FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Největší část mého srdce patří Skašticím, do Znojma jsem se ale hodně těšil, říká Lukáš Motal

Největší část mého srdce patří Skašticím, do Znojma jsem se ale hodně těšil, říká Lukáš Motal Z n o j m o - Skaštice, vesnice nedaleko Kroměříže. Právě odtud pochází jedna z našich letních posil - záložník Lukáš Motal. Že jsou Skaštice jeho srdeční záležitostí proklamuje i to, že zde trénuje místní klub a je dokonce i členem zastupitelstva. Rozhovor se ale pochopitelně netočil jen kolem této hanácké obce, ale především o novém Lukášově působišti - 1.SC Znojmo FK.

 
 
 

Hráč často dostává otázku, jestli se už cítí jako Znojmák, Zlíňan, Brňan atd. Ale ty jsi ze Skaštic a troufám si tvrdit, že celé tvé srdce patří právě tam...
(smích) Je to pravda. Máme tam fotbalový klub, kde trénuji žáky i může. Takže opravdu můžu říct, že největší část mého srdce patří právě tam.

Máš v plánu po skončení hráčské kariéry věnovat se té trenérské?
Mám to v úmyslu, chtěl bych si později dodělat licence a u trénování zůstat.

Skaštice

Skaštice se nachází v okresu Kroměříž a od tohoto města jsou opravdu nedalo. První písemná zmínka o obci se datuje k roku 1267. Dle sčítání zde v roce 2006 žilo 383 obyvatel. V obci funguje klub TJ Skaštice.

A jak to nyní máš? Předpokládám, že když jsi působil ve Zlíně, šlo trénování Skaštic skloubit. Znojmo je ale přece jen o pár desítek kilometrů dál... .
Ve Zlíně to šlo. Nyní jsem musel žáky předat někomu jinému. U mužů se pořád nějak pohybuji jako asistent. Nějaký zápas bych stihnout mohl.

Když už jsem u Skaštic. Zjistil jsem si, že jsi zde také členem zastupitelstva, ale klidně mě můžeš vyvést z omylu, pokud se pletu. Neplánuješ mimo trénování i politickou kariéru?
(smích) Máš pravdu, jsem člen zastupitelstva, ale nějakou velkou politickou kariéru určitě neplánuju.

Pojďme už ke Znojmu, proč ses rozhodl vyměnit zlínský dres za znojemský?
Ve Zlíně jsem byl spokojený, jen herní vytíženost mě neuspokojovala. Sezónu jsem si vyzkoušel první ligu, ale chtěl jsem více hrát. To byl také důvod, proč jsem se s vedením domluvil, že zkusíme najít něco jiného, kde by mé herní vytížení bylo větší.

Byly ve hře i jiné nabídky?
Byl tam ještě jeden druholigový klub. Dostal jsem se ale ke Znojmu a nic jiného jsem neřešil. Znojmo byla první volba.

LUKÁŠ MOTAL

Šestadvacetiletý záložník začínal s fotbalem ve Skašticích. Poté vedly jeho kroky do Hlučína a do Kroměříže, odkud už to byl jen kousek do Zlína. V sezóně 2010/11 si odskočil na půlroční hostování do Hlučína, pak už se ale stal pevnou součástí zlínského kádru. S Fastavem v sezóně 2014/15 vybojoval třetí místo a postup do Synot ligy. V ní si připsal první debutové starty v první lize, celkem to bylo 8 utkání. (ZÁLOŽNÍK, 26 LET)

Trenér Kučera v jednom z nedávných rozhovorů zmínil, že tě měl vyhlédnutého už v zimě. Hrálo i tohle roli v tvém rozhodování?
Abych se přiznal, o tom nic nevím. Znojmo je dobrý klub. Minulá sezóna pro něj byla úspěšná, i když se to nakonec nedotáhlo do nejzdárnějšího konce. Do Znojma jsem se těšil, myslím, že to tu bude super.

Se Zlínem jsi čekal poměrně dlouho, než se vám společně splnil postupový sen. Čítám, že bys to rád prožil i se Znojmem? Předpokládám, že by sis první ligu ještě rád zahrál?
Určitě. Jak si člověk čuchne k první lize, tak se těžko opouští. Chtěl bych postoupit i se Znojmem, nikde není psáno, že se to nemůže povést. I když druhá liga bude letos těžká.

Zmínil jsi obtížnost nadcházejícího ročníku Fotbalové národní ligy. Vzhledem k našemu losu prvního kola se to ani moc od první ligy lišit nebude, do Znojma totiž přijede Baník Ostrava...
Baník, Olomouc, to jsou tradiční prvoligové týmy. I vzhledem k tomu bude mít druhá liga větší prestiž.

Jaký máš zatím pocit z působení ve Znojmě?
Já jsem ve Znojmě v podstatě čtrnáct dní, absolvoval jsem soustředění. Mám z toho dobrý pocit, tréninky jsou super, v kolektivu není žádný problém. Poslední přípravný zápas nám sice nevyšel, ale byl proti nám hodně kvalitní soupeř.

Devítku na dresu nosí především kanonýři. Přistála ti náhodou nebo sis ji vybral?
Dostal jsem ji v prvním přípravném utkání, které jsem za Znojmo odehrál. Nemám s tím, žádný problém, klidně si ji nechám. Je ale pravda, že pro středního záložníka je to netypické číslo.

V zápasech, které jsi za nás doposud odehrál, jsem si všiml, že máš kvalitní střelu z dálky. Zkoušíš to často z těchto pozic?
Snažím se o to, spousta lidí mi i říká, že bych měl střílet víc. Když se naskytne situace, zkouším to, osobně mám ale představu, že bych mohl mít ještě větší procento úspěšnosti.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies