FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Povedený start do přípravy je povzbuzení do další práce, říká Lukáš Motal

Povedený start do přípravy je povzbuzení do další práce, říká Lukáš Motal S e n e c - Lukáš Motal odehrál v přípravném utkání proti Trnavě celou druhou půli a "užil" si tak i pořádného sněhového festivalu. Co však bylo důležité, je, že se našemu týmu podařilo v druhém dějství stáhnout dvoubrankového manko a vyrovnat na konečných 2:2. I na to jsme se ptali Montyho v rozhovoru, stejně jako na zmíněný terén a povedený vstup do zimní přípravy.

 
 
 

Remíza 2:2 s Trnavou. Hned v úvodu přejdu k hrací ploše. Jak se hrálo? První poločas se to ještě dalo, v druhé půli už bylo hřiště hodně zasněžené?
Terén byl kluzký, protože i předtím než začalo sněžit, bylo hřiště zmrzlé a sníh tomu moc nepřidal. Když si dal člověk balón trochu od nohy, tak už ho nechytl. Poprali jsme se s tím ale dobře a výsledkem bylo, že jsme srovnali na 2:2.

Ty jsi odehrál celou druhou půli, ve které jsme dokázali vyrovnat. Jaké bylo druhé dějství z tvého pohledu?
Myslím, že to bylo hodně nahoru, dolů. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Soupeř nějaké vyložené šance neměl, měl tam nějaké střely z dálky, které však brankář pochytal. My jsme se naopak dvakrát prosadili a myslím, že zaslouženě, protože v první půli jsme měli několik dobrých situací, které jsme nedotáhli do zdárného konce.

Myslíš, že jsme ještě mohli myslet po vyrovnání na výhru?
Už jsme tam pak neměli moc šancí vstřelit třetí gól, ke konci jsme se naopak soustředili na to, abychom výsledek udrželi, i když je to příprava. Pořád je lepší remíza, než prohra.

Máme za sebou dvě úvodní utkání zimní přípravy a v nich velice solidní výsledky s prvoligovými soupeři. S Jihlavou 3:3, nyní s Trnavou 2:2. Jsi spokojený se vstupem do přípravy?
Pro nás pro hráče je dobré, že se start do přípravy povedl. Je to povzbuzení do další práce v zimní přípravě, která je dlouhá. Ale že by se tomu přikládala nějaká velká váha, to asi ne.

První týden společné zimní přípravy, jak se ti kouše tréninková zátěž?
Musím říct, že zatím je to dobré. Ale je to teprve první týden a únavy bude přibývat a začne se to kumulovat. Nejhorší je přežít první měsíc, věřím, že to přežijeme ve zdraví a kvalitně se nachystáme na jaro.

Je to pro tebe nezvyk, trénovat převážně s míčem? Nevím, jak jsi to měl v zimní přípravě v ostatních klubech, kde se většinou běhají velké porce...
My už jsme něco poběhali sami, měli jsme část prosince a první týden v lednu individuální plány. Teď je to hlavně na hřišti, jsou tam různé hry, vše s míčem. Ale je to také namáhavé, ovšem s balónem je to vždy lepší, lépe se to kouše, než běhat někde v terénu.

Teď opravdu hodně v nadsázce. Měl si z postu defenzivního záložníka střelecky hodně plodný podzim, nemrzí tě, že si vedou přípravných utkáních vyšel střelecky naprázdno?
Ne, ne. V přátelácích to není důležité, nechávám si to až na mistrovská utkání. (smích)

My jsme si i v týdnu bavili o tom, že tě Deník zvolil do nejlepší jedenáctky podzimní části Fortuna národní ligy, i když tě dal na kraj zálohy. Překvapilo tě toto ocenění?
Říkal jsi mi to, nevěděl jsem o tom. Je to takové milé překvapení.

Teď nás bude, co se týká utkání, čekat především Tipsport liga. Jaké mám ambice v tomto turnaji?
Chceme uspět, což chceme vždy, je to největší v České republice. Ten, kdo se dostane mezi nejlepší čtyři, tak se o něm ví. Určitě budeme chtít uhrát co nejlepší výsledky. Po základní skupině uvidíme, na co to bude stačit.

 
 
 
 
Zápasový servis
Aktuálně
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies