soukeníku jsme si totiž doposud ještě nikdy neodvezli všechny tři body. Naposled jsme zde prohráli 0:2, samozřejmě bychom to v sobotu rádi změnili. Vzájemné utkání z podzimu skončilo na naší domácí půdě znojemským vítězství 4:2. Trenér Radim Kučera se bude muset na jihu Čech obejít bez Libora Žondry, který má za žluté karty dvě utkání stop.

Trenéři před zápasem

PETR FRŇKA (TÁBORSKO): Znojmo je skutečně silným týmem, nám se navíc poslední utkání nevydařilo. Ale samozřejmě chceme vyhrát, o tom nemusíme pochybovat. Znojmo má spoustu věcí postavených na Žondrovi, uvidíme, jak se s tím vyrovná. Určitě je to pro ně oslabení. Soupeř bude hrát otevřený fotbal, jeho styl by nám měl vyhovovat. Věřím, že zápas pro nás skončí vítězně (zdroj: Luboš Dvořák/fctaborsko.cz)

RADIM KUČERA (ZNOJMO): Variant za Libor Žondru mám několik. Pro soupeře jsme možná byli v minulých zápasech více čitelní, teď to bude naopak. Budeme muset samozřejmě upravit styl hry. Pojedeme do Táborska s tím, že nám chybí stožár na hrotu útoku v podobě Libora. Ale i bez něj už jsme si párkrát poradili, věřím, že ho kluci dokáži nahradit. Ten, kdo bude hrát ne jeho postu, tak to nebude jen o něm, ale o souhře celého týmu.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies