FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Poslední venkovní cesta sezóny nás zavede do Opavy

Poslední venkovní cesta sezóny nás zavede do Opavy Z n o j m o - Po velkém zklamání a úterní prohře s Vlašimí budeme muset zmobilizovat síly, už v sobotu nás totiž čeká cesta do Opavy, poslední mise v této sezóně na hřiště soupeře. Šance na postup je sice minimální, stále však hrajeme o ligové body a chceme sezónu zakončit s co největším součtem. 29. kolo má naplánován jednotný výkop v 17:00.

 
 
 

Skvělí fanoušci, pěkný stadion s ligovým zázemím. Jediné, co Opavě chybí ke spokojenosti, jsou příznivější výsledky, respektive Opava je momentálně na solidním osmém místě, Slezský klub by se ale určitě rád pohyboval ještě ve vyšších patrech tabulky. Nutno podotknout, že Opavští na jaře prohráli pouze jediný zápas! A to ještě velmi nešťastně, na hřišti favorita z Hradce Králové předvedli dobrý výkon a měli několik šancí, nakonec však odcházeli poraženi. Otázkou druhou je, že z jedenácti opavských jarních utkání bylo rovnou osm remíz. Opava si tak jednoznačně vysloužila označení remízového krále této sezóny. Stejně remíz, 14, už mají na kontě pouze České Budějovice.


29. k. FNL
Sobota
21. května
17:00 hod.
On-line Twitter

SFC OPAVA

1.SC ZNOJMO FK

Městský stadion

Doma však remízové "prokletí" dokázal Slezský v minulých dvou utkáních prolomit. Zvítězil nad Ústí nad Labem i nad Pardubicemi. Z osmé pozice by mohla Opava ještě pošilhávat po páté pozici, na kterou ztrácí tři body. Na druhou stranu tři body na našeho sobotního soupeře ztrácí také dvanácté Budějovice. Situace v tabulce se tak může vyvinout různými způsoby.

Už nyní je jisté, že v Opavě v příští sezóně nebude na trenérské lavičce působit trenér Jan Baránek. Slezský klub trénuje od roku 2013. Těžko pak odhadovat zda zůstane Ludevít Grmela, který plnil roli asistenta trenéra a v minulé sezóně si jej jistě pamatujete v roli hlavního kouče našeho týmu.

Podzimní vzájemné utkání skončila naší domácí výhrou 3:1. Opava však ve Znojmě předvedla dobrý výkon a byla fotbalovější. Tudíž nás nečeká na hřišti soupeře vůbec nic jednoduchého, byť jsme zde ještě neprohráli.

Možná dám šanci jiným hráčům, přemítá před Opavou trenér Kučera

Po úterní domácí vysoké porážce od Vlašimi klesly naše postupové šance na minimum. Karviné stačí ze dvou utkání získat tři body a bez ohledu na naše výsledky má prvoligovou jistotu. „Postup se posunul do roviny teorie, sci-fi. Karviné stačí jedno vítězství a je tam, pochybuji, že tohle nedokáže, domnívá se trenér Radim Kučera.

Ovšem liga ještě nekončí a ve hře je ještě stále šest bodů, to samozřejmě vnímá i náš kouč. „Pokusíme se sezónu dohrát, abychom měli co nejvíce bodů. Stále se hraje o prestiž, o prémie, hráči hrají o angažmá. Pokud jde o sestavu, možná dám šanci jiným hráčům, uvidíme, ještě si to musím promyslet.“ Jedno je jisté, náš kouč nebude moci pro sobotní utkání využít Radima Nepožitka, který dostal jeden zápas stop po obdržené červené kartě z utkání s Opavou. Chybět budou také zranění Jakub Pokorný a Tomáš Cihlář.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies