FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Proti Vyšehradu jsme sezónu odstartovali a také ji doma v sobotu ukončíme

Proti Vyšehradu jsme sezónu odstartovali a také ji doma v sobotu ukončíme Z n o j m o - Zápasy se Slavojem Vyšehradem orámují naši sezónu ve Fotbalové národní lize. V Praze jsme ročník 2015/16 odstartovali a proti stejnému soupeři ho také v domácím prostředí ukončíme. Utkání se kvůli jednotnému času odehraje pro nás netradičně v sobotu od 17:00. Se sezónou se budeme chtít pochopitelně rozloučit výhrou, Vyšehrad stále bojuje o záchranu.

 
 
 

Vyšehrad vstupoval do aktuálního ročníku Fotbalové národní ligy jako nováček a samozřejmě dobře věděl, že to nebude mít jednoduché. Celou sezónu se Pražané perou o záchranu a stejné to bude i v posledním kole. Náš sobotní soupeř má totiž stále šanci na záchranu. Společně se Sigmou B má Vyšehrad svorně 20 bodů, ovšem lepší vzájemné zápasy. Pokud by tak Slavoj v sobotu vyhrál měl by absolutní jistotu záchrany bez ohledu na to, jak by hráli Hanáci s Třincem. Vyšehradu ale může pomoci i remíza, zkrátka Pražanům stačí uhrát v posledním kole stejně bodů jako Sigma. Ta už je sice jistým sestupujícím kvůli účasti Áčka v příští druholigové sezóně. Ovšem dle regulí, sestupuje i posledním tým tabulky a tomu se chce Vyšehrad samozřejmě vyhnout.


30. k. FNL
Sobota
28. Května
17:00 hod.
On-line Twitter

1.SC ZNOJMO

SLAVOJ VYŠEHRAD

Stadion Horní park

Jednoduché to však mít Slavoj rozhodně nebude. Pražanům se na hřišti soupeřů povedlo zvítězit pouze jednou - v Pardubicích. Navíc v posledním venkovním utkání utrpěl Vyšehrad debakl 6:1 ve Varnsdorfu. Ani minulé utkání se mu příliš nevyvedlo, byť vedl nad Budějovicemi 1:0, nakonec z toho byla prohra 1:3.

Vyšehrad prošel v zimě poměrně velkými změnami v kádru. Posílila jej velice známá jména. Můžeme uvést například Ladislava Volešáka, který však dostal dlouhý trest za faul na karvinského Šislera. Z Táborska přišel Luboš Tusjak a také všem fanouškům jistě známý kanonýr Miloslav Strnad. Zatím se ale Pražanům v ofenzivě příliš nedaří, k deseti podzimním brankám přidali na jaře pouze devět gólů.

Proti Vyšehradu sezónu končíme, ale také jsme ji v srpnu odstartovali. Na stadionu Viktorie Žižkov jsme slavili výhru 4:0. Ovšem nováček měl především v první půli několik velkých šancí, skvěle se však prezentoval gólman Jirka Doleček.

Chceme sezónu dohrát s hlavou nahoře, říká trenér Kučera

Narozdíl od soupeře víme, že se v tabulce již nikam nemůžeme posunout. Se stoprocentní jistotou skončíme na bronzovém stupínku. V posledním utkání sezóny tak půjde především o to, vítězně se rozloučit s domácím fanoušky a také napravit dojem s nepovedeného zápasu s Vlašimí.

Při výhře 3:2 v Opavě se v základní sestavě objevili Tomáš Bělíček a Roman Nehyba. Trenér Radim Kučera nevylučuje, že i proti Vyšehradu pošle do utkání hráče, kteří nebyli v sezóně tolik vytížení. „Už v Opavě zkoušel dva hráče a teď dostanou šanci i další.“ Zároveň však dodal, že nepůjde o nějaké rapidní změny. „Nechci to úplně celé změnit, protože hrajeme doma, přijdou naši fanoušci a chceme sezónu dohrát důstojně s hlavou nahoře a omluvit se fanouškům za prohru s Vlašimí. Hráči pořád hrají o svou i klubovou prestiž, o odměny a další. Stále se mohou ukázat,“ zmínil pro web fnliga.cz.

Znojemský kouč se bude muset i v posledním utkání obejít bez zraněných Tomáše Cihláře a Jakuba Pokorného. Počítat už však může s Radimem Nepožitkem, který se odstál trest za vyloučení v utkání s Vlašimí.
 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies