FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Krutá prohra s Opavou s pocitem křivdy

Krutá prohra s Opavou s pocitem křivdy Z n o j m o - Utkání s Opavou vyvolalo hodně emocí, především pak moment z první půle. Opavský brankář Fendrich fauloval mimo velké vápno unikajícího Ledeckého, dostal pak pouze žlutou kartu. Do té chvíle jsme byli lepší, nastřelili jsme i břevno. Moment z 20. minuty na nás ale dolehl. Hned na to dali Opavští vedoucí branku a v druhé půli přidali i další dvě vítězné pojistky.

 
 
3.k.FNL, pátek 19.8.2016
1.SC Znojmo FK - Slezský fotbalový club Opava  0:3  (0:1)
Branky: 23. Schaffartzik, 60. Smola, 86. Janetzký
ŽK: 43. Motal, 45. Odehnal – 20. Fendrich
Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Vodrážka
1.SC Znojmo FK: Doleček – Chereda, Svozil, Odehnal, Helísek, Šumbera (73. Nepožitek), Motal, Javůrek (64. Holub), Njire (64. Urbančok), Ledecký, Rybička
Slezský fotbalový club Opava: Fendrich – Simerský, Pospěch (58. Hrabina), Žídek, T. Čelůstka, Grussmann (76. Janetzký), Jursa, Schaffartzik, Zapalač, Kuzmanović (87. Jurečka), Smola
Počet diváků: 1374
Zobrazit online přenos

Komentář k zápasu

Zápas jsme odstartovali dobře, byť brankář Jirka Doleček musel zasahovat v samotném úvodu proti střele Jursy. Pak už jsme to ale byli my, kdo diktoval v prvních dvaceti minutách tempo. Njireho nadějná rána byla zblokována, přetažený centr na Ledeckého už volal po gólu, nakonec z toho byla nastřelená boční síť. Pak o sobě dal vědět i opavský útok. Smola ale ve skluzu mířil nad. Zřejmě klíčový moment celého utkání přišel ve 20. minutě. A opět u toho byl David Ledecký, který dostal míč za obranu a požár se vydal hasit mimo velké vápno brankář Fendrich. Našeho útočníka musel faulovat, Ledy by měl před sebou prázdnou bránu. Všichni očekávali, že rozhodčí vytáhne červenou kartu. Nakonec z toho bylo pouze žlutá.

Následnou standardku jsme rozehráli skvělým signálem, po němž Jarda Svozil orazítkoval břevno. Hned vzápětí ale Opava skórovala, z rohového kopu se prosadil Jan Schaffartzik. Situace s neudělenou červenou kartou a tímto inkasovaným gólem na náš tým dolehla. Nadále jsme se snažili, ale už to skřípalo. Kuzmanović navíc v závěru poločasu z přímého kopu jen těsně minul bránu.

V druhém dějství jsme samozřejmě chtěli vyrovnat, ale platilo to, co v závěru první půle. Krutá rána navíc přišla v 60. minutě, kdy se z ojedinělého útok prosadil Tomáš Smola. Jak jinak, než hlavičkou. Kola osudu mohl krátce poté otočit Stijepo Njire, Ledy mu servíroval před prázdnou bránu. Stijepo ale bohužel minul.

V 84. minutě se do šance dostal i střídající Radim Nepožitek. Z úhlu už ale Fendricha neprostřelil. Za pár okamžiků pak přišla definitivní rána. Jakub Janetzký chytře přehodil Jiřího Dolečka.

Ohlasy

Radim Kučera (trenér Znojma): Samozřejmě velké zklamání. Neproměnili jsme hodně šancí. Nemyslím si, že byla Opava tento zápas lepší než my. Prohra je krutá a ani bych neřekl, že zasloužená. Věděl jsem o silných standardních situacích soupeře, což se potvrdilo. To bylo v podstatě jediné, z čeho Opava Hrozila. Zákrok brankáře Fendricha musel každý vidět, nemám, co bych k tomu řekl. Jestli to rozhodlo zápas? Kdyby padla červená, asi by se utkání vyvíjelo jinak. Bohužel, takový je fotbal.

 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies