FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Z řady šancí jsme proměnili dvě a zvítězili nad třetiligovým Pískem

Z řady šancí jsme proměnili dvě a zvítězili nad třetiligovým Pískem Ú s t í n a d O r l i c í - V rámci soustředění v Ústí nad Orlicí jsme sehráli utkání s Pískem a můžeme konstatovat, že jsme jej zvládli. Narazili jsme však na houževnatého soupeře. V 10. minutě nás dostal do vedení Bronislav Stáňa, na další branku jsme však čekali i přes množství šancí až do 84. minuty, kdy proměnil pokutový kop Šimon Šumbera.

 
 
příprava Ús.n.Orlicí, středa 13.7.2016
FC Písek fotbal - 1.SC Znojmo FK  0:2  (0:1)
Branky: 10. Stáňa, 84. Šumbera (pen.)
FC Písek fotbal: Rondzik – Edge, Rendla, Šlehofer, Sajtl, Milec, Grobár, Zeman, Bálek, Held, Řezáč
1.SC Znojmo FK: Halouska (46. Konvalina) – Helísek (65. Chereda), Odehnal (65. Svozil), Mezlík, Javůrek (80. Vavřík), Motal, Njire , Nepožitek, Urbančok (65. Šumbera), Stáňa (65. Holub), Ledecký (65. Yilmaz)

Komentář k zápasu

V utkání jsme byli favoritem a bylo to vidět. Prakticky po celý zápas jsme měli jasnou poziční převahu. První branky jsme se dočkali už v 10. minutě, kdy servíroval Broňovi Stáňovi před prázdnou bránu míč Stijepo Njire. Gól to byl však na dlouho poslední. Jak bylo zmíněno, poziční převahu jsme sice měli, ovšem překonávat obranný blok Písku nebylo jednoduché. Defenzivní val zkoušel prolomit z přímého kopu Honza Javůrek, ovšem gólman Rondzik byl u své levé tyče včas.

Písek se do ofenzivy takřka nedostával. Jedinou práci měl Halouska zhruba ve 30. minutě, kdy musel likvidovat nájezd Řezáče. Pak jsme to byli opět my, kdo udával hře tempo. Naše velké šance přišly v poslední desetiminutovce. Njire se podíval, kde stojí gólman a pak se jej pokoušel přehodit zhruba z patnácti metrů chytrým lobem. Brankář však stihl míč vyškrábnout. Po následném rohu se ocitl u tyče úplně volný Urbančok, jeho volej ovšem zamířil mimo bránu. Stále to však nebylo vše. Kuriózní situace se odehrála ve 42. minutě, kdy si Písek dal málem vlastence, míč zastavilo až břevno. O dorážku se pokoušel Stáňa, zřejmě penaltový zákrok se ale nepískal. Závěr první půle pak uzavřel dvěma šancemi Ledecký. Samostatný nájezd zakončil tyčkou, vzápětí ho vychytal z bezprostřední blízkosti výborným reflexem Rondzik.

Do druhé půle nastoupil do naší brány Kuba Konvalina a i tohle dějství se neslo ve stejných notách jako úvodní poločas. Šance však také přicházely především s koncem utkání. Velkou možnost jsme měli v 75. minutě, kdy dával Yilmaz pod sebe na Michala Holuba, který minul bránu. Kýžené druhé branky jsme se dočkali v 84. minutě. Yilmaz byl v pokutovém území faulovaný a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Šimon Šumbera, který se po zranění na pár minut zapojil do utkání.

Skóre jsme mohli ještě navýšit. Yilmaz však v nadějné možnosti přestřelil a Holuba vychytal gólman. Písek se prezentoval během druhé půle dvěma povedenými dalekonosnými střelami, které dokázal Kuba Konvalina vytěsnit, zvláště ta druhá jej pořádně prověřila.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Soupeř hrál velice kompaktně, musím ho pochválit. Hrál stylem, kterým budou možná hrát někteří protivníci v druhé lize, ze zatažené obrany, z dobrého bloku, pracovití. Nedávali nám prostor. Naši hráči se s tím ale popasovali celkem dobře, s jejich výkonem jsem spokojený.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies