FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Rekordní návštěva Městského stadionu a remízový vstup do sezóny s Baníkem Ostrava

Rekordní návštěva Městského stadionu a remízový vstup do sezóny s Baníkem Ostrava Z n o j m o - Atraktivní vstup do Fotbalové národní ligy skončil pro naše barvy remízou. Zapříčinil to bojovný výkon, vyrovnávací branka Stijepa Njireho a dobrý brankáře Jiřího Dolečka. Hosté se dostali ve 14. minutě do vedení, ale jak již bylo zmíněno, v 31. minutě proměnil přímý kop Stijepo Njire a stanovil konečné skóre na 1:1. Za Baník nastoupili v základní sestavě i ex-znojemský Bronislav Stáňa a Jakub Pokorný.

 
 
1.k.FNL, neděle 7.8.2016
1.SC Znojmo FK - FC Baník Ostrava  1:1  (1:1)
Branky: 31. Njire – 14. Lupták
ŽK: 75. Šumbera – 35. Hučko, 90. Celba
Rozhodčí: Ardeleanu - Paták, Hájek
1.SC Znojmo FK: Doleček – Chereda, Svozil, Odehnal, Helísek (c), Javůrek (72. Urbančok), Šumbera (79. Rybička), Nepožitek, Motal, Njire, Ledecký (84. Klíma)
FC Baník Ostrava: Vašek – Hučko, Zápotočný, Pokorný, Celba – Malý (46. Ožvolda), Lupták (80. O. Šašinka), Stáňa (53. Mondek), Mičola (c), Hlinka, Urgela.
Počet diváků: 2450
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Trenér Kučera měl před utkání těžkou hlavu. Postrádal zraněné Tomáše Cihláře i Radka Mezlíka, zdravotní problémy měl v týdnu Dan Odehnal a Michal Holub byl nemocný. Před rekordní návštěvou na Městském stadionu v Horním parku začali aktivnější hosté. První šanci měl v minulé sezóně ještě karvinský Urgela. Svůj volej však poslal pouze do Dolečkovy náruče. Následně hlavičkoval, všem znojemských fanouškům dobře známý, Jakub Porkoný. Ve 14. minutě už se ale Baník radoval z vedení. Lukáš Lupták obdržel přihrávku za naší obranu a zamířil k přesně k tyči. To dostalo Ostravské na koně, možnosti Mičoly i Malého však Dolík zlikvidoval.

Znojemská chvíle přišla v 31. minutě. Před hranicí velkého vápna jsme vybojovali faul a k přímého kopu se postavil mistr těchto situací Stijepo Njire. Vaškovi v bráně nedal žádnou šanci. Baník si mohl ještě před přestávkou vzít svoje vedení zpět, ale přečíslení hosté nezužitkovali. Lupták mohl vybídnout ke skórování dva své spoluhráče, sám však volil střelu, kterou mu Doleček dokázal vytáhnout. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druh půle začala nejprve pokusem Hučka a následně našeho Honzy Javůrka, ten byl gólu blíže, jeho střela minula těsně levou tyč. Hostující tým sice držel míč na kopačkách více, druhého gólu ale nedocílil. Blízko byl Mondek a následně i Kuba Pokorný. V těchto případech ale Jirka Doleček zasahovat nemusel. Činil se až po dalším pokusu Mondeka a činil se skvěle. Nejblíže vyrovnání však byl Baník v 88. minutě, kdy po Urgelově hlavičce zvonilo břevno.

Ohlasy

Radim Kučera (Znojmo): Pro nás je to dobrý bod, pro Baník je to možná ztráta. Hodně sil jsme investovali do první půle, v té druhé, jsme po většinou hráli bez míče. Mrzí mě, že jsme nedotáhli nějaké nadějné akce. Musím však hráče pochválit, vydali se. Atmosféra byla skvělá.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies