FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Bod z Budějovic bude mít ve finále ještě velkou váhu, říká Radek Mezlík

Bod z Budějovic bude mít ve finále ještě velkou váhu, říká Radek Mezlík Z n o j m o - Při absenci Tomáše Cihláře nosí na levé ruce kapitánskou páskou a vede tým do bitev o vysněný postup do první ligy. Nejinak tomu bylo v pátek v Českých Budějovicích. Po první půli mohl být Radek Mezlík spokojený, vedli jsme 2:0 a měli utkání dobře rozehrané, zkušený stoper se navíc sám gólově prosadil. V druhém dějství se však povedlo domácímu týmu srovnat. Zklamání bylo velké, Mezla však věří tomu, že tento bod bude hrát ještě v konečném utkání velkou roli, pozitivní.

 
 
 

Radku, výborně rozehraný první poločas, ve druhém ale Budějovice vyrovnaly. Kde byla hlavní příčina toho, že jsme dobře rozjetý zápas ve druhém poločasu ztratili?
Nebyli jsme tolik důrazní a aktivní jako v první půli. Budějovice na druhý poločas změnily rozestavení a nenechaly nás rozehrávat. To nás neomlouvá v tom, že jsme měli chtít hrát více kombinačně, než nakopávat balóny. Nezískávali jsme odražené míče a nebyli tolik ve hře. Soupeř se dostal celkem do tlaku a pak mu pomohla standardka a utkání se znovu otevřelo.

Byl pro utkání osudový přímý kop, po kterém soupeř vstřelil první gól? Přišlo mi, že to domácí nastartovalo?
Dostalo to Dynamo zpátky do hry. Byla tam chyba, po rozehrávce Budějovic se zeď trochu rozestoupila, protože jsme reagovali na pohyb míče. Střela proletěla zdí, proti tomu Vesy nemohl nic dělat. Inkasovaný gól nás znervózněl, pohoda z první půle byla pryč. Poté přišlo vyrovnání, ale my jsme na konci mohli ještě znovu strhnout vedení na svoji stranu. Bohužel létalo nám to opět mimo bránu.

Zmiňuješ neproměněné šance, to už je na jaře taková obehraná písnička...
Proti Budějovicím jich podle mě bylo extrémně moc a extrémně moc vyložených. Dan Odehnal, Okli měl dvě vyložené, v prvním poločase byla tutová, v závěru utkání Šami a Tom Weber. Takže....škoda, ale pro mě je to stále bod z venku, tedy plusový bod.

Škoda ztraceného vítězství je i z důvodů ostatních výsledků. Karviná remizovala s Táborskem, Hradec vyhrál v Třinci. Už to tedy nemáme ve svých rukou.
To jsou takové ty kdyby před utkáním. Víme dobře, že jsme mohli už několikrát odskočit soupeřům - v Třinci, doma s Pardubicemi. To je kdyby.

Nebude to osudné, protože takových těch setbolů bylo na jaře více?
Určitě bylo, ale také byly zápasy, které jsme neměli dobře rozehrané a otočili jsme je. Je 28 kol a počítá se to jako celek, nerozhoduje jeden zápas.

Pojďme nyní k příjemnější záležitosti. Ty o sobě říkáš, že nejsi příliš gólový. V pátek sis ale připsal druhý gól v sezóně a opět to bylo proti Budějovicím a znovu po rohu. Tak čím to, že ti to pálí právě proti tomuto soupeři?
To je náhoda. (s úsměvem)

Bylo to štěstí nebo si to takhle efektně patičkou chtěl zakončit?
Chtěl. (s úsměvem) Viděl jsem, že byla odkrytá část brány. Snažil jsem se, abych ji trefil. Střela skočila o zem, takže se trochu zrychlila a brankář na ní nedokázal zareagovat. Úplně stejně se nám tato standardka povedla zahrát v Táborsku, ale tam jsme nebyli dobře rozestavení a soupeř ji dokázal odvrátit.

Závěr sezóny se blíží. Zápasy jdou nyní rychle za sebou. Už v úterý nás čeká doma Vlašim. Nemůže nás remíza z Budějovic psychicky nalomit...nebo respektive, věříš, že tam ta síla stále je, abychom postup urvali?
Já tomu věřím. (důrazně) Říkám, bod s Budějovic počítám jako plusový, který se bude ve finále počítat k našemu dobru.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies