FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trpké zklamání. V Českých Budějovicích jsme ztratili dvoubrankové vedení

Trpké zklamání. V Českých Budějovicích jsme ztratili dvoubrankové vedení Č e s k é B u d ě j o v i c e - Důležitý zápas jsme na Střeleckém ostrově načali výborně, po první půli jsme totiž drželi nadějné vedení 2:0 po brankách Šumbery a Mezlíka. V druhém dějství se pak utkání změnilo v trpké zklamání. České Budějovice totiž dokázaly vyrovnat. Promarnili jsme další velkou šanci dostat se do výhody v boji o postup. Nyní už nemáme osud ve svých rukách.

 
 
27. kolo FNL, pátek 13.5.2016
SK Dynamo České Budějovice - 1.SC Znojmo FK  2:2  (0:2)
Branky: 60.Vaněk, 72.Kalod – 9.Šumbera, 17.Mezlík
ŽK: 29.Pešek, 63.Klesa, 65.Kalod, 90+1.Benát – 59.Odehnal
Rozhodčí: Nenadál – Vitner, Koval
SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Hájovský, Opluštil, Vaněk – Čavoš, Benát (K) – Pešek (82.Funda), Šimák (46.Jurdík), Mareš (46.Wermke) – Kalod
1.SC Znojmo FK: Veselý – Helísek, Mezlík (K), Odehnal, Svozil – Weber, Nepožitek – Njire, Okleštěk (83.Bogner), Šumbera (79.Stáňa) – Šamánek
Počet diváků: 647
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Hned čtveřice hráčů nám scházela před velice důležitým soubojem na jihu Čech. Do utkání nemohli nastoupit vykartovaní Ledecký se Žondrou a mimo byli také Pokorný s Cihlářem. Do utkání jsme ale i přes tyto neduhy vstoupili dobře a hýřili aktivitou. Odměnou byl v deváté minutě vedoucí gól. Šimon Šumbera se prohnal kolem obránců a skákavou střelou na zadní tyč otevřel skóre.

Domácí Dynamo naopak nezastihl začátek zápasu v dobrém rozpoložení. V 17. minutě pro něj navíc přišla další rána. Rohový kop našeho týmu se dostal až k Radku Mezlíkovi, který se štěstím patičkou usměrnil míč k tyči. Zajímavostí je, že Radek se trefil proti stejnému soupeři už na jaře a také z rohu. Ještě více veselejší to mohlo být vzápětí. Velké chyby soupeře mohl využít Odehnal, který však poloprázdnou bránu bohužel minul. To jakoby Budějovice probudilo. Klesovu střelu musel z brankové čáry odvracet Mezlík. Líbivý fotbal se hrál i nadále. Okleštěk v dobré pozici mířil jen do Křížka a v závěru poločasu musel z brankové čáry odvracet tentokrát Odehnal.

Trenér Horejš nemohl být s první půli spokojený, i proto udělal o přestávce dvě změny a ze hry stáhl například i Šimáka. Dlouho jsme však nadějný výsledek kontrolovali. Běh dějin změnil přímý kop ze 60. minuty. Benát přiťukl míč Filipu Vaňkovi, před ním se rozestoupila zeď a ostrá rána zamířila přímo k tyči. Kontrovat mohl takřka ihned Okleštěk, ovšem jeho střela na zadní tyč skončila vedle brány. Dynamo poté začalo přebírat iniciativu.

V 70. minutě ještě neproměnil šanci Jurdík, o dvě minuty už ale Budějovice dosáhly srovnání. Benát se uvolnil na pravém křídle a na zadní tyči našel úplně volného Richarda Kaloda. Domácí kanonýr dával do prázdné brány. Jihočechům narostla křídla a ještě mohli celé utkání otočit. Nepříjemné situace jsme však ustáli a naopak jsme to mohli být v samém závěru my, kteří mohli rozhodnout. Šamánkovi, ani Weberovi však nebylo přáno. Z jihu Čech si tak vezeme bod a nyní jsme v situaci, kdy už nemáme postupovou situaci ve svých rukou.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Do utkání jsme vstoupili výborně. Dali jsme dvě branky, vypracovali jsme si další šance. Po poločasu udělali domácí dvě změny, my jsme přestali být tak aktivní. Dostali jsme dva góly, Dynamo bylo na koni. Přesto jsme si vypracovali ještě nějaké šance, ale nedokázali jsme je využít.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies