FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

S kapitánskou páskou za A-tým? Splněný sen, přiznává mladý obránce Michal Garčic

S kapitánskou páskou za A-tým? Splněný sen, přiznává mladý obránce Michal Garčic Z n o j m o - Do přípravy s A-týmem vstoupil bez bázně a hany. Stále ještě sedmnáctiletý krajní obránce Michal Garčic je rozhodně velmi příjemným překvapením letní přípravy. Že má potenciál, samozřejmě trenéři věděli, ovšem Garča se své role v tréninku i přípravných utkáních zhostil opravdu na jedničku. Nově nabité cenné zkušenosti se mu jistě budou v sezóně hodit nejen v Moravskoslezské dorostencké lize, ale třeba nakoukne i mezi fotbalisty ve Fotbalové národní lize.

 
 
 

Jsi zvyklý na tréninky v U19. Jak si zvládal tréninkové zatížení v dospělé kategorii, bylo to pro tebe hodně náročné?
Je pravda, že to bylo hodně náročné, trénovali jsme oproti U19 dvoufázově, ale po dvou až třech trénincích jsem si zvykl.

Byla pro tebe možnost být v přípravě s A-týmem takovou "vysokou školou" fotbalu?
Trénovat s A-týmem mi dalo opravdu hodně, myslím, že jsem se zlepšil po výkonnostní stránce, ale i lidské. Rád bych poděkoval trenérům za šanci trénovat a hrát s A-týmem.

Dostal si například i nějaké rady od hráčů, třeba od Radka Mezlíka nebo Davida Helíska?
Určitě, těch rad bylo opravdu hodně, ale nebyl to jen Heli a Mezla, kteří mi pomáhali a dávali rady, ale i všichni ostatní hráči mi velmi pomohli.

Máš za sebou z minulé sezóny i nějaká utkání v Juniorské lize, čítám ale, že tyto zápasy byly asi úplně jiný level?
Ano nějaké zápasy v Juniorské lize jsem odehrál, ale utkání za A-tým byly úplně něco jiného, protože jsem hrál proti zkušeným hráčům a já zatím takové zkušenosti ještě nemám. Každá minuta na hřišti byla pro mě něčím novým a velkým přínosem.

Poprvé v přípravě v A-týmu a hned v prvním utkání kapitánská páska, byl to pro tebe zážitek? Byl jsi překvapený, že páska přišla k tobě jako prvnímu?
Byl to určitě zážitek, o kterém jsem vždycky snil. Překvapený jsem ani moc nebyl. Tak trochu jsem s tím počítal, protože se to tak u nových hráčů dělá.

Šetřili tě kluci na zápisném vzhledem k tomu, že ti teprve bude osmnáct nebo si budeš muset najít brigádu?
Brali na mně ohled, vzhledem k tomu, že ještě studuji. Proto bylo zápisné v pohodě. (s úsměvem)

Který z přípravných zápasů byl pro tebe nejtěžší?
Nejtěžší zápas byl proti Slovácku. Je to klub který hraje první ligu a má hodně zkušeností . Byl to těžký zápas jak po fyzické tak psychické stránce.

Který zápas ti dle tvého soudu vyšel nejlépe?
Nejlépe mi vyšel asi zápas proti Českým Budějovicím. A také proti Skalici, kde jsem odehrál 30 minut a trenér mě chválil. Měl jsem z toho zápasu dobrý pocit.

Nyní tě čeká příprava s U19, stavíš se i vzhledem k tomu, že jsi absolvoval přípravu s A-týmem do role opory dorosteneckého týmu?
Díky tomu, že jsem trénoval s A-týmem a získal mnoho nových zkušeností, tak bych byl rád dobrou oporou U19.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies