FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Trenér Kučera: Musím před kluky smeknout, nechtěl jsem sezónu dohrát v nějaké letargii

Trenér Kučera: Musím před kluky smeknout, nechtěl jsem sezónu dohrát v nějaké letargii O p a v a - V Opavě působil ve svém prvním prvoligovém angažmá, nyní se sem vrátil Radim Kučera jako trenér 1.SC. Utkání prožíval, jak je u něj zvykem, s velkým zápalem, byť zřejmě věděl, že šance na postup již zhasla. Zvítězit však chtěl se svými svěřenci i přesto. To se také povedlo, náš kouč si vedle výhry 3:2 užil i vyvolání svého jména od skvělého opavského kotle.

 
 
 

Trenére, v Opavě výhra, ale zvítězila i Karviná a je jasné, že skončíme na třetím místě...
Kluci celou sezonu odváděli výborné výkony, jaro se nám trochu pokazilo. Nebyla tam lehkost. Musím jim ale poděkovat, celou sezónu jsme čeřily vody v boji o postup do první ligy. Bohužel to nakonec neklaplo. Minulý zápas totálně nevyšel. I přesto musím smeknout, nechtěl jsme sezónu dohrát v nějaké letargii. Chtěli jsme Opavu porazit, stále se hrálo o prestiž klubu. Hrálo se stále o hodně. Minulý zápas nás mrzí, chtěli jsme se revanšovat.

Jaký to byl proti Opavě zápas?
Potvrdilo se mi, co jsem odhadoval před čtyřmi týdny. Doma jsem ztratili lehkost a tlak zde byl daleko větší než při venkovních zápasech. Venkovní utkání jsme zvládali lépe, lépe jsme kombinovali, byli jsme více v pohybu. Proti Opavě jsme to potvrdili. Otázka je, jaké by to bylo, kdybychom s Vlašimí vyhráli a byli proti Opavě stále ve hře o postup. Dali jsme rychlý gól, což tým vždy nakopne. Dobře jsme bránili z bloku, podnikali jsme nebezpečné kontry. Pro domácí to bylo hodně těžké, síly ubývaly. Pro diváky určitě dobrý zápas, Opava se snažila, ovšem měla to proti nám těžké.

Opavští fanoušci na vás nezapomněli...
Slyšel jsme dvakrát skandovat moje jméno. Je to vždy příjemné, když přijedete jako hostující trenér. V Opavě jsem začínal s ligou a nikde není napsáno, že se zde v budoucnu nemůžu objevit. To ale není aktuální, ve Znojmě mám smlouvu na další sezónu, jsem tu spokojený. To by musel zavolat Bayern Mnichov. (úsměv)

V základní sestavě se objevili Tomáš Bělíček a Roman Nehyba, co říci k jejich výkonům?
Kluci to měli hodně těžké, ale nechtěl překopat sestavu tak, aby to měli tak těžké, že bych postavil šest nových hráčů. Bělda splnil do puntíku, co jsem od něho chtěl, bránil dokonce opavskou silnější stranu, kde hraje Zdena Pospěch. Zvládl to, líbil se mi. U Romana, nevím, zda u něj působila nervozita, nemyslím si to. Jak je zvyklý tři roky hrát juniorskou ligu, je to pro něj těžké. Druhá liga je mužský fotbal, je to o vyhraných soubojích. Na tréninku na mě působí lepším dojmem. Proti Opavě to nebylo úplně to pravé ořechové. Musíme si po vzájemné domluvě vyhodnotit další růst, který by byl pro něj nejlepší.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies