FK TřinecFC HlučínFC Slovan RosiceSK UničovFC Baník Ostrava BFK Hodonín1.FC Slovácko B (Uherské Hradiště)FC Zlín BFK BlanskoFK Frýdek-MístekFC Zlínsko, spolek1.SC Znojmo FKSK HraniceČeský SK Uherský Brod, spolek1.BFK Frýdlant n. O.TJ Start BrnoMFK Karviná BTJ Tatran Bohunice
 

Nová posila pálí v přípravě ostrými. Snad to tak bude pokračovat, přeje si Kuba Teplý

Nová posila pálí v přípravě ostrými. Snad to tak bude pokračovat, přeje si Kuba Teplý Z n o j m o - Těžko si naše nová posila z Třince mohla přát lepší vstup do nového angažmá. Třiadvacetiletý ofenzívní fotbalista Jakub Teplý má ze dvou utkání bilancí tří gólů. Jeden vstřelil Jihlavě, hned dva pak v sobotu Trnavě. Není tedy divu, že je Kuba zatím Ve Znojmě spokojený. Pochvaluje si nejen tréninkový proces, ale i náladu v kabině.

 
 
 

Jakube, dva zápasy, tři góly, start do nového angažmá podle tvého gusta?
Tak určitě (s úsměvem) Doufám, že mi to bude střílet i v sezóně a hlavně abychom vyhrávali a dělali co nejvíce bodů. Doufám, že mi to vydrží. (s úsměvem)

Znojemští fanoušci si tě možná budou pamatovat ze vzájemného duelu z minulé sezóny, kdy jsi dával gól, Třinec ale nakonec prohrál 2:5. Vybavuješ si to utkání?
Vybavuji si ho moc dobře. (s úsměvem) Většinou, když dám gól, tak si to pamatuji. Snažím se vybavit si vždy to dobré a většinou jsou to góly. Tenkrát jsme prohráli 2:5, ale dlouho jsme to v hlavě neměli, snažili jsme se jít zápas od zápasu a hodit to za hlavu.

Hned ve svém prvním utkání za Znojmo jsi vstřelil branku. Byl to krásný gól do sítě Jihlavy, kde jsi dříve působil. Byla tato trefa pro tebe vzhledem k tomuto faktu speciální?
Nebyla speciální. Na každý zápas se připravuji stejně, chci do toho dát co nejvíce a soustředím se na to, abych proměnil každou šanci. Jsme rád, že mi to tam hned od začátku začalo padat.

Zimní příprava opravdu zatím dostává svému jménu. Ve středu proti Jihlavě velký mráz, nyní proti Trnavě zase husté sněžení...
Je to tak, k fotbalu to ale patří, hraje se za každého počasí. To člověk neovlivní. Když jsme byli děti, hrávali jsme v halách. Teď, když se fotbalem živíme, si ale nemůžeme vybírat, jestli prší, sněží.

Čítám, že horší pro vás bylo sněžení. Klouzalo to? Jaký byl terén?
Nebylo to úplně dobré, na některých místech bylo hřiště zmrzlé. Jak to ještě zapadalo sněhem, bylo to nepříjemné, ale poradili jsme si s tím. Podmínky byly pro nás i Trnavu stejné.

Podle obrazu celé hry to vypadalo, že jste si místo remízy zasloužili proti Trnavě vyhrát?
Je to pravda. Když to tak vezmu, tak Trnava moc možností neměla. My jsme měli zvlášť v první půli několik dobrých šancí a v celém utkání také hodně náznaků, které jsme nedohráli, což byla škoda. Ale je teprve začátek přípravy a dá se na tom zapracovat. Překvapilo mě, že nás Trnava v gólových šancích nepředčila.

Vypadá to, že i souhra klape velice dobře?
Souhra nám nedělá problémy. Zatím je to na dobré cestě.

Ty jsi přišel do Znojma z Třince, opačným směrem zamířil Šimon Šumbera. Byla to tak trochu hokejová výměna...
Za začátku jsem o tom nevěděl, že mám jít na "výměnu" se Šumbim. Takže jsem s tím prve nepočítal, ale pak jsem s tím byl seznámen. Beru to tak, že je to fotbalový život a kariéra.

Jak jsi bral přestup do Znojma?
Bral jsem ho jako vzpruhu do fotbalové práce. V Třinci už to nebylo úplně ono. Znojmo beru jako impuls dostat se výše ve fotbalové kariéře.

Jakub Teplý

Odchovanec Frýdku-Místku mu velkou měrou, třinácti góly pomohl v roce 2013 k postupu do Fortuna národní ligy. To neušlo pozornosti prvoligové Vysočiny Jihlava, která si tehdy dvacetiletého mladíka vyhlédla do kádru. Za jihlavský tým nastoupil na podzim roku 2013 k sedmi prvoligovým utkání a vstřelil jeden gól, většinou však nastupoval za juniorský tým, kde si v osmnácti zápasech připsal jedenáct branek a to i do sítě Znojma. Na jaře už působil na hostování v druholigovém Ústí nad Labem. I další sezónu strávil na hostování, tentokrát v ČFL v týmu Vikorie Jirny, kde si držel velmi slušnou statistiku, když v šestnácti zápasech vstřelil 11 branek. Následoval tedy další přesun a na jaře se Jakub objevil v dresu druholigového Kolína. Sestup odvrátit nedokázal, jemu osobně se však dařilo, když zaznamenal sedm gólů. V roce 2015 odešel z Jihlavy do Třince, nejprve opět na hostování, které se později změnilo v přestup. Za Třinecké odehrál v druhé lize 22 utkání a vstřelil 5 gólů. Třiadvacetiletý fotbalista je útočníkem, cizí mu však není ani post záložníka.(ÚTOČNÍK, OFENZIVNÍ ZÁLOŽNÍK, 23 LET)

Zjišťoval sis o Znojmu nějaké informace, když jsi věděl, že tam máš přestoupit?
Mluvil jsem o Znojmu se známými a zjišťoval, jak to tu probíhá. Uvítal jsem, že se ve Znojmě extra neběhá bez míče. V Třinci se například běhají kilometry na určitý čas, tedy je vše s balónem, což je určitě lepší.

Trenér Kučera praktikuje hodně ofenzivní styl, těšíš se?
Určitě se těším. Je to jiný styl fotbalu, než se hrál teď půl roku v Třinci. Tam se hrálo ze zabezpečené obrany. Pro mě jako útočníka je pochopitelně lepší ofenzivnější styl.

Na druhou stranu, nebojíš se konkurence? Ve znojemském kádru je v ofenzivě hodně šikovných hráčů.
Je tu dost šikovných hráčů, to je pravda. Pro mě je lepší, když vám dýchá někdo na záda a máte konkurenci silnější, jen tak se můžete posunout dále. Takže se toho nebojím a konkurenci vítám.

V rámci ofenzivních postů dokážeš být hodně variabilní, na jaké pozici se cítíš nejlépe?
Nejvíce mi sedí post útočníka, cítím se tam nejlépe. Ale když je potřeba, můžu hrát eventuálně i v záloze.

Máme za sebou první týden společné zimní přípravy, jak ho hodnotíš?
Užívám si to. Oproti Třinci je to, ne volnější, ale užívám si toho, že děláme vše s balónem, o čemž už byla řeč. Nemůžu si na nic stěžovat, jsem maximálně spokojený.

👏Útočník Jakub Teplý posilou z Třince #jakubteplý #vítejveznojmě #přestup

Fotka zveřejněná uživatelem 1.SC Znojmo FK (@1scznojmofk),

Znáš se s někým z našeho kádru? S Rosťou Šamánkem a Tomášem Cihlářem jste se asi v Jihlavě míjeli?
Se Šamim jsem se míjel, s Cihlou také. Klímiče (Jiří Klíma pozn. red.) si pamatuji. Já byl v áčku a on v juniorce, takže když jsem byl hrávat za juniorku, tak jsme se potkávali. Ze současného znojemského kádru si ale taky pamatuji Jardu Svozila, hrávali jsme spolu v dorosteneckém věku Sigmu Olomouc. Od vidění znám ze Sigmy i Míšu Holuba, takže jsem nešel úplně do neznámého prostředí.

Po týdnu je to možná ještě těžké, ale zkusím se zeptat, je někdo z kádru, s kým si rozumíš nejvíce?
Je to zatím těžké říct, ale rozhodně můžu prozradit, že se všemi kluky vycházím v pohodě. Až mě to překvapilo, jaká je ve Znojmě v kabině super parta.

Jak vidíš naše ambice v jarní části Fortuna národní ligy?
Jsou ty šikovní hráči, doufám, že se budeme pohybovat v horních patrech tabulky. Půjdeme zápas od zápasů a budeme se snažit potrápit týmy před námi. Do každého utkání půjdeme s cílem vyhrát a uděláme proto všechno. Po sezóně nám tabulka ukáže, na jaké místo to stačilo.

Máš nějakou metu, které by jsi chtěl na jaře osobně dosáhnout?
Prosadit se do základní sestavy, dát co nejvíce gólů a získat se Znojmem co nejvíce výher

V létě se vám narodil s přítelkyní syn. Nevím, jak to nyní máte, jestli jsi měl v Třinci byt? Bude stěhování do Znojma?
Pocházím z Frýdku-Místku, takže jsme s přítelkyní bydleli tam. Bavil jsem se s ní, že si najdeme nějaký byt ve Znojmě, takže se všichni přestěhujeme. Jsem rád, že mám takto chápavou přítelkyni, která je shovívavá a vychází mi vstříc v mé fotbalové kariéře. Bere to v pohodě.

 
 
 
 
Podobné články
 
Copyright © 2009-2024 1.SC Znojmo Fotbalový klub & eSports.cz, s.r.o. Informace o autorských právech  | RSS kanál. Tip: žaluzie bwin     Nastavení cookies