FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

První mistrovský zápas nové sezóny. V rámci 1.kola MOL Cupu zajíždíme na půdu divizních Rosic

První mistrovský zápas nové sezóny. V rámci 1.kola MOL Cupu zajíždíme na půdu divizních Rosic Z n o j m o - Jakožto účastník Fotbalové národní ligy pro nás začíná první mistrovský zápas nové sezóny již domácím pohárem, tedy MOL Cupem. První kolo nás zavede na půdu divizního Slovanu Rosice. Zápas bude zároveň také generálkou na start Fotbalové národní ligy, který absolvujeme 7. srpna domácím utkáním proti Baníku Ostrava. Duel v Rosicích startuje v 17:00.

 
 
 

V minulé sezóně jsme k prvnímu kolu domácího poháru zajížděli do Pelhřimova, letos nás cesta zavede na půdu divizních Rosic. Klub dosáhl svého největší úspěchu v sezóně 2010/11, kdy ovládl divizní soutěž a slavil historický postup do MSFL, kde strávil dvě sezóny. V uplynulé sezóně obsadil v divizi D, kterou hrají i Tasovice, šesté místo. Největší oporou týmu je bezpochyby kanonýr Petr Malata.


PŘÍPRAVA
Sobota
30.července
17:00 hod.
Facebook Twitter

SLOVAN ROSICE

1.SC ZNOJMO FK

ROSICE

Rosice už mají za sebou také několik přípravných utkání. Zajímavý je především výsledek přípravného zápasu s Vyškovem, který skončil remízou 3:3. Za Vyškov nastoupili i Roman Nehyba a také Petr Kirschner, který se prezentoval i vstřelenou brankou.

S Rosicemi už jsme se v poháru nedávno potkali. V sezóně 2014/15 jsme se střetli v rámci 2. kola. V Rosicích jsem po brankách Odehnala, Kovačiće a Lacka 3:1. Branku domácích vstřelil Huška.

V Rosicích to bude o dobývání soupeřovy brány, tuší Dan Odehnal

Dane, ty jsi vstřelil v posledním vzájemném utkání Rosicím gól při naší výhře 3:1. Vybavuješ si tohle pohárové utkání z roku 2014?
Ten zápas se mi vybavuje jen tím, že jsem tam vstřelil gól. Jak zápas probíhal, si už úplně nepamatuju. Ale vím, že to nebude jednoduchý zápas. V těchto utkáních platí, že čím dříve dáme branku, tím lépe.

Bude utkání důležité v tom, naladit se dobrým výkonem na optimální vlnu před prvním ligovým utkáním s Baníkem Ostrava?
Určitě by nám pomohlo, kdybychom udělali dobrý výsledek. Ale nemyslím, si že by to nějak ovlivnilo ligové utkání. Pohár a liga, to je něco jiného. Bude to s Baníkem i jiný styl fotbalu, v Rosicích to bude zřejmě o dobývání soupeřovy brány. Budou to tedy odlišné zápasy, v obou dvou ale budeme chtít pochopitelně uspět.

NOVINKY V MOL CUPU

Domácí pohár, respektive MOL Cup, doznal pro nový soutěžní ročník 2016/16 některých změn. Tou nejvýraznější je, že odpadají odvetné zápasy. Nově je také zavedené prodloužení 2x 15 minuty, až poté přicházejí na řadu pokutové kopy. Není také známý pavouk, tak jak tomu bylo doposud, od 2. kola se budou soupeři losovat.

Na rozdíl od některých zemí, například Rakousko či Německo, kde se posledních 16 (osmifinále) losuje z jednoho koše a podle systému „padni komu padni“, dochází v novém českém modelu k nasazování týmů, které se umístily v předchozím ročníku v ligové tabulce nejvýše. Obdobně – na rozdíl od praxe v zahraničí – dochází v Česku k nasazení pětice klubů, která startuje v evropských pohárových soutěžích. Zatímco ligové kluby vstupují do 2. kola, pohárová pětice začíná až ve 3. kole.

Od 2. kola budou soupeři losováni. Od třetího kola (posledních 32) odpadá faktor územní příslušnosti. Od osmifinále odpadá i rozdělení na licenční (1. a 2. liga) a nelicenční (ostatní) kluby.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies